ylellisesti lanna oriental hotellissa

pe 13.3.2020

SAAVUIMME TUK-TUKILLA UUTEEN HOTELLIIN

En tiedä mikä aivomyrsky minuun meni, kun varasin meille neljäksi päiväksi kalliin hotellin. Epäilyksen siemen heräsi jo ennen muuttoa. Osaammeko käyttäytyä, onko kaikki palvelut turhan kalliita, viihdymmekö?

PATJALTA NOUSEMINEN ON TAITOLAJI

Vastaus vuorokauden vankalla kokemuksella on kyllä ja ei. Paikka on viehättävä ja pieni huoneemme sopisi vaikka sisustuslehteen. Meille se on vaan turhan pieni ja epäkäytännöllinen. Leveä parivuode on sijoitettu lattiakorokkeelle japanilaistyyliin.

KYLPYHUONE ON SILMIÄ HIVELEVÄN KAUNIS

Kylpyhuoneeseen pujahdetaan sängyn vierestä. Säilytystilaa ja parveketta ei ole maalauspöydästä puhumattakaan. Jääkaappi, vedenkeitin ja iso taulu-tv ovat huoneen ylellisyyksiä. Samoin näköala vuorille. Paitsi että vuoret olivat tänä aamuna hävinneet. Savusumua?

UIMA-ALLAS OLI MUKAVA

Ehdin eilen testata uima-altaan ja hyväksi havaitsin. Illan edellä kävimme tutustumassa lähiympäristöön. Temppeleitä ja thairuokapaikkoja sekä kauppuja löytyy mukavan läheltä.

AAMIAISTARJONTAA OLI YLEN MÄÄRIN

Huoneen hintaan kuuluu aamiainen. Ylellinen sellainen. Katselimme aamulla lukuisten kupujen alle, mitä kaikkea oli tarjolla. Kokki paistoi munakkaita ja lämmintä ruokaa oli enemmän kuin jaksoi maistella. Onneksi tätä iloa on vain rajallinen määrä. Seuraava hotellimme on taas vaatimaton.

KÄVELYSILTA YLI LÄHES KUIVUNEEN KANAVAN

Täällä vanhankaupungin pohjoispuolella on suuria temppeleitä.

KULTAINEN BUDDHA
VALKOISET ELEFANTIT

Kävin aamiaisen jälkeen valokuvakierroksella.

OLISIKO TÄMÄ JANUS?

Temppelit kiehtovat edelleen, vaikka olen nähnyt niitä runsaasti.

KEIDAS

Päiväkävelyllä löysimme salaisen puutarhan. Pieni portti johti avaraan ja rehevään kahvilaan, pois liikenteen vilinästä. Tällaiset yllätykset ovat aina mukavia.

la 14.3.2020

Täällä Chiang Maissa elämä jatkuu näennäisen rauhallisena. Huonosta ilmanlaadusta ei ole ollut meille käytännössä haittaa. Koronavirustilanne huolestuttaa. Seuraamme uutisia. Tänä aamuna saimme sekä paikalliselta lentoyhtiöltä että Finnairilta tiedotteet, että he pitävät meitä ajan tasalla mahdollisten muutosten suhteen.

WAT DAP PHAI

Meillä on vielä puolitoista viikkoa matkaa jäljellä. Katukuva ja ravintolat ovat normaaleja hiljaisempia. Kiinalaisia turisteja ei ole. Olemme vältelleet markkinahumua. Onneksi sitä on jo nähty.

LOHIKÄÄRMEITÄ

Päiväkävelyllä näimme taas kerran upeita temppeleitä. Taivas oli harmaa.

KANAVAKADULLA

Poikkesin ostamaan apteekista lisää käsidesiä. Tällä lomalla on tullut pestyä käsiä enemmän kuin koskaan.

HELEITÄ BOUGAINVILLEJA

Palasimme punaisella lavataksilla takaisin hotellille. Koska turisteja on vähän, autot tarjoavat kyytejä innokkaasti. 60 bahtin (=1:70 euroa) kiinteä hinta kahdelta ei huimaa. Olemme soitelleet lapsille Suomeen. Kaikki ovat toistaiseksi terveitä, mutta lasten harrastukset ovat nyt tauolla. Tuntuu, että elämä muuttui hetkessä epävarmaksi. Meillä on edelleen kaikki hyvin. Seuraamme tilannetta.

su 15.3.2020

Kuljimme viime vuoden matkasta tutuilla seuduilla. Sunnuntaipäivä oli mukavan hiljainen.

KÄVIMME TERVEHTIMÄSSÄ KOLMEA KUNINGASTA
GRIFFITEJA NÄMÄKIN

Katumarkkinoille emme edes kuvitelleet menevämme.

PUNAINEN AURINKO

Kun ilta-aurinko laski vuorten taakse, lähdimme taas liikenteeseen.

MAKIRULLIA, SASHAMIA, MISOKEITTOA JA VIHREÄÄ TEETÄ

Nautimme jo toisen kerran illallisen hotelliamme vastapäätä sijaitsevassa japanilaisessa Matsu-ravintolassa. Annokset olivat hienostuneita ja maistuvia. Palattuamme hämmästelimme ulkoa kuuluvaa ropinaa. Trooppinen sadekuuro yllätti. Katselimme kaari-ikkunoidemme takana leiskuvaa taivasta. Jyrinää ei kuulunut, mutta salamat olivat näyttäviä.

MATKA JATKUU KOHTI UUSIA SEIKKAILUJA

Huomenna meillä on taas pakkauspäivä. Vaihdamme majapaikkaa Tha Pae portin tuntumaan MD hotelliin. Kävimme katsastamassa sen vuosi sitten sattumalta tapaamamme suomalaisturistin suosituksesta.

LOBBY

Taas jännittää, miten viihdymme uudessa paikassa viimeisen lomaviikkomme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.