yksin kotona

KESÄ

ti 29.5.2018

Uskomaton helleaalto jatkuu ja jatkuu.  Toukokuu on ollut ennätyslämmin.  Hellepäiviä on mitattu jo 13 kappaletta.  Tämän päivän ennuste Hämeeseen on +26 astetta.  Ja minä olen yksin kotona.  En mökillä vaan kaupungissa.

 

RIEMUYLIOPPILAS JUSSI LÄHTI KOTIPUOLEEN JUHLIMAAN

Jussilla on riemuylioppilasjuhlat Alajärvellä.  Hän lähti aamujunalla lähes viikon matkalle.  Minä saattelin asemalle ja varmistin, että mies todella pääsee matkaan.  Kiire tuli, mutta ehdimme.

 

HÄMEEN LINNA KAUNEIMMILLAAN

Ajattelin ottaa ilon irti lomaviikostani.  Maalaan kotosalla päivänvalossa.  Hain kotimatkalla työhuoneeltani temperapigmentit.  Mitä viikon aikana syntyykään, siitä tulee ainakin hauskaa.  Aineopintojen lopputyöaihe kiinnostaa jo nyt.  Aikaa on tosin vielä puolitoista vuotta.  Vastaava opettajamme Antti Oikarinen korosti piirustuskurssilla: ”Käyttäkää vahvuuksianne omista lähtökohdista”.  

 

ALPPIRUUSUT KUKKIVAT HELEÄSTI YSTÄVYYDENPUISTOSSA

Akvarelli kiinnostaisi, mutta se ei kuulu opintoaineisiimme.  Tempera on seuraavaksi kiinnostavin.  Tai ehkä tempera-öljyväri yhdistelmä.  Yksi vahvuuksistani on värikkäät muistikuvat (ja valokuvat) lomamatkoiltamme.  Nyt kun kansainvälistyminen on tämän päivän sana, mietin teemaksi ”Ystävät ilman rajoja”.   Olen maalannut paljon kukkia ja maisemia.  Minulle oikea haaste on maalata ihmisiä.  Aihe on tarpeksi laaja ja kiinnostava toteuttaa.  Jos aloitan ajoissa, se voi edetä vaikkapa abstraktiin suuntaan.

 

ENSIMMÄINEN TEMPERAMAALAUS ON ALOITETTU

Minulla on ollut kerrassaan hulvaton vapaapäivä.  Kiireetön maalaaminen on antoisaa.  Yleensä aina on rajallinen aika ja muuta ohjelmaa.

 

MAALAUS EDISTYY

Nyt otin kodin tilat haltuun ja nautin.  Avasin kaikki ikkunat ja parvekkeen oven.  Vaikka ulkona on helle, minulla on ollut oikein miellyttävä läpiveto.  Onneksi temperaemulsio ei haise toisin kuin öljyväriliuottimet.

 

PARATIISI

Otin malleiksi piirustuskurssilla tekemäni kollaasit.  Niitä riittää.  Olin nimittäin tosi ahkera.  Kaksi ensimmäistä 50 x 70 cm kokoista maalausta on nyt jossain vaiheessa.  Niitä voi vielä jatkaa öljyväreillä.  Sitten työhuoneella.  Ei kotona.

 

KUKKAMAALAUS ON MELKEIN VALMIS

 

JA TÄLLAINEN SIITÄ TULI

Temperavärit ovat samettisen himmeitä.  Mietin jatkanko öljyväreillä.  Kuullottamalla maalauksiin saa kiiltoa – jos sitä haluaa.

 

ke 30.5.2018

Minulla oli ihana aamu.  Sain taas kerran Taikosta viestin: ”Taideteoksesi on myyty”.  Se oli uskonvahvistusta.  Olen maalannut parin viime vuoden aikana akvarelleja lomamatkoillamme.  Parhaat niistä ovat olleet tänä keväänä esillä kahdessa näyttelyssä.  Olen saanut kiitosta mutta kauppoja ei ole syntynyt.

 

LAITOIN PÖRRÖISET LEMMIKIT EILEN TAIKOON JA TÄNÄÄN NE OLI MYYTY

Onneksi meillä on Taiko – taidekauppa verkossa.  Se on tuottanut minulle jo useasti onnen hetkiä    Käytän pennoset hyvään akvarellipaperIin ja laadukkaisiin väreihin ihan siitä ilosta, että lopputulos on parempi.  Seuraavan kerran maalaan akvarelleja uudessa ympäristössä kesä- heinäkuun vaihteessa Nazzanossa Rooman lähellä.

Jos oli minulla hyvä päivä niin oli Annallakin.  Hän hehkutti facebookissa:

 

Olemme kaikki todella helpottuneita, että talo meni kaupaksi.  Suurella rahalla siitä olisi saanut unelmakodin, mutta sitä rahaa ei kenelläkään ollut.  Jussi on viettänyt monta unetonta yötä talohanketta murehtiessaan.

 

ANNAN HAAVE

Maalasin muutama vuosi sitten kuvan Annan talosta.  Elämässä pitää olla haaveita vaikka ne kalliiksi tulevatkin!

 

OTSO SAI ESKARISTA TODISTUKSEN

Myös Miikan perheelle kuuluu hyvää.  Sain sähköpostissa kuvat kevään valmistuneista.  Lähetin paluupostissa halit kaikille.

 

VISAN KERHOKEVÄÄN PÄÄTÖSTILAISUUS KAUKLAHDEN KAPPELISSA

Sain illalla lisää postia.  Jussi on päässyt onnellisesti perille kotipuoleen Alajärvelle.  Kaikki sisarukset olivat paikalla.  Arja otti kuvia.  Pyysin, että saan kuvan myös tulevasta riemuylioppilaasta juhlapuvussa.  Se on luvassa lauantaina.

 

VALOKUVIEN KATSELUA LEENAN LUONA LUOMA-AHOLLA

 

VELJEKSET ESKO, MIKKO JA HEIKKI (NIIN KUIN JUSSIA KOTONA KUTSUTAAN)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.