kaupunkipäiviä

SYREENIT OVAT JO TOUKUKUUSSA TÄYDESSÄ KUKASSA

to 24.5.2018

Vaikka hieno kevätsää jatkui, me ajelimme kaupunkiin.  Tänään oli elokuvapäivä.  Saimme joulun aikaan tyttäreltä lahjaksi sarjalippuja Bio Rexiin.  Ne olivat puoli vuotta voimassa.  Niin vain kävi, että kaksi viimeistä lippua piti käyttää tällä viikolla.  Emme löytäneet yhteistä kiinnostuksen kohdetta.

 

Minä pidän epookista ja romantiikasta.  Toki jännityskin viehättää.  Valitsin muutamasta vaihtoehdosta elokuvan ”Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville”.  

Lontoo, 1946. Juliet, valovoimainen, mutta hieman itsepäinen kirjailija saa kirjeen salaperäiseltä kirjallisuuspiiriltä, joka sai alkunsa natsien miehittämällä Guernseyn saarella. Julietin uteliaisuus herää ja hän päättää matkustaa saarelle. Perillä hän tutustuu ihastuttavan omalaatuiseen joukkoon, joka muodostaa Kirjallisen piirin perunankuoripaistoksen ystäville.

Elokuva oli puhutteleva ja kaunis mutta myös järkyttävä.  Itkin vuolaasti kun tarina sai onnellisen lopun.  Se teki hyvää.  Suosittelen.  Jussin valinta oli ”A Star Wars Story””Aikamoista kohellusta”, sanoi Jussi.

 

su 27.5.2018

Kaupungissa oli kuuma.  Kotona ja grafiikanpajalla kaikki ikkunat olivat auki, mutta ilma ei liikkunut.  Kiipeäminen Myllymäen kalliolle oli hikistä puuhaa.  Taideluokassa tuoksuivat maalausnesteet.  Olemme siirtyneet temperasta öljyväreihin.

 

IMG_1304

VALKOKOHOTUSTA

Salla esitteli meille havainnollisesti, miten valkokohotus toimii.  Olin tyytyväinen, sillä maalaukset edistyvät nyt vauhdilla.

 

IMG_1313

KALLOJA MDF-LEVYILLE

Neljän pienen mdf-levyn sarja on lähes valmis ja isoille kangaspohjille on ilmestynyt laululintusia ja yksi kallo kukkasen kera.

Anna, Samu ja Miska hakivat minut eilen iltapäivällä takaisin mökille.  Pojat olivat käyneet aamulla Terhillä parturissa.  Päivällä Suontaan kartanossa oli avoimet ovet.  Harmitti kun en päässyt kurssin vuoksi.  Pojat olivat syöneet makkaraa hyvällä halulla ja nähneet hevosia sekä lehmiä.

Meillä on tiedossa pari aurinkoista mökkipäivää.  Sen jälkeen palaamme taas vaihteeksi kaupunkiin.  Tiistaina on toukokuun näyttelyjen purku.  Perjantaina vietämme Porin taidegraafikkojen näyttelyn avajaisia.

 

ma 28.5.2018

Säätiedotus lupaa tänään Hämeeseen +25 astetta ja huomenna lämpenevää.  Kyllä meidän kelpaa.  Paitsi että mökkiloma loppuu tilapäisesti tänään.  Lähdemme kaupunkiin vasta illalla.  Jussin juna Seinäjoelle lähtee tiistaiaamuna kahdeksalta.

 

metsa

TOUKOKUINEN METSÄ OLI VIHREÄ – REIPPAILIN HAKEMASSA HARJUN POSTILAATIKOSTA HESARIN

Samu ja Miska juoksentelivat eilen nakuina mökkipihalla.  Meillä oli historiallinen hetki, kun reipas Anna pesi ikkunat.

 

IMG_1316

IKKUNANPESUIHME

Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt turhan kauan.  Jussi toimi konsulttina ja minä hoidin muonituksen.

 

IMG_1320

VIRKISTYSTÄ – MYÖS MEHUJÄÄTÄ KULUI

Pilkoin välipalaksi korillisen hedelmiä.  Ne maistuivat puuhastelun lomassa.  Me jäimme Jussin kanssa illalla kahdestaan mökille.  Katselimme taas kerran auringonlaskua rannalla ja hämmästelimme, etteivät tällaiset lämpimät illat voi olla tottakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.