kiinatunnelmissa kuala lumpurissa

ASUMME CHINATOWNISSA

to 11.5.2017,  päivä 20
Kuala Lumpur, Mandarin Pacific Hotel, Chinatown

taksilla Merangista Kuala Terengganun lentoasemalle
Air Asian lento Kuala Lumpuriin
taksilla KLIA 2:lta Chinatowniin, majottuminen hotelliin
kevyt kiinalainen lounas
kävelykierros Petaling Streetilla ja Central Marketissa
ensimmäiset oluet kahden viikon kuivan kauden jälkeen

 

HOTELLIMME LÄHELLÄ ON PALJON NÄHTÄVÄÄ

Täällä ollaan taas, suurkaupungin vilinässä.  Olimme päät pyörällä, kun selviydyimme pienten päiväunien jälkeen liikenteeseen.

KIEHTOVIA VANHOJA RAKENNUKSIA

Hotellimme on halpa eikä todellakaan mitään luksusta, mutta sijainti korvaa paljon.  Asumme keskellä vilkasta Chinatownia.

 

KIINAKAUPPOJA HOTELLIKADULLAMME

Katukuva on eksoottinen.  Lähikaduilla on halpoja kiinnostavia ruokapaikkoja ja Pasar Seni eli Central Market on kävelymatkan päässä.

 

LEENA JALAN PETALINGILLA

 

PASAR SENI ELI CENTRAL MARKET LÖYTYY LEIJAKUJAN VIERELTÄ

Teimme siellä jo pienen kierroksen.  Tuliaisostosten kannalta se on mainio paikka.

 

ENSIMMÄISET OLUET PITKÄN TAUON JÄLKEEN MAISTUIVAT

Yläkerrasta löytyi jopa olutkuppila.  Täytyy sanoa, että kylmä olut pitkän raittiin kauden jälkeen maistui!  Jussi olisi halunnut ostaa myös ”laulukirjan”, mutta paikallinen 7 Eleven myi kyllä olutta mutta ei väkeviä.  No, kaikkea ei voi saada ainakaan kerralla.  Ehkäpä huomenna…

 

JUSSI LÖYSI KAVERIN

 

USKOMATON KIINAKAUPPA CENTRAL MARKETISSA

 

KAATOSADE YLLÄTTI

Lähdimme virkistyneinä kohti hotellia, kun taivas repesi.  Emme muistaneetkaan, miten herkässä sade on Kuala Lumpurissa.  Meillä ei tietenkään ollut sateenvarjoja matkassa.  Täällä sateet tulevat ja menevät.  Selvisimme puolen tunnin viiveellä hotellille.  Nyt keräämme voimia kahden seuraavan päivän kaupunkilomalle.

 

CHINATOWNIN VANHOJA RAKENNUKSIA

 

pe 12.5.2017,  päivä 21
Kuala Lumpur

yllättävän runsas buffet-aamiainen
kierros tekstiilimuseossa
shoppailua ja postikorttien kirjoitusta
ilta Bukit Bintangilla
Jussi hieronnassa, Leena käsi- ja jalkahoidossa

loistoillallinen Jalan Alorilla

Olipa hauska, kun halpahotellimme hintaan kuuluu aamiainen ja se oli hyvä.  Kahvi maistui tuoreen maidon kera.  Löytyi tuoresalaattia, paahtoleipiä ja kananmunia, paistettua riisiä, papuja ja hedelmätarjottimelta makeaa vesimelonia ja herkullista papaijaa.  Näillä eväillä olimme valmiit lähtemään kaupunkikierrokselle.

 

KORKEA HOTELLIRUMILUS ON MAJAPAIKKAMME

 

KUKKAKOJUJA

Meidän piti vain katsella elämänmenoa viimeisinä kaupunkipäivinä.  Toisin kävi.  Riensimme tukka putkella paikasta toiseen.

 

PUISTIKKO CHINATOWNISSA

 

MATKALLA SHOPPAILEMAAN

 

KIINAHAHMOJA CENTRAL MARKETISSA

Shoppailimme Central Marketissa ja hotellin lähellä kiinakaupassa.  Ostin taas kerran värikkäitä käsintehtyjä papereita, postikortteja ja ihastuttavan sinivalkoisen teepannun sekä punaisia syömäpuikkoja.

 

TEKSTIILIMUSEO

Markus Lehtipuu kirjoittaa Malesia matkaoppaassa: ”Upea tekstiilimuseo kuuluu Kuala Lumpurin kohokohtiin ja tulisi olla jokaisen kävijän ohjelmassa”.

 

KIEHTOVANKAUNIS TEKSTIILIMUSEO

Niinpä suunnistimme hotellilta kohti Merdeka-aukiota, jonka reunalta museo löytyi.

 

SILKIN HOHTOA

Viileissä saleissa on ilo kierrellä ja ihastella toinen toistaan hienompia kankaita ja kultakoristeita.  Suosittelen.

 

SUOSIKKIKAUPPAMME SEVEN ELEVEN ON AUKI 24 TUNTIA VUOROKAUDESSA

Vietimme museokierroksen jälkeen rattoisan tuokion Seven Elevenin edustan pikkupöydän äärellä.  Minä kirjoittelin kotisuomeen postikortteja ja Jussi haki minulle kaupasta kylmää olutta vauhdittajaksi.  Korttien kirjoittaminen jäi viime tippaan ihan siitä syystä, että itärannikon kaupoissa ei kortteja ollut.  Emme todellakaan liikkuneet turistiseuduilla.

 

CHINATOWNIN VÄRIKKÄITÄ TALOJA

Hurautimme illan edella taksilla Bukit Bintangille.  Lasku oli 8 ringettia, kaksi euroa.  Kävimme tutussa hierontapisteessä.  Jussi sai hieronnan, minä kauniit kynnet.  Sungei Wangilta löytyi postitoimisto.  Kortit lähtivät siis tänään matkaan.

 

JALAN ALORILLA ILLALLISELLA

Nautimme illallisen varman päälle Jalan Alorilla tutussa mikkihiiriravintolassa.  Emme pettyneet nytkään.  Ruoka oli syntisen hyvää!

 

GRILLATTUJA RAPUJA, LALA-SIMPUKOITA, MUSTEKALAA JA PINAATINLEHTIÄ VALKOSIPULIN KERA

Palasimme pimeässä illassa taksilla hotellille.  Huomenna juhlistamme ihan vähän etuajassa äitienpäivää.  Sunnuntaina se ei onnistu, sillä silloin meillä on matkapäivä Bangkokiin.

There are 2 comments

  1. Liisa

    Hei matkalaiset. Oikein hauskaa äitien(enakko)päivää ja sitten mukavaa matka(äitien)päivää. Pääsette laskeutumaan kotimaahan lämpenevässä kauniissa kevätsäässä, vihdoinkin luvassa on aurinkoa ja mukavia mökki-ilmoja. Maisema ei vielä ole aivan keväisen vehreä mutta kovasti muutosta ja linnunlaulua on ilmassa. Kaukomatkanne on taas ollut maukkaan värikäs ja mielenkiintoinen, kiitos siitä. Iso hali kummallekin. L

    Liked by 1 henkilö

  2. marjaleenaetula

    Hauska kun olet ollut matkalla mukana hengessä! Ehkäpä vielä joskus livenäkin… Me vietämme haikeina viimeistä kaupunkilomapäivää. Tämän jälkeen on tiedossa vain matkapäiviä. Tosin on jo mukava palata kotisuomeenkin, sillä mökkikausi odottaa.

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.