lähiruokaa mökillä

LEHTIKAALIA JA PAISTETTUA RIISIÄ

Kesän parasta antia ovat kausituotteet.  Elämme nyt heinäkuuta ja sato näyttää hyvältä.  Minulla on mökillä vain muutama laatikkoviljelmä sekä yrttitarha.  Tänä vuonna kaikki iti hyvin, kiitos kostean alkukesän.  Rucolat valmistuivat muutamassa viikossa ja olivat kirpeän maukkaita.  Kunnes kirvat rei’ittivät ne.

 

LEHTIKAALIT VIIHTYVÄT LAATIKKOVILJELYSSÄ

Tilli ja korianteri kasvavat vauhdilla, samoin lehtikaalit ja sipulit työntävät vihreää vartta.  Yrttimaalla kukoistaa basilika, timjami ja rosmariini sekä monivuotinen oregano.  Käytän kaikkia tasapuolisesti.  Pataruokien ja kalan mausteena timjami on ykkössuosikkini.

 

KANTARELLEJA LÄHIMETSÄSTÄ

 

KANTARELLEJA JA LEHTIKAALIA PANNULLA

Marjat kypsyvät tänä vuonna myöhemmin kuin yleensä.  Ensimmäiset mansikat ovat jo maistelukypsiä ja mustikat ovat saaneet väriä.  Vadelmanraakileita on paljon.  Niin ja ensimmäiset kantarellit löytyivät jo heinäkuun toisella viikolla.

 

KIREITÄ SIIMOJA

 

GRILLIAHVENIA

Miika, Otso ja Samu kalastavat innokkaasti aina mökillä käydessään.  Tuoreet grillatut ahvenet ovat mökkiruokaa parhaimmillaan.

 

MAKEITA MANSIKOITA

 

TAMMILEHDON HERKKUHERNEENPALKOJA

Mansikat ja herneenpalot ovat keskikesän herkkuja.  Heti kun hinnat ovat kohtuullisia, ostamme niitä aina kauppareissuilla.  Mansikat ovat parhaita sellaisenaan, mutta säilön niitä myös talven varalle.  Keittelen osasta tuorehilloa pienen sokerilisäyksen kera ja loput pakastan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.