uusi vuosi 2018 alkoi suojasäässä

su 31.12.2017

Keittiöstä leviää herkullinen ruuantuoksu.  Jussi on kunnostautunut valmistamalla paahtovanukkaan.  Minä olen säästellyt Miikan kasvimaalta kerättyjä maa-artisokkia Tärkeisiin Tilaisuuksiin.  Nyt on sellainen ja herkkukeitto porisee.  Koti on siivottu pikkupoikien vierailun jäljiltä.  Saimme tehokkaan jumpan, kun keräsimme pikkulegoja lattialta.

 

ENSIMMÄISET VIERAAT OVAT SAAPUNEET

Odottelemme Uuden Vuoden vieraita.  Terttu ja Immo ovat luvanneet tulla jo iltapäivällä.  Lii ja Kaizu saapuvat vasta iltapimeällä.  Parvekkeella on jäähtymässä useampikin pullo kuohuviiniä.

 

ENSIMMÄISET KUOHUT

Suomi 100 vuotta on loppusuoralla.  Jos olemme vielä puolen yön aikaan virkeitä, käymme katsomassa linnanpuistossa josko siellä näkyy ilotulitusraketteja.  Kaupunki on lähes lumeton, mutta eilisen vesisateen jälkeen kadut ovat kuivuneet.  Minulla on upouudet nastakengät.  Tulkoon vain liukkaat kelit, olen varautunut.

 

TOISET KUOHUT

Meidän juhlamenumme on perinteinen.  Tarjoamme ensimmäisille vieraille maa-artisokkakeittoa, Jussin tekemää lohi-mätichewicea ja tuoretta ruisleipää.

 

OSTIMME UUDEN VUODEN KUNNIAKSI HYVÄÄ CHABLIS-VIINIÄ

Kun kaikki ovat paikalla, laitamme fonduepadat porisemaan.  Kaizu toimii tänäkin vuonna lihamestarina.  Kypsennämme öljyssä possua ja nautaa.

 

FONDUE-KATTAUS

Minä keittelen tulisen tom yam -liemen, johon dippaamme katkarapuja.  Uudenvuoden päivänä valmistan niin ikään perinteisen thaikalakeiton.  Olemme jo varavaisesti puhuneet laihasta tammikuusta, mutta se on vielä kaukana tulevaisuudessa.

jatkuu ma 1.1.2018

Vieraat tulivat ajallaan ja ilta oli rattoisa.  Söimme hyvin ja joimme hyvin.  Kokkaus on ilo varsinkin kun vieraat arvostavat uusia makuja.

 

SÄDETIKKUJEN LOISTEESSA

Uudenvuoden aatto huipentui linnanpuistossa rakettien paukkeeseen.  Meillä oli matkassa isoja tähtisädetikkuja ja pullollinen kylmää kuohuviiniä.  En tiedä antoivatko muut uudenvuodenlupauksia.  Minä en.  Yöpala maistui ulkoilun jälkeen.  Jaksoimme parantaa maailmaa aamukahteen viinin ja juustotarjottimen kera.

Aamulla katoin myöhäisen brunssin.  Ehdimme sopivasti katsomaan presidentin uudenvuoden puheen.  Hän puhui asiaa.  Kevyt ulkoilu ja käynti työhuoneellani antoi vauhtia lounasherkutteluun.

 

TARJOLLA THAIKALAKEITTOA JA TULISTA MANGOSALAATTIA

Jussi valmisti chilinmakuista mangosalaattia ja minä thaikalakeittoa.  Terttu huokaili, miten jaksat muonittaa jatkuvasti isoa porukkaa.  Vakuutin, että kokkaaminen on mukavaa, kun vieraille maistuu.

 

HÄMEENLINNASSA SATOI LUNTA

Nyt tammikuu on alkamassa suotuisassa säässä.  Saimme vähän luntakin.  Maisema on valkoinen ja puhtoinen.  Meillä on hetken hengähdystauko ennen kuin Anna ja pojat tulevat takaisin.  Päiväkoti on kiinni loppiaiseen asti.  Varasin kaikille kolmelle parturin.  Se on tarpeen, sillä edellisestä käynnistä on tainnut vierähtää puoli vuotta.

Saimme Kauklahden uuden vuoden vietosta parikin valokuvaa.  Herkkusuita löytyy siltäkin suunnalta.

KARPALOKINUSKIA

Hyvät uudet vuodet! Illemmalla luvassa sushia… Miika 

SUSHI TIME ESPOOSSA

There are 2 comments

  1. TerttuImmo

    Hip Heijaa -Hurraa! Täältä tullaan 2018! Hienosti alkaa vuosi Hämeenlinnassa 🎉 Pöydät notkuu, juttu luistaa, raketit paukkuu, kukat tuoksuu…… hupia on meillä kerrakseen. Kukkuraiset Kiitokset Emännälle ja Isännälle! Kaikille kelpo vuotta 2018 🌹

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.