pimeä marraskuu kotisuomessa

SYYSASTERIT KUKKIVAT MÖKKIPIHALLA VIELÄ MARRASKUUSSA

to 1.11.2018

En tiedä miten tässä näin pääsi käymään.  Sinnittelemme kaupunkikodissa koko pitkän ja pimeän syksyn.  Minun kuvataiteen aineopintoni pitävät minut ruodussa, sillä meillä on läsnäolopakko.   Saimme iloisen uutisen lopputyönäyttelyllemme : ”Homma järjestyi.  Iittalan tilat ovat vapaana ja käytettävissä 15.9. – 15.10.2019 välisenä aikana.”  Tämä tiedoksi ja avajaiset voi merkitä jo ensi vuoden kalenteriin!

Mökin sisäkattoremontti pitää Jussin ruodussa.  Timpuri Pekka aloittaa työt aamuisin yhdeksältä.  Jussi rientää paikalle apumieheksi melkein aina ajoissa.  Onneksi ajomatka ei ole pitkä.

”Tämä oli sellainen aamu, jolloin ei pitäisi herätä ollenkaan”, mies tuumi, kun palasi autotallista.  Auton akku oli tyhjä.  Soitin ystävälleni Paulalle, joka asuu meitä vastapäätä.  Ja niin Paula tuli naapuriapuun.

 

AKKU TYHJÄ

Käynnistyskaapelit auttoivat ja mies pääsi kuin pääsikin työmaalle.  Ja minä sain mennä tänään yksin polskuttelemaan vesijumppaan.

 

pe 2.11.2018

Koska olin eilen yksin kotona, levitin korttiaihiot ruokapöydälle.  Huomenna pyhäinpäivänä Hämeenlinnan taidekasarmilla on avoimet ovet.

 

Meillä paperihuonelaisilla on myyntipöytä taiteilijaseuran tiloissa kellarikerroksessa.  Ulla, Tiina-Katriina ja minä olemme ilmoittautuneet hoitelemaan sitä.  Kortit ovat hyvä myyntiartikkeli näin joulun alla.

Jussi pääsi tänä aamuna sujuvasti liikenteeseen.  Olen jo tottunut eväiden tekijä.  Mökillä kahvinkeitin on käytössä.  Tukevat voileivät, kananmunat ja hedelmät sekä mökkikorput antavat energiaa työn lomassa.  Nyt on peräkärry täynnä kaatopaikkajätettä.  Se kuulostaa lupaavalta.  Kattorakenteista ei ole löytynyt kosteus- ja homevaurioita, lepakonkakkaa sen sijaan runsaasti.

 

la 3.11.2018 pyhäinpäivä

Lähdin aamuvarhain liikenteeseen reppu täynnä myyjäistavaroita.  Jussi lupasi viedä minut ja painavat kassit taidekasarmille autolla.  Makuuhuoneesta kuului niin syvä kuorsaus, etten hennonnut herättää työmiestä rankan remonttiviikon jälkeen.  Sattui kuitenkin niin onnellisesti, että Tiina-Katriina tuli hakemaan galleriasta omia myyntijuttujaan.  Niinpä sain kyydin.  Olin tyytyväinen, sillä tihkusade yltyi oikein kunnon syyssateeksi.

 

PAPERIHUONEEN EDUSTUSJOUKKUE ULLA, TIINA-KATRIINA, MINÄ JA PIRJO

Taidekasarmin kellarissa Hämeenlinnan Taiteilijaseuran tiloissa oli lämmintä ja mukavaa.  Väkeä kävi päivän aikana tasaiseen tahtiin.  Myin päivän aikana taidekortin jos toisenkin.  Taiteilija kiittää.

Jussi tuli hakemaan minut viiden aikoihin.  Ajoimme pimenevässä illassa Pyhän ristin kirkolle.  Hautausmaa oli kuvankaunis, kun sadat kynttilät tuikkivat pyhäinpäivän kunniaksi.

 

KYNTTILÖITÄ PYHÄN RISTIN KIRKOLLA HATTULASSA

Haimme kotimatkalla tuoksuvat pizzat, sillä Anna ja pikkupojat ehtivät meille viikonlopun viettoon sopivasti iltapalalle.  Pizzat maistuivat kaikille.  Huomenna meillä on tiedossa taas kerran puuhapäivä mökillä.

 

su 4.11.2018

Mökillä oli marraskuisen harmaata.  Joutsenet toitottivat kun kaarsivat mökkipihan yli.

 

KESÄN VIIMEINEN VIHREÄ LEHTI VANAJAVEDEN RANNALLA

Meillä oli kunnon urakka.  Työmiehet olivat saaneet purettua olohuoneen katon, ikkunaseinän laudoituksen ja väliseinän keittiön suuntaan.

 

MISKA IHMETTELI MITÄ TÄÄLLÄ ON TAPAHTUNUT

Talo oli täynnä laudanpätkiä, kuitulevyjä, sahanpurua ja lasivillaa.  Anna laittoi kasvosuojuksen ja ryhtyi sullomaan rojua säkkeihin.  Minä kannoin levyt ja pahvit yläpihalle.

 

NÄMÄ JA TOISTAKYMMENTÄ JÄTESÄKKIÄ AHDETTIIN PERÄKÄRRYYN

Rehkimme reilut neljä tuntia ennen kuin kaatopaikkakuorma oli tehty,  Viritimme pressun päälle ja sidoimme liinoilla kiinni.

 

KAATOPAIKKAKUORMA ON MELKEIN VALMIS

Jussilla on huomenna ensimmäinen homma viedä kuorma pois.  Työmiehet pääsevät jatkamaan purkuhommaa siistissä mökissä.  Epäilen että ensi viikonloppuna meillä on samanlainen siivousurakka edessä.  Mutta hyvä niin, sillä remontti etenee!

 

ma 5.11.2018

Uusi viikko alkamassa.  Remonttimies Jussi lähti aamulla reippaana työmaalle.  Minäkin kävin omalla työmaallani, grafiikanpajalla.  Näyttelyhaku alkuvuodelle 2019 on päättynyt.  Jännitimme loppumetreille asti saammeko tarpeeksi hakemuksia.

Saimme ylenmäärin.  Jaossa on kuusi kuukautta ja hakemuksia kokonaista 22 kappaletta!  Arvovaltainen valitsijaraati – Kukka, Anna, Petra ja minä – kokoontuu tuota pikaa juryttämään.  Tarjolla on grafiikkaa, piirroksia, maalauksia, keramiikkaa, valokuvia, videoita, 3D-tekniikkaa.  Meille tulee vaikea valinta.

 

ti 6.11.2018

Aamulla oli melkomoinen sumu, kun kävelin kahden sillan yli Aulangontielle Terhin parturiin.  Nyt hiukset ovat taas tasaisen punaruskeat.  Siis edes jotain väriä syksyyn.

 

MARRASKUINEN AAMU KOTINURKILLA

Laitoin eilen facebookiin kuvat neljästä kissa-akvarellistani ja pyysin kommentteja, mitkä valitsen jurytettäviksi AkvArtin tammikuun näyttelyä varten.  Olin täysin hämääntynyt, kun sain tykkäyksiä ja ehdotuksia ylen määrin.  Kiitos niistä.  Taidan uskoa opettajaani Katria, joka laittoi ne samaan järjestykseen, johon olin itsekin päätynyt.

 

HAUSKA MONSTERIVENE VANAJAVEDEN RANNASSA

Tänään marraskuiset rutiinit jatkuvat.  Jussi on mökillä työhommissa.  Eilen hän vei kaatopaikkakuorman ja kävi hankkimassa rakennustarvikkeita.  Kirvesmies Pekka aloitti tämän viikon urakan levyttämällä olohuoneen ikkunaseinää.  Minulla on kotihommia.  Ne eivät lopu ikinä.

Illalla meillä on kyläkutsu Ilman luokse.  Hauska kun olen saanut uusia ystäviä Hämeenlinnasta.  Parin viikon kuluttua Ulla järjestää pikkujouluillan meille paperihuonelaisille.  Kuuma glögi ja kynttilät tuovat heti joulumieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.