toinen lomaviikko chiang maissa

img_7238ma 5.12.2016

Eläminen Chiang Maissa sujuu jo rutiinilla.  Olemme enemmän kuin tyytyväisiä kakkoshotelliimme Top North Guest Houseen.

ASUMME UIMA-ALTAAN YLÄPUOLELLA

ASUMME UIMA-ALTAAN YLÄPUOLELLA AURINKOKATOKSEN VIERESSÄ

Tilaa on runsaasti – huoneemme on iso, patio sen edessä vielä isompi ja allasalue viihtyisä.  Myös sijainti on mitä mainioin.  Asumme vanhassakaupungissa ja kaupat sekä vilkkaat ostos- ja temppelikadut ovat aivan vieressä.

Aamulla herätessäni Jussi oli poissa.  Kengätkin olivat poissa.  Arvasin, että hän on lähtenyt metsästämään meille aamupalaa.  Mies palasi iloisesti kauppakassia heilutellen.

 

AAMIAINEN SEVEN ELEVENSTÄ

AAMIAINEN SEVEN ELEVENSTÄ

Nautimme ranskalaisen aamiasen ulkokatoksessa.  Se sisälsi kuumaa kahvia, tuoreet croissantit, lämpimät paninit ja luonnonjogurttia.  Keitettyjä kananmuniakin löytyi, mutta ne oli ilmeisesti keitetty jo edellisellä viikolla.  Jätimme väliin.  Hedelmiä ostamme kävelyretkien varrella katukojuista.  Olemme luopuneet suosiolla tukevista kahden tai kolmen munan aamumunakkaista ja marmeladipaahtoleivistä.  Täällä tulee muutenkin syötyä liikaa, sillä ruoka on erinomaista ja edullista.

 

PÄIVÄN ENSIMMÄISESTÄ TEMPPELISTÄ LÖYTYI ILOINEN MUNKKIKUORO

PÄIVÄN ENSIMMÄISESTÄ TEMPPELISTÄ LÖYTYI ILOINEN MUNKKIKUORO

 

CHINA TOWNISSA

CHINA TOWNISSA

 

KATUKUVASSA NÄKEE EDELLEEN POLKUPYÖRÄRIKSOJA

KATUKUVASSA NÄKEE EDELLEEN POLKUPYÖRÄRIKSOJA

Tänään meillä oli markkinapäivä.  ”Wararotilta saa kaiken mitä ihminen tarvitsee”, suomalaiset ystävämme neuvoivat.  Sinne siis.  Ja toden totta, alue Night Bazaarin takana Ping-joen tuntumassa oli täpötäynnä tavaraa.

 

TULEVAISUUDEN RAVINTOA

TULEVAISUUDEN RAVINTOA

Vaan ei yhtikäs mitään meille.  Yritimme löytää Arjalle pikkukuvioista saronkikangasta.  Kangaskaupat pursuivat silkkiä ja brokadia, vaan ei tällaista kansantuotetta.  Yritimme löytää Jussille sopivaa paitaa.  Koot eivät riittäneet.  Yritimme löytää thairavintolaa, emme löytäneet.

 

KUKKATORILLA PING-JOEN RANNALLA

KUKKATORILLA PING-JOEN RANNALLA

 

OSTIMME TORIKOJUISTA POMELOITA

OSTIMME TORIKOJUISTA POMELOITA

Katukojuja kyllä, mutta halusimme istahtaa kävelyn lomassa.  No, ostimme hedelmiä – pomeloita tällä kertaa – ja nautimme ne virkistävän sokeri-chiliseoksen kera.

 

VIEHÄTTÄVÄ INTIALAISKAHVILA

VIEHÄTTÄVÄ INTIALAISKAHVILA

Hetken jo kuvittelimme, että saamme kunnon aterian.  Istuimme seinämaalauksin ja tekstiilein koristellussa intialaisessa kahvilassa ja luimme ruokalistaa.  Tarjoilipoika ilmoitti, että päivällä saa vain juotavia.  No, olihan sekin jotain.

 

OSTIMME ARJALLE KAHDET KESÄPÖKSYT

OSTIMME ARJALLE KAHDET KESÄPÖKSYT

Paluumatkalla onnisti.  Jussi sai paidan ja Arja kahdet oikeanlaisesta kankaasta tehdyt kesähousut!  Minäkin sain  – melkein – kauniin designpaidan.  ”Rouvalla on liian isot rinnat meidän malleihimme”, hoikka myyjätyttö totesi.  Jussi oli sitä mieltä, että ei mitenkään liian isot.

 

MYÖHÄINEN LOUNAS MAISTUI

MYÖHÄINEN LOUNAS MAISTUI

Kun lopulta päädyimme oikeaan ruokaravintolaan Thae Pae -portin lähettyvillä tilasimme thaiherkkuja viimeisen päälle.  Kyllä maistui.

Iltavirkistys loppui sen jälkeen lyhyeen.  Jaksoimme pelata vain pari kevyttä canastakierrosta.  Jussi oli tyytyväinen kun rökitti minut kunnolla.  Minä olin tyytyväinen, että hänellä säilyy peli-into!  Täällä iltaohjelma on vähissä, sillä jokaikisessä hotellissamme on ollut surkea lukuvalo.  Seuraavalle lomalle suostun ottamaan elektronisen lukulaitteen matkaan.

 

ti 6.12.2016 itsenäisyyspäivä

Meillä oli kulttuuripäivä, mikä hyvin sopikin tunnelmaan.

 

KOLME KUNINGASTA

KOLME KUNINGASTA

Kolmen kuninkaan patsas löytyi keskeltä vanhaakaupunkia.  Sen vieressä oli taide- ja kulttuurikeskus.

 

KORITAIDETTA - LEENA OSTI HATUN

KORITAIDETTA – LEENA OSTI HATUN

 

KALLOTAIDETTA

KALLOTAIDETTA

Siellä oli meneillään designviikko.  Ikävä vain että pysyvä kokoelma oli remontissa.  No, ensi kerralla sitten.

 

HISTORIALLINEN MUSEO

HISTORIALLINEN MUSEO

 

POHJOISEN ASUJA

POHJOISEN ASUJA

Kävimme katsastamassa myös historiallisen museon.  Lanna-kulttuuri on kiinnostavaa, vaikka emme kovin syvälle sen historiaan uponneetkaan.

 

JUSSILLA ON UUSI PAITA

JUSSILLA ON UUSI PAITA

Päivän temppelitkin tuli katsastettua.  Emme ole vieläkään kyllästyneet.  Päin vastoin, jaksan ihastella edelleen kuvankauniita veistoksia ja värien loistoa.

 

MUNKKIVELJIÄ KATUKUVASSA

MUNKKIVELJIÄ KATUKUVASSA

 

 

PÄIVÄN HÄÄPARI

PÄIVÄN HÄÄPARI

Juhlistimme illalla itsenäisyyspäivää – pizzalla.  Hotellimme vieressä on ranskalainen Paris Restaurant, joka mainostaa myös pizzoja.  Syystäkin, neljän juuston (oli juustovajausta) tulikuuma pizza oli yllättävän maukas ja yllättävän täyttävä.  Nyt voimme taas jatkaa kevyiden thairuokien parissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.