kansainvälinen äitienpäivä

la 13.5.2017,  päivä 22
Kuala Lumpur

viimeinen kaupunkilomapäivä
shoppailua Chinatownissa
taksilla Twin Towersille
sushijunaillallinen Sushi Kingissä
pakkaus

Ennakoimme äitienpäivää ja juhlistimme sitä jo tänään.  Teimme aamupäivällä viime hetken tuliaisostoksia.

PIKKUPOJILLE LÖYTYI VEKKULEITA KESÄASUJA

Siis tuliaisia kotiin ja tuliaisia pikkupojille.  Aikuisten kanssa vietämme kesän mittaan Malesiailtoja.  Olen maistellut paikallisia ruokia niin, että voin tarjota mökkiaamiaisella koska tahansa soijakastikkeella maustettuja paistettuja nuudeleita Mee Goreng.  Ostimme myös paahtoleipien päälle siveltävää kookosmaitolevitettä Kaya.

 

INTIALAINEN LOUNAS OLI HRKULLINEN JA YKSI MATKAN HALVIMMISTA

Poikkesimme lounasaikaan intialaiseen kuppilaan ja tilasimme vastapaistetut rotit.  Erehdyin pyytämään niiden kanssa currya.  Leipäähän dipataan vahvaan currykastikkeeseen.  Täällä curry tarkoitti kuitenkin ruokalajia ja dippikastikkeeksi tuotiin linssimuhennosta.  Saimme siis täyden aterian edulliseen seitsemän ringgitin, vajaan kahden euron hintaan.

 

SKOL -OLUELLA, KIPPIS

Kun jano yllätti, poikkesimme kiinalaiseen ruokahalliin.  Siellä oli tunnelmaa.  Palasimme kierroksen jälkeen sateentihkussa hotellille levähtämään hetkeksi.

 

KAKSOISTORNIT OVAT KUOLA LUMPURIN YKKÖSNÄHTÄVYYS

Taksi kiidätti meidät illalla kaksoistorneille.  Suria KLCC kauppakeskus oli nähtävyys sinänsä.  Kaikki oli suurta.  Kiertelimme hetken Kinokuniyan kirjakaupassa.  Se on yksi lempipaikoistani Aasiassa.  Taidekirjaosasto oli laaja ja kiinnostava.  Maltoin kuitenkin mieleni, sillä meille on kertynyt painoa matkalaukkuihin ihan liikaa.  Jouduimme ostamaan jo kevyen varakassinkin.  Emme enää ikinä matkusta pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa.

 

ÄITIENPÄIVÄILLALLISELLA

Juhlistimme äitienpäivää susheilla.  Minusta sushijunan vaunujen tarjontaa on hauska seurata.

 

SUSHILAUTASMALLEJA

Lautasten väri kertoi annosten hinnan.  Sininen oli halvin alle 3 ringgittia ja punainen kallein vähän yli 6 ringgittia.  Söimme niin paljon kuin jaksoimme ja saimme tuhlattua 55 ringittia, vähän yli 10 euroa.

 

LEENA SUURESSA MAAILMASSA

Nyt juhla jatkuu, sillä korkkasimme hotellille palattuamme Flora-merkkisen viinipullon.  Tämä ei todellakaan ole mikään viinimaa.  Maku on vähän makean kotiviinin luokkaa.  Mutta juhlan tuntua tässä on ja pakkaaminenkin sujuu miellyttävästi.

 

ÄITIENPÄIVÄKUKKIA

Tässä vielä kuvia kierrokseltamme Chinatownin ympäristössä.  Kävelymatkan etäisyydellä löytyi malesialaista, kiinalaista ja intialaista kulttuuria.  Illalla olimme vielä japanitunnelmissa.  Ja aivan pian Suomen keväässä.

 

MASJED JAMEK ON KUALA LUMPURIN TUNNETUIN MOSKEIJA

 

KIINALAISTEMPPELI HOTELLIMME LÄHELLÄ

 

KIINATEMPPELI TÄMÄKIN?

 

SUITSUKKEIDEN TUOKSUA

 

 

HINDUTEMPPELI OLI SAMALLA KADULLA KUIN KIINALAISTEMPPELI

 

INTIALAISHENKISIÄ LYHTYJÄ

 

GRAFFITI KUKON VUODEN KUNNIAKSI

 

su 14.5.2017,  päivä 23
Bangkok, Suphan Lake Hometel
äitienpäivä, matkapäivä

Koko päivä vierähti matkaa tehdessä.  Ystävällinen Thomas taksikuski nouti meidät aamukymmeneltä Chinatownista.  Air Asian lento Kuala Lumpurista Bangkokiin Don Mueangin kentälle kesti kaksi tuntia.

 

ONNELLISESTI PERILLÄ BANGKOKISSA

Ilmainen shuttlebussi vei meidät vauhdilla alle tunnissa Suvarnabhumin kentälle.  Nautimme siellä myöhäisen thailounaan varman päälle.  Tilasimme ison pullon Singhaa, ison lautasellisen tulista papaijasalaattia Som Tam sekä kevätkääryleitä.

 

THAIMAAN TAKSIT OVAT VÄRIKKÄITÄ

Näillä eväillä jatkoimme taksilla matkaa noin 15 kilometrin päähän Suphan Lake Hometel hotelliin yöksi.  Tässä vaiheessa aurinko laski ja olimme perillä paikallista aikaa iltaseitsemältä.  Malesiassa kello oli silloin jo kahdeksan.  Emme lähteneet enää illan rientoihin, vaan juhlistimme virallista äitienpäivää Sang Som -thaiviskillä.  Herätys on aamulla ennen kuutta.  Finnairin paluulentomme Suomeen starttaa 8:55.  Huominen päiväkin on siis matkapäivä.

IHANA OTSO PIIRSI MUMMILLE ÄITIENPÄIVÄKORTIN:)

Vaan sitten meillä alkaa mökkiloma,  Tervetuloa ystävät viettämään kanssamme kesäpäiviä malesiamuisteluluissa!

 

ma 15.5.2017,  päivä 24
paluupäivä Bangkokista kotiin

Hotellimme oli erinomaisen hyvä.  Se oli uusi ja siisti ja piha-alue vehreä.  Sinne voi hyvin majoittua toisenkin kerran.

 

NÄKYMÄ PARVEKKEELTAMME

Nyt ehdimme ihastella ympäristöä vain hetken aamuvalossa.

 

STARTTASIMME AAMULLA 6:30 TAKSILLA SUVARNABHUMIN KENTÄLLE

Päivälento oli huomattavasti helpompi kuin yölento.  Kymmenen tuntia Finnairin Airbus A350 koneessa sujui ihan miellyttävästi.  Lueskelimme ja katsoimme elokuvia.  Minä nukuin päiväunet, Jussi ei.  Kun kone laskeutui Helsinkiin, tuntui vähän kohtuuttomalta odotella melkein tunti, ennen kuin pääsimme ulos.  Koneen kapteeni kuulutti moneen kertaan, että meillä on ongelmia laskuportaiden kanssa.  Matkustajat, joilla oli jatkolentoja, olivat huolissaan.  Me emme tienneet ekspressbussien aikatauluja, joten istuimme rauhassa.

Kävi onnekkaasti, että pääsimme Hämeenlinnaan vain puolen tunnin odotuksella.  Oli hauska havaita, että koivut olivat hiirenkorvilla ja valkovuokot kukkivat tienpenkoilla.  Säätiedotuskin lupasi, että tällä viikolla lämpenee!

There is one comment

  1. TerttuImmo

    Kyllä on väriä tullut teihin todenteolla. Ja kasvotkin kaventuneet kilometrien vai ”a-dieetin” vuoksi? 😲 Täällä et Leena vielä tarkene sandaaleissa…… Lunta lupasivat Lappiin 😱 No kyllä valkovuokot heräsivät juuri äitienpäivään Järvenpään tasolla, sinivuokot ovat varmaan odottaneet teitä Ruskeassa. On ollut kiva seurata kulkuanne siellä kaukana pallon toisella puolen. Tervetuloa KOTIIN ✈Tehiläiset

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.