vaihdoimme majapaikkaa

IMG_9694ti 10.4.2018
8. matkapäivä

 • viiden saarilomapäivän jälkeen vaihdoimme Paradise Bungalowseista Penny´s Resortiin
 • matka taittui 100 bahtin hintaan lavataksilla
 • vietimme aurinkoisen päivä hotellin uima-altaalla
 • herkkuillallinen: tuoretta makrillia ja mustekalaa

Minä jännitin, miten siirtyminen matkalaukkujen kera sujuu uuteen kohteeseen.  Jännitin ihan turhaan, sillä lavataksi vei meidät perille asti edullisesti.

 

IMG_9700

RISTEYS PÄÄTIELTÄ RANTAAN PENNY´S RESORTIIN

Uusi ylellinen majapaikkamme on vain hiukan kalliimpi kuin edellinen.  Löysimme sen nettitarjouksena.   Minä halusin uima-altaan ja bonuksena hotellin hintaan kuuluu myös tukeva buffet-aamiainen.

IMG_9695

MAJAMME ON TOINEN OIKEALTA, JUSSI SEISOO OVELLA OMISTAJAN ELKEIN

Penny´s Resort osoittautui viehättäväksi hotelliksi aivan meren tuntumassa.  Saimme rivitalomökin altaan vierestä.  Merinäköalalla.  Hat Kai Mook ranta sijaitsee White Sands rannan eteläpuolella.  Ranta on kivikkoinen eikä uimakelpoinen.

 

IMG_9704

UIMA-ALLAS MÖKIN VIERELLÄ ON ONNEA

Mutta lämmin allas korvaa sen moninkertaisesti.  Pulahdimme tänään uimaan monta kertaa.  Päivän huippuhetki oli, kun aurinko laski punaisena pallona mereen.  Altaan vesi oli hivelevän lämmintä ja me nautimme.

 

IMG_0910

MUSTEKALAA JA HYVÄÄ (!) TALON VIINIÄ

Nautimme myös illallisesta.  Hotellimme ravintola on altaan vierellä ja thaikokki erinomainen.  Tilasimme mustekalaa ja tuoretta makrillia.  Molemmat annokset olivat loistavia.  Olemme sen verran kaukana päätiestä (300 metriä), että taidamme syödä illallisemme jatkossakin omassa hyvässä ravintolassa.  Hintataso on kohtuullinen.  Näillä eväillä viihdymme täällä siis seuraavat viisi päivää.  Siirrymme sitten todennäköisesti taas hiekkarannan tuntumaan.

 

ke 11.4.2018
9. matkapäivä

 • retki White Sandsin hiekkarannalle
 • spaghettilounas
 • yllättävä hotellivaraus

Vietimme tänään mukavan rantapäivän White Sands rannalla. Hyppäsimme omasta tienristeyksestämme lavataksin kyytiin ja pääsimme tuota pikaa perille 100 bahtin (2.6 euroa) hintaan. Tavoitteena oli löytää rahanvaihtopiste ja tutkailla samalla, millainen ranta on.

 

IMG_0928

WHITE SANDSIN HIENO HIEKKARANTA

Raha vaihtui hyvään kurssiin, tasan 38,00.  Rantakin vaikutti erinomaiselta. Levitimme sarongit tuttuun tapaan rantahiekalle. Päivä oli pilvipoutainen, joten reipas rantakävely onnistui mainiosti.

 

IMG_0933

MERENELÄVÄSPAGHETTIA THAIYRTTIEN KERA

Kun nälkä yllätti, istahdimme Sea Bariin ja tilasimme spaghettiannokset. Ne olivat suuret ja maukkaat.

 

IMG_0924

MALLIANNOKSIA

Hämmästelin, mitä henkilökunta puuhasi asettelemalla pieniä ruoka-annoksia lattialle riviin.  Kyseessä oli lautasmallien valmistus kuumaliiman avulla.  Annokset olivat pieniä taideteoksia.

Ehdin shoppaillakin. Tingin peruusteellisesti ja sain kauniin turkoosin rantamekon 250 bahtin hintaan. Pyyntö oli 350 bahtia. Epäilen, että maksoin edelleenkin liikaa, mutta minä ja myyjä olimme molemmat tyytyväisiä.

 

IMG_0912

THAIKUKKIA PUUTARHASSAMME

Palasimme hotellille juuri ennen auringonlaskua. Altaan vesi oli ihonlämpöistä. Nyt kun olemme tutkailleet lähiseudun, viihdymme seuraavat kolme päivät kotioloissa.

Nettiyhteys oli illalla yllättävän huono.  Yritämme kuitenkin löytää mukavan majapaikan hiekkarannan läheisyydestä loppulomaksi.  Jussi onnistui yllättämään minut.  Surffasimme molemmat (meillä on tabletti ja kannettava tietokone matkassa). Budjettimme on ollut noin 1000-1400 bahtia yö (= 25-35 euroa). Etsimme edullista majapaikkaa, jossa on aamiainen ja uima-allas. Löysimme useitakin vaihtoehtoja, mutta asiakasarvioita lukiessamme huomasimme, että kaikissa oli jotain vikaa.

majapaikat

MAJAPAIKKAMME

Mitä sanot, viiden tähden hotelli The Emerald Cove Koh Chang mainostaa tänään 95% alennusta”, Jussi hämmästeli.  Lähtöhinta oli käsittämättömän korkea, liekö keksitty.  Hinnaksi tuli huimasta alennuksesta huolimatta yli 2500 bahtia yö.  Asiakkaiden arviot olivat ylistäviä.  Päätimme repäistä ja varata loistohotellin neljäksi seuraavaksi päiväksi Penny’sin jälkeen. Lupasin, että neljä viimeistä päivää voimme asua vaikka kuinka halvalla. Elämä yllättää joskus.

 

to 12.4.2018
10. matkapäivä

 • akvarellimaalausta omalla verannalla
 • pieni päiväkävely lähikauppaan
 • lounas: kookosmaitorapukeitto, inkiväärikanaa ja papaijasalaatti
 • iltapäivä altaalla
 • kalaillallinen omassa ravintolassa

Tänään oli päivä jolloin ei tapahtunut mitään. Luultavasti huomenna ja vielä ylihuomennakin olemme täällä uima-allaskeitaalla Lomalla.

 

IMG_0935

AKVARELLIMAALAUSTA MEREN RANNALLA

Maalasin aamupäivällä omalla verannalla.  Olen aina tosi tyytyväinen, kun minulla on ulkopöytä käytössäni.  Ja ympärillä kukkiva puutarha, jossa riittää malleja.

Päivän kuumimpaan aikaan kävimme pienellä kävelylenkillä.   Haimme päätien varren Big C:stä olutta ja hedelmiä.  Täällä niin kuin muuallakin Thaimaassa marketit eivät myy alkoholijuomia kello 14 ja 17 välillä.  Kylmäkaapit ovat lukossa.  Olemme vähitellen oppineet, että kaupassa kannattaa käydä ennen tai jälkeen.  Söimme samalla lounaan kadun varrella.   Sen jälkeen lepäilimme altaalla, lueskelimme, uimme ja vesijumppasimme.

 

IMG_0911

KUNINGASMAKRILLIPIHVI VIHERPIPPURIKASTIKKEELLA

Kun ilta pimeni ja kaskaat aloittivat konsertin, siirryimme omaan ravintolaan. Jussi ihastui pari päivää sitten mehevään kuningasmakrilliin   Tilasimme siis sitä ja lasilliset punaviiniä.  Jaoimme annoksen ja olimme tyytyväisiä, ettei tullut syötyä liikaa.  Olemme yrittäneet tulla toimeen aamiaisella ja yhdellä lämpimällä aterialla päivittäin.  Aina se ei onnistu, sillä houkutuksia on ihan liikaa.

 

pe 13.4.2018
11. matkapäivä

 • aurinkopäivä altaalla
 • akvarellimaalausta tänäänkin, kotoa tuodut 300 g paperit loppuivat
 • kevytlounas hotellilla: kevätkääryleitä ja tonnikalasalaattia oluen kera
 • kaupparetki pääkadun varrelle, paperia löytyi, tosin turhan ohutta, vain 150 g
 • paikallisten vesileikkipäivä, olimme vaarassa kastua retkellämme
 • iltapiknik verannalla: juustoa, punaviiniä ja rapeaa patonkia, nam

Tänään oli tosiaankin taas leppoisa Lomapäivä.  Jatkoin aamiaisen jälkeen akvarellien parissa. Kiertelin puutarhassa ja piirtelin kukkia ja pensaita ja merinäköalaa. Hotellisiivojatytöt kävivät katsomassa valmiita töitä ja hihittivät ihastuneina. Palautetta on aina hauska saada.

esitepgb_12022018_JULISTE__

Niin ja sain vihdoin tiedon myös Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen Tarua ja totta näyttelystä Helsingin kaapelitehtaalta. Kaikki kolme maalaustani ovat nyt esillä.  Olin aika otettu.

Uida polskimme ja minä näytin Jussille lähes kaikki liikkeet, joita olen oppinut vesijumpassa. Hän oli hyvä oppilas. Uima-allas on juuri sopivan syvä kunnon jumppaan. Iltapäivällä paikalliset lapset vesipyssyineen valloittivat altaan niin, että me vetäydyimme suosiolla aurinkovarjojen alle.

IMG_0947

TULIAISOSTOKSIA PIENELLE TYTTÖVAUVALLE

Tänään oli vaarallinen päivä, sillä sekä isot että pienet lapset heittävät ämpärikaupalla vettä ohikulkijoiden päälle ja kiljuvat riemusta, kun osuivat.  Jussi kastui kauppamatkallamme likomäräksi.  Minä suojelin kangaslaukkuani, jossa oli kamera. Pääsin kuin pääsinkin kuivana takaisin hotellille.

Meillä oli viihtyisä iltapiknik. Herkuttelimme briejuustolla, tuoreella patongilla ja ranskalaisella Mont Rouge punaviinillä (lentokenttäostos, maksoi 690 bahtia).

Täällä pimeä tulee puoli seitsemältä. Sen jälkeen ohjelmassa on illallinen ja vapaata seurustelua. Se ei tunnu ollenkaan hassummalta. Minä olen lukenut jo useana iltana Jussille ääneen kertomuksia varhaisilta matkoiltamme. Ne löytyvät hikipisaroista matkatarinat -välilehden alta. On hauska muistella yhteisiä kokemuksia nyt kun on aikaa. Kotona on aina muuta puuhaa.

 

IMG_9708

KORTINPELUU KIELLETTY!

Aloitimme viikko sitten kortinpeluun lupaavasti. Minä olin rutkasti voitolla. Jussi vetoaa toipilasoloonsa, eikä ole yhtään innostunut jatkamaan. Minä niin toivon, että saisin joskus matkaseuraksi yhtä innokkaita canastan pelaajia, kuin itse olen.

 

IMG_0948

MATKALUKEMISTA

Lukeminen hyvässä valossa on ilo. Minulla on mukana neljä kirjaa, joista kaksi on jo luettu ja kolmas hyvässä vauhdissa. Niin ja pimeiden iltojen ilona on vielä e kirjasto.

Jussi innostui lukemaan Wilbur Smithin Petolintuja. Minulla oli se ja monta muuta Wilburia ilonani ihka ensimmäisillä Aasian matkoillamme.  Ihan vain siitä syystä, että kirjat ovat paksuja ja takuuvarmasti jännittäviä.

 

IMG_0956

LEENAN LUKUNURKKAUS ALTAAN VIERELLÄ

Minusta on hauska lukea matkoilla tarinoita eksoottisista maista. Kauneuskoulu Kabulissa osoittautui kerrassaan kiehtovaksi kuvaukseksi Afganistanin oloista talibanien jälkeen.  Suosittelen lämpimästi.  Ajattelin viedä kirjan ystävälleni Marille tuliaisiksi, kun maalaamme taas kerran yhdessä kesäkurssilla.  Kirjan päähenkilö on nimittäin neuvokas ja karismaattinen kampaaja.

Eppu Nuotion tarinat ovat olleet virkistävää matkalukemista. Nyt minulla on meneillään kolmen kirjan pokkarikokoelma Peiton paikka ja e-kirjana Sakset tyynyn alla.   Norjalaisen Anne B. Ragden Berliininpoppelit -trilogian jälkeen olen lukenut kaikki muutkin häneltä suomennetut teokset.  Bonuskirjana matkalla on mukana myös Laatunovelleja.

 

la 14.4.2018
12. matkapäivä

Tähän rupeaa tottumaan. Emme tehneet tänään yhtään mitään muuta kuin otimme aurinkoa altaalla, lueskelimme, uimme ja minä maalasin.

 

IMG_0945

TUOREITA AKVARELLEJA

Illalla kävimme syömässä omassa ravintolassa valkosipulissa grillattuja mustekaloja, mereneläväspaghettia ja papaijasalaattia.

 

IMG_0961

UIMA-ALTAAMME ON OLLUT AHKERASSA KÄYTÖSSÄ

Meillä on meneillään viimeinen ilta täällä Penny’s Resortissa. Ilmat ovat olleet ihmeellisen hienoja.

 

IMG_0954

TESCO LOTUS KAUPASTA LÖYTYI LISÄÄ AKVARELLIPAPERIA – MAALAUSINTOA RIITTÄÄ

Meri on ollut tyyni, aurinko on paistanut joka päivä ja aurinkovarjojen alla on ollut hyvä olla. Tämä on ollut lepolomaa parhaimmillaan. Jussin kunto kohenee päivä päivältä.  Minä katselin vaivihkaa retkiä Kambodzan puolelle, mutta päätimme että ehkä joskus myöhemmin.  Ei tällä lomalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.