elokuun kirpeyttä

LOPPUKESÄN SÄVYJÄ

LOPPUKESÄN SÄVYJÄ

pe 14.8.2015

Ilmassa on jo enteitä syksystä.  Helteet tulivat ja menivät, turhan nopsaan.  Toki vieläkin on lämmintä, ainakin aurinkoläikissä, mutta ilmanala on viilentynyt.  Eilen tuuli tuiversi järvellä vaahtopäin.  Joimme päiväkahvit keinulla, mutta illan edellä oli pakko vetäytyä sisätiloihin.

 

UNIKKO ILTA-AURINGOSSA

UNIKKO ILTA-AURINGOSSA

Keväällä kylvetyt siemenpussit ovat tuottaneet satoa.  Laitoin kukkasekoituksia ja odottelen jännittyneenä, mitä niistä putkahtaa.  Hennot morsiushunnut ja loistavan punaiset unikot ovat ehtineet aueta ensimmäisinä.

 

KANTARELLIMUNAKAS KAHDELLE

KANTARELLIMUNAKAS KAHDELLE

Minä paistoin meille herkkumunakkaan päivälenkillä löytämistäni kantarelleista.  Laatikkoviljelmät tuottavat nyt runsain mitoin vihreitä yrttejä.  Laitan niitä hulppeasti ruokaan kuin ruokaan sekä koristeiksi.  Kukkivat oreganot ovat kauniita maljakossa ja kimalaiset nauttivat.

 

POLKU SUOLLE KULKI VILJAPELLON POIKKI

POLKU SUOLLE KULKI VILJAPELLON POIKKI

Teimme aamulla retken läheiselle Jumoinsuolle.  En muista nähneeni niin tyhjää suota vuosikausiin.  Emme löytäneet ensimmäistäkään lakkaa.

 

LUVASSA KARPALOITA

LUVASSA KARPALOITA

Karpaloita sen sijaan on tulossa.  Nyt ne olivat vielä raakoja.  Suo oli pelottavan kostea kesäsateiden jälkeen.

 

SILTA YLI SUO-OJAN

SILTA YLI SUO-OJAN

Olimme jo varautuneet tekemään tiikerinloikan suolle päästäksemme, kun silmiin sattui silta.  Hyvä niin.  Taidamme jatkossa keskittyä mustikan ja vadelmanpoimintaan.

Iltapäivällä meillä oli kuivaa, sillä vesi oli poikki.  Jussi teki ison homman pumppuhuoneella, ennen kuin vesi taas virtasi.  Olen oppinut arvostamaan juoksevaa vettä.  Lämminvesivaraajakin pimahti, mutta remonttimies sai sen kuntoon aherruksen jälkeen.  Lupasin paistaa illalla lettuja.

LETUT PAISTUIVAT VANHALLA MÖKKIPANNULLA

LETUT PAISTUIVAT VANHALLA MÖKKIPANNULLA

 

la 15.8.2015

Marjanpäivä valkeni aurinkoisena ja viileänä.  Mittari näytti +15 aamuyhdeksältä.  Istuimme aamukahvilla ja nautimme eilen haudutettua ohrahelmipuuroa.  Hyvin maistui vielä toisenakin päivänä.  Kesägalleria Paperihuone on tänään viimeistä päivää avoinna.  Kesä on mennyt nopeasti.  Anna-tyttärellä on 20% loppukiriale.  Kesätyöläisemme Ismo soitteli eilen, että murut tekevät kauppansa ja siinä sivussa on mennyt grafiikkaakin.  Minun ballerinani pääsivät uuteen kotiin.  Mukavaa.

MARS PUUTARHAMESSUILLE

MARS PUUTARHAMESSUILLE

Meillä on tämän päivän suunnitelmissa käynti Lepaan puutarhamessuilla.  Matkaan lähtevät Leena, Jussi ja Kamera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.