kaalikeittoa ja muotinukkeja

TALOON TULI LUOMUKAALI

TALOON TULI LUOMUKAALI

ma 14.3.2016

Jussille on kertynyt ylen määrin painoa.  Minullekin tekee erinomaisen hyvää keventää oloa.  Yhteistuumin siis päätimme taas kerran viettää kevytruokaviikon.  Keitin kaalikeiton.  Tein siitä maukkaan yrttimausteiden kera.  Raejuusto sopi hyvin kyytipojaksi.

 

KAALIKEITTOA HERKKUSIENTEN JA PARSAKAALIN KERA

KAALIKEITTOA HERKKUSIENTEN JA PARSAKAALIN KERA

Vietin laatuaikaa työhuoneella.  Petra sai lauantain kokouksessamme ruusuja.  Ne hehkuivat ja tuoksuivat grafiikkapajan pöydällä.

 

RUUSUJA GRAFIIKKAPAJALLA

RUUSUJA GRAFIIKKAPAJALLA

Naamiosarjani edistyy.  Minä herään jatkuvasti aamuyöllä idoimaan, mitä teen päivällä.  Sitten onkin helppoa, kun suunnitelmat ovat kypsyneet.

 

MUOTINUKKEJA

MUOTINUKKEJA

 

MUOTINUKKEJA

MUOTINUKKEJA

Tänään tein parin muotinukeille, jotka seisovat näyteikkunassa rivissä.  Molemmissa pohja on akryyliä, kasvot kollaasinaamiota ja puvut maalasin tussilla.  Nyt pääsi yksi mieskin mukaan.  Ja hauskaa oli.

Teimme iltakävelyn Lid’liin.  Ulkona tuoksui keväälle.  Ostoskoriin kertyi kasviksia ja hedelmiä ja iso tölkki mainiota hapankaalia.  Kumma jos olo ei kohene.  Kotiin palattuamme joimme television äärellä vihreää teetä.  Tunsimme itsemme oikein hyviksi ihmisiksi.  Mustien leskien toinen tuotantokausi alkoi lupaavan jännittävästi.

 

ke 16.3.2016

Tänään Hämeeseen luvataan superlämmintä päivää.  Jopa + 8 astetta.  Eilenkin oli hieno aurinkoinen keli.  Kyllä meitä nyt hellitään.  Jussi kävi mökillä katsastamassa kevään tuloa.  Sielläkin lumet ovat sulaneet vauhdilla.

Minä kävin pitkästä aikaa vedostamassa grafiikanpajan puolella naamiotyttösille mekkoja.  Käytin ohutta japaninpaperia.  Kokeilen yhdistää akryylipohjia ja grafiikkaa.  Tänään näen, miten se onnistuu.  Keittelin matkaan perunajauholiisteriä.

”Tehkää kollaasi ja sen pohjalta maalaus”, Hannele ohjeisti meitä kurssilaisia iltapäivällä opiston taideluokassa.  Minä olen edelleenkin tunnollinen oppilas ja tein maalauksen vähän liiankin tarkasti mallin mukaan.  ”Unohda jo kollaasi ja jatka maalauksen ehdoilla”, opettaja opasti.  Siinä hän oli ihan oikeassa.

 

KOLMEN KOPLASTA TULI MIELEEN MUSTAT LESKET

KOLMEN KOPLASTA TULI MIELEEN MUSTAT LESKET

Ei näistä nyt taidetta tullut, mutta tulipahan kokeilutua.  Kuvansiirtokurssi loppui, sillä olimme saaneet kaiken ohjeistuksen kolmen kerran aikana.  Minulle tärkeitä juttuja olivat decoupage-lakka sekä silitysarkit.  Voin hyödyntää niitä tulevissa töissä.

 

pe 18.3.2016

Juuri kun olen tottunut mukavaan viikkorytmiin – siis sopivasti Vanajaveden opiston kursseja ja hauskaa puuhailua työhuoneella – se loppuu tuota pikaa.  Tai siis kurssit loppuvat, puuhastelua kyllä riittää.  Keskiviikkona oli tuiki tarpeellista venyttelyä ja illalla grafiikanpaja.

 

METALLIGRAFIIKKAA

METALLIGRAFIIKKAA

 

KOEVEDOKSET UUSISTA KUPARILAATOISTA

KOEVEDOKSET UUSISTA KUPARILAATOISTA

”Ota koevedokset laatoista ennen kuin teet akvatintan”, Anne-opettaja kehotti.  Otin siis koevedokset eilen omalla grafiikanpajallamme.  Niistä tuli mielenkiintoiset.  Ensi viikolla meillä on viimeinen kurssikerta.  Silloin opettajaa tarvitaan, miten ihmeessä jatkan.

 

ENKKULAN LAPSET GALLERIAKIERROKSELLA

ENKKULAN LAPSET GALLERIAKIERROKSELLA

Galleriassa pyörähti väkeä enemmän kuin koskaan.  Iloisin joukkue tuli läheisestä englanninkielisestä päiväkodista.  Annoin lasten pyörittää prässiä ja sehän oli jännittävää.  Kaija Mäenpään värikkäät maalaukset kiinnostivat.  Lapset löysivät niistä vaikka kuinka paljon juttuja.  He halusivat kuulla jokaisen taulun nimen.  Se kannatti, sillä Kaijan mielikuvitus on hersyvä.  Muistoksi opettaja osti heille äänestyksen jälkeen vihreän kortin, jonka nimi oli ”Jos on tarpeeksi rohkea lähteäkseen vihreälle merelle, niin siitä vaan”.

Tänään perjantaina kylmä Siperian tuuli tuiversi.  Yöllä oli satanut lunta.  Saimme rapsuttaa autoa pitkään, ennen kuin pääsimme liikkeelle.  Ajelimme peräkärry perässä hakemassa Annalle kierrätyskeskuksesta pesukoneen.  Minä poikkesin samalla matkalla kirpparille.  Samu ja Miska saivat hyviä kierrätysvaatteita päiväkotitarpeisiin.

 

JUSSI ASEMAN KUNTOPORTAISSA

JUSSI PUHUU KÄNNYKKÄÄN ASEMAN KUNTOPORTAISSA

Iltapäivällä kävin työhuoneella puuhastelemassa.  Reipas-Jussi käveli iltahämärässä minua vastaan.  Nyt varustaudumme viikonloppuvierailulle Espooseen ja Järvenpäähän.  Otso soitteli torstaiaamuna ja kajautti iloisesti ”Kaksi yötä kun mummi ja pappa tulevat”.  Nyt on enää yksi yö tapaamiseen.  Pakkasin pikkuautoja pikkuisiin lahjapusseihin.  Pojista on aina hauska availla paketteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.