kreikkatunnelmissa

ti 12.9.2017
pakkaus- ja matkapäivä

Finnairin lento Helsingistä suoraan Joonianmerelle Zakynthosin saarelle starttaa aivan epäinhimilliseen aikaan klo 04:10 aamuyöllä.  Kun tein lähtöselvityksen, kävi ilmi että meidät on Jussin kanssa hajasijoitettu eri puolille konetta.  Eikä paikkoja voinut vaihtaa, sillä kaikki oli jo varattu.  No, minä nukun ja Jussi lukee kirjaa, joten pärjäämme.  Missä Arja ja Esko istuvat, sitä en vielä tiedä.

Tämä sadepäivä Suomessa menee pakkaamisen ja kotihommien parissa.  Jussi lupasi käydä vielä mökillä viemässä työkaluja suojaan, sillä koko viikoksi on luvassa märkää keliä.  Minä reippailin grafiikanpajalla ja taidelainaamossa.  Molemmissa on nyt myynnissä tuoreita taidegrafiikkakortteja ja taidelainaamossa Verkatehtaalla neljä uutta temperamaalausta.  Kannattaa poiketa, jos liikkuu Hämeenlinnassa.

Nyt on aika jatkaa pakkauspuuhia.  Raportoin periltä heti jos/kun saan nettiyhteyden.  Perhoset kutittelevat jo vatsanpohjassa.

 

LUVASSA AURINGONPAISTETTA

 

ke 13.9.2017
ensimmäinen lomapäivä
hotelli Letsos
Alykanas

Uskomatonta, että ollaan täällä Kreikassa syyskuussa ja aurinko paistaa sinisiseltä taivaalta”, Arja huokaili kun pääsimme pitkän yölennon jälkeen perille. Tai ei lento ollut pitkä, se kesti vajaat neljä tuntia, mutta matkustaminen läpi yön oli toden totta rasittavaa.

Lähdimme Eskon autolla puoli yksi yöllä Hämeenlinnasta. Finnairin lento starttasi klo 4:10. Saavuimme Zakynthosille vähän ennen kahdeksaa aamulla ja löysimme itsemme Alykanasin kylästä kymmenen aikoihin. Emme tietenkään saaneet heti huoneita. Vaihdoimme hotellin vessassa uikkarit ja shortsit jalkaan ja vietimme ensimmäiset aurinkohetket altaalla.

LUVASSA LÄMPENEVÄÄ

Aurinko oli polttavan kuumaa. Niin outoa Suomen kolean kesän jälkeen. Opastyttö tiesi kertoa, että tälle päivälle on ennustettu +29 astetta.

 

LETSOS HOTELLI

Saimme kokonaisen huoneiston käyttöömme hotellin sivurakennuksesta. Meillä on iso parveke ja näköala vuorille.

 

NÄKÖALA PARVEKKEELTAMME

Olohuone on yhdistetty keittiö ja makuuhuone. Sänkyjä on kolme ja kaikki eri korkuisia (!). Makuuhuoneessa on tukeva parisänky, pari kaappia eikä juuri muuta. Arja ja Esko majoittuivat sinne. Annoimme heidän valita, sillä saamme pitää koko huoneiston toisen viikon ihan kahdestaan.

 

ESIMAKUA KREIKKAMAUISTA

Miehet kävivät ensi töikseen läheisessä supermarketissa. Jääkaappi on nyt lupaavan täynnä virvokkeita. Söimme aamiaisen hotellin snack baarissa. Kreikkalainen annos oli huomattavasti maukkaampi kuin Jussin ja Eskon valitsema tukeva englantilainen. Minulla on kutina, että viihdymme täällä.

Suloisen siestan jälkeen lähdimme tutustumaan lähiympäristöön. ”Rannalle on viiden minuutin kävelymatka”, emäntämme opasti.

ALYKANESIN RANNALLA

Alykanesin ranta oli iloinen yllätys. Olemme tottunet Kreikan matkoilla kivirantoihin. Täällä poukama oli hienoa kovaa hiekkaa.

RANTATYRSKYISSÄ

Merivesi tuntui mukavan lämpimältä. Emme vielä uskaltautuneet uimaan, mutta ehkäpä jo huomenna. Istahdimme rantatavernan terassille virkistäytymään. Suolainen tuuli tuiversi mukavasti, mutta aamulla Arjalla oli kurkku kipeä.

Kävelimme ennen auringonlaskua takaisin kylälle pitempää reittiä.

 

OLEANTEREITA

 

HEVOSHAKA

Näimme matkalla kukkivia puutarhoja ja komeita vanhoja oliivilehtoja sekä hevosia laitumilla.

 

HEVOSVANKKUREITA

Niitä tuli myös vastaan vankkureiden ja turistien kera.  Jäimme tutkailemaan ravintoloiden ruokalistoja. En Elladin mezelautaset houkuttelivat.

 

MATKAMME ENSIMMÄINEN KREIKKALAINEN SALAATTI

Valitsimme normaalin lihapitoisen ja toiseksi kala-äyriäislautasen sekä kreikkalaiset salaatit.

MEZE-LAUTASET MAISTUIVAT

Olimme kovasti tyytyväisiä, sillä ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti. Jaksoimme hädin tuskin käydä hakemassa kaupasta aamiaistarvikkeet. Pienet lasilliset ouzoa tuudittivat meidät syvään uneen.

 

to 14.9.2017
toinen lomapäivä

  • kotitekoinen aamiainen
  • aurinkoa altaalla
  • kreikkalaisia pikkuannoksia lounaaksi
  • retki rannalle siestan jälkeen
  • kevytillallinen pääkadun varrella

Pikkukeittiössämme valmistui maukas aamupala. Vedenkeittimellä saimme kuumaa vettä ja suodattimen avulla kuumaa kahvia.

AAMUPALALLA

Paikallinen maalaisleipä oli hyvää. Tomaatit olivat makeita ja meheviä. Leikkeleet, jogurtti, hunaja ja kirsikkahillo sekä mysli täydensivät aterian.

Leiriydyimme aamupäiväksi altaalle valkoisten aurinkovarjojen alle. Jussi ja Esko kantoivat kylmää Mynthos-olutta kuuman päivän virkistykseksi.

MAISTELIMME PAIKALLISIA RUOKIA

Lounasaikaan löysimme lähikadulta mukavan Mantalena-tavernan. Valitsimme listalta kreikkalaisen salaatin lisäksi saganaki-juustoa, täytettyjä tomaatteja ja paprikoita sekä grillattuja sardiineja. Nam.

Meillä on ollut pieniä puutteita hulppeassa huoneistossamme. Pieni keittoliesi laukaisi sulakkeet ja valot pimenivät. Maestro kävi korjaamassa sähköt ja saimme uuden keittolevyn. Nettiyhteys on yllättäen maksullinen. Hinta on 15 euroa viikkoa ja yhteys on hitaanpuoleinen. Ja vain yksi voi käyttää nettiyhteyttä kerrallaan. Tälläinenkin piti kokea.

Maksoimme iltapäivällä univelkoja ja ehdimme rannalle vasta auringonlaskun aikaan. Emme pulahtaneet tänäänkään mereen. Emmekä ehdi huomennakaan, sillä varasimme saarikierroksen ja siinä menee koko päivä. Ehkä ylihuomenna sitten.  Nautimme kevyen illallisen (pizzaa, pitaleipää ja salaattia) pääkadun varressa ja palailimme hotellille ajoissa valmistautumaan huomiseen aikaiseen herätykseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.