matkalla pohjoiseen

NUKKEJA POHJOIS-THAIMAASTA

NUKKEJA POHJOIS-THAIMAASTA

su 27.11.2016

Puhelinherätys oli aamuviideltä.  Arja keitti kahvit ja istahdimme nauttimaan pikaisen aamuyöpalan.

 

KOTIINLÄHTÖ VETI VAKAVAKSI

KOTIINLÄHTÖ VETI VAKAVAKSI

Istumme nyt lounasaikaan Jussin kanssa Don Mueangin lentoasemalla ja odottelemme Nok Airin lentoa klo 13:40 Chiang Maihin.

 

MATKAKOHTEEMME

MATKAKOHTEEMME

Meillä on ruhtinaallisesti aikaa, sillä paikallisbussi 555 toi meidät ennätysajassa Suvarnabhumilta tänne.  Saattelimme aamuseitsemältä haikeina Arjan ja Eskon Finnairin lennolle kotisuomeen.

Täällä Don Mueangissa on huippunopea wi-fi.  Olemme ehtineet jo tarkistaa hotellimme Hi Guesthousen sijainnin ja pohjoisen lämpöasteet, nyt +27.   Asumme vanhan kaupungin tuntumassa.  Katselemme kaupunkia vähän eri kulmalta kuin edellisellä käynnillämme.  Ei muuta kuin nenät kohti uusia seikkailuja.

The Bridge -ravintola tarjosi meille aivan upean buffetlounaan 170 bahtin (= vajaat viisi euroa) hintaan.  Tarjolla oli runsas valikoima thairuokia, mm isoja vihersimpukoita.

 

BUFFETPÖYDÄN SUSHILAJITELMA, NAM

BUFFETPÖYDÄN SUSHILAJITELMA, NAM

 

JUSSI TYYTYI PELKISTETTYYN JÄLKIRUOKA-ANNOKSEEN

JUSSI TYYTYI PELKISTETTYYN JÄLKIRUOKA-ANNOKSEEN

Sushitarjotin oli herkullinen.  Olimme tyytyväisiä kun saimme ajan kulumaan näin miellyttävästi.

 

NOK AIR - SIIS NOKKAKONE

NOK AIR – SIIS NOKKAKONE

Hauska Nok Airin kone starttasi ajallaan ja ehdimme vielä valoisan aikana perille Chiang Maihin.  Varasimme lentokentältä taksin 150 bahtin hintaan (=vajaat neljä euroa) hotellille.  Kuljettaja pyöritteli päätään ja tutki karttaa ja kyseli meiltä sijaintia.

 

HI GUESTHOUSE - MEIDÄN PAIKKA

HI GUESTHOUSE – MEIDÄN PAIKKA

”Hi”, hän hihkaisi kun osuimme puoliksi vahingossa hotellimme Hi Guesthousen risteykseen.

Ystävällinen ruotsalainen isäntä toivotti meidät tervetulleiksi – ruotsiksi.  Ilmoitimme, että puhumme sujuvasti suomea ja englantia, emme ruotsia.  Tämä kaikki tietysti på svenska.  Hotellimme osoittautui ”meidän paikaksi”.  Tämä on pieni kaksikerroksinen rakennus, neljä huonetta kummassakin.  Ulkoasu on hyvin kotikotikutoinen.  Ei hieno, mutta kodikas.  Hinta yöltä on vain noin 15 euroa ja meillä on kuitenkin oma wc, lämmin suihku, jääkaappi ja ilmastointi.  Varsinkin kun huoneemme numero 4 sijaitsee allastasolla.  Voimme hypätä aamu-uinnille heti herättyämme ja siirtyä sen jälkeen altaan päätyyn pieneen ravintolaan aamupalalle.  Tämä sopii meille seuraavat seitsemän päivää.

Majotuimme, kävimme suihkussa ja uimassa, joimme kylmät changit altaalla ja rauhoituimme.  Illan hämärtyessä oli ihan pakko tehdä kaupunkikierros.

 

TEMPPELI-ILLALLISELLA

TEMPPELI-ILLALLISELLA

Poikkesimme lähimmän kiinalaisen temppelin pihalle pienelle iltapalalle.  Vielä eilen söin vain mietoa paistettua riisiä ja join vettä ja teetä lievän vatsataudin vuoksi.  Tänään tulinen mereneläväannos oluen kera maistui taivaalliselta.  Jussikin riehaantui ja osti pullollisen Sang Som -laulukirjaa.  Palasimme vanhasta kaupungista tuk-tukilla eväät mukana.  Nyt on siis laulun aika!.

Puoli kymmeneltä saimme tekstiviestin Suomesta.  Arjan ja Eskon kotiinpaluu oli sujunut hyvin.  He olivat nukkuneet, lukeneet ja katselleet elokuvia Finnairin koneessa.  Heilläkin oli suuntana pohjoinen.  Automatka Alajärvelle taittui viiden asteen pakkasessa.  Terveisemme ja kiitokset mukavasta matkaseurasta:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.