display

IMG_3258Vanajaveden opiston kurssit ovat opettavaisia.  Kuinka moni tuntee termin taksidermia?  Minä en, mutta nyt tiedän että se tarkoittaa eläinten täyttämistä.  Se oli innottanut taiteilija Magdalena Åbergia toteuttamaan Display-sarjan.  Ensimmäinen tunne maalauksia katsellessa oli kummastus.  Miksi joku haluaa ikuistaa täytettyjä eläimiä.  Ne oli taidokkaasti maalattu mutta aihepiiri sai mietteliääksi.

Ensimmäinen kirjoitustehtävämme vahvisti ajatuskulkua.  ”Valitse joku näyttelyn eläimistä ja kuvittele kohtaus sen kanssa”.  Minä valitsin Ursus Polariksen, karjuvan jääkarhun.  Kuvittelin miten se oli suojannut poikasiaan metsämiehen hyökkäykseltä.  Toinen aihe oli laajempi.  Meidän piti kirjoitaa otsikolla ”Luonto ihmisessä”.  Sen innoittajana oli taiteilijan miete ”Ihmisen kaipuu, minun kaipuuni, siihen luontoon, johon ihminen osaksi kuuluu ja osaksi ei.”  Teemasta virisi vilkas keskustelu, miten kauas ihminen onkaan eksynyt luonnosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.