kaupunkipäiviä uudessa kodissa

UNICEF-MOLLANI PÄÄSIVÄT KIRJAKAAPIN PÄÄLLE

UNICEF-MOLLANI PÄÄSIVÄT KIRJAKAAPIN PÄÄLLE

ti 16.8.2016

Alkuviikoksi on luvassa koleaa ja sadetta.  Ei se mitään, sisähommia löytyy sekä mökillä että kaupungissa.  Jussi on laittanut uuteen mökkiin lämmityksen, jotta lattia kuivuu.  Sen jälkeen sen pääsee lakkaamaan.  Minä olen ahkeroinut eilisestä lähtien kaupunkikodissa.  Teimme ison urakan, kun haimme peräkärryllä Sotkasta uuden sohvan (=kaksi isoa pakettia) ja Maskusta uuden ruokapöydän (=yksi iso paketti).   Emme olisi selvinneet sohvakuormasta kaksin, mutta onneksi avulias apumies löytyi kotipihalta.

 

UUSI DIVAANI ON PÄÄSSYT KOTIIN, KÄSINOJAT ASENNETAAN KUN PULTIT LÖYTYVÄT

UUSI DIVAANI ON PÄÄSSYT KOTIIN, KÄSINOJAT ASENNETAAN KUN PULTIT LÖYTYVÄT

Nyt olemme jo testanneet sohvan, vaikka sen kokoaminen onkin vielä kesken.  Pultteja puuttui.  Mutta niin vaan me istuimme ritirinnan, nautimme Marjanpäivä-valkoviinit ja katselimme uskomattoman taitavia telinevoimistelijoita Rion olympialaisissa.

 

SISÄPIHAMME ON REMONTISSA - TÄYTYY USKOA ETTÄ HYVÄ SIITÄ TULEE...

SISÄPIHAMME ON REMONTISSA – TÄYTYY USKOA ETTÄ HYVÄ SIITÄ TULEE…

Tänä aamuna Jussille tuli kiire lähteä katsomaan, ettei mökki ole palanut, kun puhallin jäi eilen täysillä päälle.  Hän soitti helpottuneena, että kaikki on kunnossa.  Mies lupasi palata pikapuoliin sateiseen kaupunkiin jatkamaan sisustusprojektiamme.

 

to 18.8.2016

Sadetta riittää.  Kaupunki oli eilen märkä, samoin tänä aamuna.  Meidän sisustusurakkamme jatkui.  Nyt vuorossa oli olohuoneen lasivitriini.

 

HYLLYKÖN KIINNITYS KIVISEINÄÄN ON TAITOLAJI

HYLLYKÖN KIINNITYS KIVISEINÄÄN ON TAITOLAJI

Jussi askarteli sen parissa monta tuntia.  Urakka vaati kiviseinäporan ja tukevan kannattimen.  Minun voimani olivat äärirajoilla, kun nostelimme yhdessä painavaa hyllykköä.  Lopputulos oli hivelevä.  Olen perinyt hyllykön sisarelta ja se on seurannut meitä Espoosta Hämeenlinnan Aulangontielle ja nyt tänne Palokunnankadulle.  Tämä on loppusijoituspaikka, jos meiltä kysytään.

Jussi pääsi iltapäivällä mökkihommiin.  Minä suunnistin pukuompeluun Tavastialle.  Ompelumestarimme Lissu Turtiainen puki sanoiksi haasteemme:  ”Tämä on haute couturea”.  Sitä se olikin, sillä keskiaikamekko muotoutui sovituksessa.  Päällyspuku on muokattu kahdesta vanhasta pellavapöytäliinasta.  Alusmekko on ohutta (kallista) pellavaa.

 

KESKIAIKAPUKUNI ON MITTATILAUSTYÖ - KIITOS LISSU

KESKIAIKAPUKUNI ON MITTATILAUSTYÖ – KIITOS LISSU – TAUSTALLA LASIVITRIINI TIUKASTI SEINÄSSÄ KIINNI

Ilta vierähti ompeluluokassa, mutta oli vaivan arvoinen.  Näin hienoa mekkoa minulla ei ole ollutkaan sitten linnan juhlien.  Ja niistä glamourin päivistä on aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.