mökkikesä parhaimmillaan

SYYSLEIMUJEN AIKAAN

SYYSLEIMUJEN AIKAAN

su 9.8.2015

Koko viikoksi on luvassa aurinkoisia ja lämpimiä päiviä.  Vihdoinkin!  Vietin aurinkoisen sunnuntaipäivän Galleria Paperihuoneella, sillä kuvittelin Hämeenlinnan elomessujen tuovan sinne paljon väkeä.  Viisi vierailijaa ei ollut paljon, mutta sain toki mukavaa juttuseuraa ja muutaman grafiikkakortinkin kaupaksi.

 

GALLERIAPÄIVYSTÄJÄN PUHDETÖITÄ

GALLERIAPÄIVYSTÄJÄN PUHDETÖITÄ

Minulla oli varmuuden vuoksi mukana dekkari ja kaivertimet sekä eväät.  Kaikki olivat tarpeen.

Jussi haki minut iltapäivällä mökille.  Mikä ilo olikaan istua rannalla ilta-auringossa.  Vielä kun saimme Tertun ja Immon seuraksi.  He kaartoivat pihaan kajakki auton katolla.  He olivat viettäneet tanssi- ja melontaviikonlopun Tyrvännön Petäyksessä.  Sieltä oli sopivan lyhyt matka meille.

IMMO JA TERTTU MÖKKIVIERAINA

IMMO JA TERTTU MÖKKIVIERAINA

Down by the Laituri -tarjoilu oli hyväksi havaittua tex-mex tasoa.  Korkkasimme myös Georgiasta tuomamme mukuzani-viinin, jota olin säästellyt maistiaisiksi.  Vieraat toivat tuliaisina Lepaan siideriä.  Sekin oli erinomaista.  Suunnittelimme porukalla ensi kevääksi automatkaa halki Euroopan Välimerelle asti.  Eläkeläisille kaikki on mahdollista:)

 

ma 10.8.2015

KESÄPÄIVÄ LÄHES HELLELUKEMISSA

KESÄPÄIVÄ LÄHES HELLELUKEMISSA

Tänään oli kesän upein mökkipäivä.  Lämpömittari hipoi +25 astetta ja järvi oli peilityyni.  Minä herkistelin iltapäivän tunnit rannalla.  Jussi herkisteli mustikassa.

 

JUSSI POIMI ISOJA MUSTIKOITA

JUSSI POIMI ISOJA MUSTIKOITA

No, hän ehti sieltä mainiosti rantatunnelmiin.  Pulahdimme molemmat ihan ilman saunaa uimaan.  Taisi olla ensimmäinen kerta tänä kesänä, kun vesi tuntui hyvältä.

OLUET SYYLEREISSÄ OLIVAT TURHAN LÄMPIMIÄ

OLUET SYYLEREISSÄ OLIVAT TURHAN LÄMPIMIÄ

 

ti 11.8.2015

Helle jatkuu, ihanaa!  Teimme aamulenkin Ruskeenkärjen suuntaan ennen kuin tuli liian kuuma (!).  Järvi oli peilityyni.

 

VANAJAVESI VÄLKKYI TYYNENÄ

VANAJAVESI VÄLKKYI TYYNENÄ

Näimme valkoisen joutsenen lipuvan veden pinnalla.  Näky oli kuvankaunis.

VALKOINEN PILKKU ON JOUTSEN

VALKOINEN PILKKU ON JOUTSEN

Otimme sienipussit mukaan – turhaan – ja vadelmaämpärit – melkein turhaan.  Missä ovat sienet?  Vadelmia löytyi muutama kourallinen.  Varhaisemmat poimijat olivat ehtineet ennen meitä.  Onneksi punaposkia kypsyy päivittäin lisää.  Huomenna parempi onni?

 

MÖKKIVADELMAT OVAT KYPSIÄ

MÖKKIVADELMAT OVAT KYPSIÄ

Mökille palattuamme löysin parhaat vadelmapaikat omasta rinteestä.

 

MINTUT KASVOIVAT VILLEINÄ

MINTUT KASVOIVAT VILLEINÄ

Löysin myös Yllätyksen.  Lii ja Kaizu toivat viime kesänä mintuntaimia.  He varoittivat, että minttu on kova leviämään.  En muistanut, että olin istuttanut ne kiven juureen.  Nyt vadelmia poimiessani hämmästelin, keitä täällä piileekään.

Naapurin Pauliina poikkesi ilokseni kotigalleriaani.  Hän ihastui kesäjuhlien taidenäyttelyssä temperamaalauksiini.  Nyt yksi niistä päätyi heidän mökilleen.  Taiteilija kiittää kannatuksesta.

 

SIDOIN LIILLE TULIAISKIMPUN PIHAKUKISTA

SIDOIN LIILLE TULIAISKIMPUN PIHAKUKISTA

Iltapäivällä scodillacimme suuntasi kohti etelää.  Meillä oli ohjelmassa kesän toinen teatteriesitys.

 

PIZZAA AURINKOTERASSILLA

PIZZAA AURINKOTERASSILLA

Sitä ennen tapasimme Liin ja Kaizun kanssa Nummelan Pizzalandissa.  ”Perinnepakettiin kuuluu pizzat ja kesäteatteri”, totesimme yhteistuumin viimeksi tavatessamme.  Yhteydenpito onkin ollut tavallista vilkkaampaa.  Viime viikolla tapasimme Hämeenlinnassa, viikonloppuna Otson syntymäpäivillä Espoossa ja nyt Nummelassa.

 

MODERNI MAALAISKOMEDIA VIHDISSÄ

MODERNI MAALAISKOMEDIA VIHDISSÄ

Vihdin kesäteatterissa esitettiin tänä vuonna ”Musiikilla maustettu moderni maalaiskomedia TERTTU”.  Ilta oli mitä ihanin ja näytös oli loppuunmyyty.

 

VÄLIAIKAOLUET PERINTEISEEN TAPAAN

VÄLIAIKAOLUET PERINTEISEEN TAPAAN

Uuden kappaleen tuominen kesäteatterinäyttämölle on haasteellinen tehtävä.  Varsinkin kun näyttelijät joutuivat opettelemaan pohjois-Karjalan murteen.  Ilahduttavaa oli, että näyttämöllä oli runsaasti uusia kasvoja.

Elokuun yö ehti pimetä ennen kuin olimme takaisin mökillä.  Missä ovat elokuun kuutamot?

 

ke 12.8.2015

Päivä oli pilvinen ja nihkeän kostea.  Lähdin aamuvarhaisella vadelmaretkelle.  Tämä on kesän parasta aikaa.  Marjat kypsyvät päivä päivältä.  Vain sienet puuttuvat.  Miksiköhän?

 

METSÄVADELMIA JA MUSTIKKAHILLOA

METSÄVADELMIA JA MUSTIKKAHILLOA

Löysin parin tunnin lenkillä litran verran pulleita vadelmia.  Kiehautin ne pikaisesti hilloksi ja sekoitin mustikkahillon joukkoon.  Lopputulos oli herkullista kuningatarhilloa.

Iltapäivällä Jussi lähti rautakauppaan ja minä lueskelin päivän lehden keinulla.  Ei aikaakaan, kun sadepisarat häätivät minut keittiöpuuhiin.  Tänään oli kevytruokapäivä.  Keittelin kesäkurpitsa-lehtikaalikeittoa, josta riittää iloa vielä huomiseksikin.

 

KURSSI-ILMOITTAUTUMINEN ALKOI

KURSSI-ILMOITTAUTUMINEN ALKOI

Tasan kello 17:00 olin passissa tietokoneen äärellä ilmoittautumassa Vanajaveden opiston liikuntakursseille.  ”Olet saanut paikan” ilmoitus ilahdutti.  Jussi pääsi joogakurssille, minä venyttelyyn.  Huomenna ilmoittaudun taidekursseille.  Niihin ei ole koskaan ruuhkaa.  Päin vastoin, täällä pitää viimeiseen asti jännittää, toteutuvatko kurssit.

UUSI TUTTAVUUS PARAGUAYO

UUSI TUTTAVUUS PARAGUAYO

Jussi on loistava kaupassa kävijä.  Hän tuo kaiken mitä listalle on kirjattu ja paljon muutakin.  Tämän päivän yllätys oli donitsin näköinen hedelmä nimeltä paraguayo.  Immo kehui meillä käydessään, että maistakaa.  Litteä persikka oli makea ja herkullinen.  Maku muistutti vähän nektariinia.

 

KULTAINEN AURINGONLASKU

KULTAINEN AURINGONLASKU

Sadekuuron jälkeen ilta selkeni.  Jussi lämmitti saunan ja pulahdimme reippaina uimaan.  Istuimme rannalla auringonlaskuun asti.  Kultareunaiset pilvet ja kultainen auringonlasku olivat hyvä lopetus hyvälle päivälle.

 

to 13.8.2015

Kiersimme reippaina tyttöinä ja poikina suolenkin.  Normaalisti siihen kuluu kaksi tuntia.  Nyt kun vadelmat olivat kypsiä herkuttelimme hyvällä omallatunnolla (matkassa ei ollut marja-astioita) makeilla marjoilla ja retki kesti kaksi ja puoli tuntia.

 

TENHOLAN PELLOILLA RUIS OLI JO LÄHES KYPSÄÄ

TENHOLAN PELLOILLA RUIS OLI JO LÄHES KYPSÄÄ

Mökillä puhalsi puuskainen tuuli, mutta aurinko lämmitti suojaisissa paikoissa.  Kuten keinulla.  Mukavaa kun mökkikelejä on vielä jäljellä.  Liisa K. soitteli ja lupasi tulla mökkivieraaksi vasta sunnuntaina.  Siihen asti olemme vapaalla.  Suunnitteilla on mustikka- ja vadelmaretkien lisäksi käynti läheisellä Jumoinsuolla.

PROJEKTI PUMPPUHUONEELLA

PROJEKTI PUMPPUHUONEELLA

Jussilla riittää mökkiprojekteja.  Hän miettii aamuisin, mikä on päivän teema.  Etusijalla ovat kiireelliset, toisella sijalla mieluisimmat.  Tänään vuorossa oli kiirellinen, sillä imuletku pumppuhuoneessa piti vaihtaa.  Minä pääsen osallistumaan projekteihin aina kun apukäsiä tarvitaan.  Niin tänäänkin.  ”Voi helvetti”, sanoi Jussi kun pumpun vedet ampuivat pitkin seiniä ja Jussi oli roiskeista likomärkä.

There are 2 comments

  1. terttujaimmo

    Kiitos isäntäväelle vieraanvaraisuudesta. Yllätysvisiittillämme sauna oli lämmin ja texmexit upposivat hetkessä vatsaan. Ilta-aurinko värjäsi Vanajan niin upeinvärein, että se olisi ansainnut oman videon fbookiin, mutta jäi nyt vain meille nautinnoksi. SuurKiitos! T$I

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.