jääkelejä

VEKKULIKERHOLAISET LIUKUMÄESSÄ

VEKKULIKERHOLAISET LIUKUMÄESSÄ

la 18.2.2017

Tämä on ollut merkillinen talvi.  Juuri kun olemme saaneet maan valkoiseksi, vesisade huuhtelee kaiken ja seuraava pakkanen liukastaa tien pinnat.  Lähdin tiistaina Espooseen lastenvahdiksi.  Minun oli tarkoitus palata jo keskiviikkona, mutta toisin kävi.  Laura ja Miika tarvitsivat mummi-apua perjantaihin asti, jolloin Miikan hiihtoloma alkoi.  Minä olisin ollut aivan pulassa ilman Lauralta lainaamiani  piikkikenkiä.  Kurttilan mäkiset tiet olivat tosi liukkaat.  Pikkupoikia se ei haitannut.

 

HÄMÄHAKKIKEINUSSA

HÄMÄHAKKIKEINUSSA

 

LEIKKIPUISTOSSA

LEIKKIPUISTOSSA

 

OTSO LIUKUMÄESSÄ

OTSO LIUKUMÄESSÄ

Kuljettelin heitä kappelille kerhoon ja Palttinatalolle leikkipuistoon.  Liukumäet olivat parasta talven riemuissa.

 

PALTTINATALON TEMPPURATA

PALTTINATALON TEMPPURATA

Paluumatka oli yhtä tuskaa, sillä perjantain junat olivat täpötäynnä hiihtolomalaisia.  Iltapäivän intercity oli loppuunmyyty.  Niinpä köröttelin hiljakseen R-paikallisjunalla.  Hämeenlinnan asemalla kuulin iloisen huudon: ”Leena!”  Kas, siellähän oli perhe Nieminen pikku-Noahin kanssa katsomassa junia.  He olivat viettäneet iloisen kylpyläpäivän ja ottaneet Jussinkin mukaan.  Noahille junat ovat niin tärkeitä, että niitä piti käydä katsomassa vielä ennen kotimatkaa.

 

su 19.2.2017

Tänään sataa lunta.  Tai räntää, sillä ilmanala on plussan puolella.   Olen odotellut hiihtokelejä mutta taitaa jäädä haaveeksi.  Reippailimme eilen Jussin kanssa Silmäasemalla.  Sain elämäni ensimmäiset lukulasit.  Kestää hetken totutella niihin.  Olemme hankkineet myös elämämme ensimmäisen tabletin.  Kestää hetken totutella siihenkin.  Tilasin ensimmäisen e-kirjankin Vanamo-kirjastosta, mutta  jo käyttöohjeiden ja asennusohjelman lukeminen pyörrytti.

Kävin eilen pitkästä aikaa työhuoneella maalaamassa.  Siellä aika kuluu lennossa.  Minulla on monta öljyvärityötä valmistumassa tuota pikaa.  Ehkäpä saan niistä jo tänään kuvia.  Paitsi että keli on niin harmaa, etteivät kuvat taida onnistua.

 

SINISIMPUKOITA

SINISIMPUKOITA

Hemmottelimme itseämme eilen illalla simpukoilla.  Hauduttelin kelta- ja valkosipulia sekä fenkolia voi-öljyseoksessa ja lisäsin sitten kasvislientä, valkoviiniä ja kuohukermaa kattilaan.  Simpukat pääsivät viimeiseksi viideksi minuutiksi kypsymään.  Täytyy sanoa, että maku oli hykerryttävän hyvä.

 

ti 21.2.2017

Etelän hiihtolomalaiset tulivat eilen.  Veimme Otson ja Visan oitis kylpylään.  Oli ilo katsella poikasten riemua.

 

KALAKEITTOLOUNAS UINNIN JÄLKEEN

KALAKEITTOLOUNAS UINNIN JÄLKEEN

Tämän päivän kohokohtia olivat käynti lelukaupassa (Otsolle Batman-legopaketti ja Visalle traktori ja tukkikuorma), nepalilaista ruokaa, piirustelua galleriassa ja liukumäki leikkipuistossa.  Mitähän keksimme huomiseksi?

 

LEGONRAKENNUSMIEHET TOUHUSSA

LEGONRAKENNUSMIEHET TOUHUSSA

 

to 23.2.2017

Hiihtolomalaiset lähtivät eilen illalla jatkamaan matkaa.  ”Huh, olipa keli”, Miika kommentoi, kun he pääsivät perille toiseen mummolaan Laviaan.  Lunta tuprusi ja tuuli oli kova.  Onneksi se ei osunut päivällä mökille.

 

SUURI LEPPÄ ON KAADETTU

SUURI LEPPÄ ON KAADETTU

Miehet olivat molemmat hikimärkiä, kun saivat puunkaatourakan valmiiksi.  Suuri leppä rannalla on varjostanut kesäpäiviämme jo pitkään.  Ensi kesänä saa aurinko paistaa!

Minä jäin tänään yllättäen hiihtolomaleskeksi pariksi päiväksi.  Jussi lähti Helsinkiin auttamaan Annaa muutossa ja korjauttamaan autoa.  Minä pikasiivosin kodin ja nautin nyt rauhasta.  Minulla on iltapäivällä galleriahommia ja illalla vielä kurssi.  Huomenna juhlistamme yksivuotiasta Galleria Paperihuonetta.  Vuosi on sujunut vaivattomasti ja onnekkaasti. Kiitos siitä pätevän ja mukavan päivystäjämme Ilkan.  Miten pärjäämme jatkossa, se on vielä epävarmaa, sillä projektirahoitusta on leikattu.

 

pe 24.2.2017

Aamuaurinko pilkistää ikkunan takaa.  Miten mukavaa.  Tänään on juhlapäivä galleriassamme.

 

TORTTUPOHJA ONNISTUI

TORTTUPOHJA ONNISTUI

Minulla on haasteena leipoa kääretorttupohja.  Leikkaamme sen kakkupaloiksi, pursotamme kermaa päälle ja koristelemme hedelmillä ja karkeilla.

 

TÄSSÄ MAKEA LOPPUTULOS

TÄSSÄ MAKEA LOPPUTULOS

Luvassa on myös suolaista ja muutakin makeaa sekä kakkukahvit ja viiniä.  Kannattaa tulla paikan päälle!  Siis tänään Galleria Paperihuoneella kello 18-20.

 

VUOKKO JA RAIJA TYÖHUONEELLANI

VUOKKO JA RAIJA TYÖHUONEELLANI

Minulla oli eilenkin melkein juhlapäivä, kun arvovaltainen raati Vuokko ja vapaaehtoinen Raija kävivät Hoiviakodin edustajina valitsemassa töitäni huhtikuun taideviikolle.  Teemana on kollaasit.  Päädyimme aihevalinnoissa muistoihin.  Pienryhmät työskentelevät otsikolla elämän tähtihetkiä.  Suuressa tapahtumassa ryhmätöiden aiheena on muistojen karuselli.  Minun ”Naamiohuvit – kultaa ja hopeaa” -kollaasini toimivat inspiraation lähteinä.  Hauskaa kun prinsessa Jade ja hoviväki pääsevät keikalle!

 

la 25.2.2017

Laskiaisviikonloppu.  Lähden iltapäiväjunalla Helsinkiin.  Jussi poimii minut kyytiin ja laskiaisrieha Nummelassa voi meidän puolestamme alkaa!

DUO ILTAVUORO

DUO ILTAVUORO

Eilinenkin oli yhtäjuhlaa.  Galleria Paperihuoneen yksivuotissyntymäpäiväjuhlat olivat menestys.  Duo Iltavuorolla oli debyyttiesitys ja juhlakansa antoi heille raikuvat aplodit.

 

JUHLAHUMUSSA

JUHLAHUMUSSA

Tarjoilu oli viimeisen päälle herkullinen ja viinitkin riittivät juuri ja juuri.  Mikä parasta, saamme muusikot paikalle myös ensi viikolla, jolloin juhlistamme Seija Grönqvistin akvarellinäyttelyn avajaisia.

Minulla oli jälleen kerran riemastuttava kokemus, kun sain vieraaksi minulle ennestään tuntemattoman Sannan ja hänen perheensä.  He halusivat poiketa Hämeenlinnaan tapaamaan minua.  ”Tunnen sinut ja perheesi, sillä olen seurannut blogiasi jo vuosia”, Sanna kommentoi.  Esittelin työhuoneeni ja miten ollakaan, grafiikanvedos ”Pikkujoutsenet” lähti uuteen kotiin.  Sanna haikaili myös keijuja.  Kehotin ostamaan molemmat ystävähintaan.  Ja niin kävi, että sain vielä illalla viestin, että keijutkin lähtevät matkaan joku kaunis päivä.  Taiteilija kiittää.  Nämä ovat niitä elämän tähtihetkiä.

 

E-KIRJA TABLETILLA JA PAPERIVERSIO LUKULASIEN KERA

E-KIRJA TABLETILLA JA PAPERIVERSIO LUKULASIEN KERA

Olen tehnyt vertailevaa tutkimusta.  Hankin uudet lukulasit, joita edelleen opettelen käyttämään.  Olen saanut e-kirjan toimimaan tabletilla, kiitos siitä poikani Miikan.  E-kirja toimii loistavasti hämärissäkin olosuhteissa toisin kuin kirja.  Mutta laina-aika on vain kaksi viikkoa.  500 sivun romaanille se ei mitenkään riitä.  Toki kirjan voi lainata uudelleen ellei ole varauksia.  Nyt olen aloittanut Kaarnatuulen e-kirjaversiona ja jatkan tänään junassa kirjana.  Jotenkin vanhanaikainen paperiversio tuntuu edelleen hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.