lokakuu

KESÄ ON MUISTO VAIN

ma 7.10.2019

Kuulaat kirkkaat syyspäivät ovat virkistäviä. Sadesää ei niinkään. Saimme eilen molempia mökkireissulla. Hiekkatie oli kurainen ja metsä märkä. Saappaat olivat hukassa. Sieneen piti kuitenkin päästä.

METSÄTIE OLI SYKSYISEN KAUNIS

Löysin karvalaukkuja sen verran, että ne riittävät pariin sienisalaattiin. Hyvä niinkin. Tatteja ei näkynyt eikä suppilovahveroita, vaikka tiesin muutaman takuuvarman paikan.

VÄLIMÖKILLÄ RIITTÄÄ VIELÄ HOMMIA

Tarkastimme, mitä kirvesmiehemme Pekka oli saanut aikaan välimökin verannalla. Syksyn urakkana on saada aikaiseksi tukeva kaide ja kunnon portaat. Homma on hyvällä alulla.

ti 8.10.2019

Kuulas syyspäivä houkutteli lenkille. Kävelin Vanajaveden rantaa pitkin keskikaupungille. Kaupunki on kauneimmillaan ruskan väreissä.

LEHTIKELI

Olen lukenut kulttuurihistorian läksyjä suurella mielenkiinnolla. Olemme edenneet jo antiikin ajoista keskiaikaan. Illalla pieni ryhmämme kokoontui jokaviikkoiseen tapaan Verkatehtaalla. Niin paitsi ensi viikolla, jolloin vietämme syyslomaa.

Suunnittelin lomaviikkoa mökillä. Siellä on lämmöt ja jääkaappi edelleen päällä. Jussi on huolehtinut jätevesiasioista. Maahan upotettava säiliö vaatii toimenpideluvan ja naapureiden kuulemisen. Siinä on riittänyt puuhaa, mutta nyt uusi säiliö on paikallaan talon päädyssä. Työvoitto.

to 10.10.2019

Vietimme eilen rapujuhlia kaupunkikodissa. Jussi oli vielä muutama vuosi sitten innokas ravustaja, mutta ei enää. Onneksi meillä on Immo. Hän toi tullessaan Päijänteeltä pyydystämiään rapuja. Illallinen oli ilo, lämpimät kiitoksemme.

RAPUILLALLINEN ON KATETTU

Iltaan mahtui muutakin mukavaa. Kiertelimme vieraiden kanssa kaupungilla. Kävimme kahvilla ihastuttavassa Marengissa ja katsastimme Galleria Paperihuoneen lokakuun näyttelyt.

KAHVILA MARENGISTA LÖYTYI SUUSSA SULAVIA LEIVOKSIA

Ennen rapujuhlia postipojat kantoivat kaksi isoa pakettia sisälle asti. Olimme tilanneet Maskusta upouuden sohvan siitä ilosta, että Anna-tytär kelpuutti vanhan vuodesohvamme omaan kotiinsa.

ALJAT UUDELLA SOHVALLA

Näppärät vieraat kokosivat uutukaisen ennätysajassa. Lämpimät kiitoksemme avusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.