mökkikesä 2020 alkoi toukokuussa

la 23.5.2020

VANAJANSELKÄ OLI PEILITYYNI

Ensimmäinen yö tänä keväänä mökillä on takana. Makuuhuone oli sopivan lämmin, kun maltoimme mennä puolen yön aikoihin nukkumaan. Aamulla oli kylmä. Nousin auringonsäteiden siivittämänä, kiedoin huovan ympärilleni ja keitin kahvit. Se lämmitti.

AURINGONSÄTEITÄ YLÄKEINULLA

Meillä on tiedossa perheviikonloppu. Anna ja pojat tulivat eilen. Aurinko paistoi ja pojat heittivät välittömästi vaatteet pois. ”Mennään uimaan”, he hihkuivat. Minua pelkkä ajatuskin puistatti.

KEVÄÄN VIHREYTTÄ METSÄTIELLÄ

Odottelemme tänään Miikan perhettä. Minulla on ilo kokata pitkästä aikaa kymmenen hengen joukkueellemme.

MEIDÄN MÖKKIJOUKKUE

Mökkikauden avaus oli yhtäjuhlaa. Aurinko paistoi ja söimme ulkona. Minä esikäsittelin tarjottavat. Miika paistoi muurikalla kasviksia, kalaa ja makkaroita. Kohotimme kuohuviinimaljat kesälle.

su 24.5.2020

Sunnuntaipäivä oli pilvinen, mutta onneksi sadepilvet väistyivät tuulen mukana. Meillä oli hyvä työpäivä.

LAITURI ON PAIKALLAAN – KIITOS AHKERAT TYÖMIEHET

Miika laittoi apupoikien Otson ja Samun kanssa laiturin paikoilleen. Sillä oli heti käyttöä. Otso sai virverillä kaksi komeaa ahventa. Visan silmälasit putosivat järveen. Reipas Samu kävi kahlaamassa ne ylös. Lapsia ei kylmä vesi hätkähdytä.

Illan edellä kaikki lähtivät kotimatkalle. Niin mekin. Olemme nyt kääntymässä kaupunkikodissa pyykkikassin kera. Jos kaikki hommat etenevät aikataulussa, palaamme jo huomenna takaisin mökille. Sääennuste lupaa lämmintä viikkoa.

ma 25.5.2020

Kaupungissa ollaan ja kevät on kauneimmillaan. Aamulla ripakoi vähän vettä. Se sai puistot tuoksumaan raikkailta.

KEVÄTTÄ GOODMANIN NURKALLA

Reippailin Parolantielle Taidearttelin työpajalle. Olimme sopineet graafikkoystävä Paulan kanssa, että jatkamme freskojen parissa. Olin jo melkein perillä, kun Paula soitti ettei auto käynnisty. Akku oli tyhjä.

TULPPAANIT ODOTTAVAT AURINGONPAISTETTA

Meillä oli viikko sitten sama ongelma. Silloin Paula auttoi Jussia. Nyt Jussi auttoi Paulaa. Yhteistyö pelittää. Mutta freskohomma jäi tulevaisuuteen.

Lähdimme puolen päivän jälkeen matkaan. ”Miten tämä auto jyrisee näin pahasti?” Jussi ihmetteli, kun pääsimme noin kahdeksan kilometrin päähän mökistä. Sanoin, että kuulostaa traktorilta. Jussi pysäytti ja sanoi tuhman sanan.

RIKKI

Takakumi oli riekaleina. Onneksi oli arkipäivä ja korjaamo lähellä. Minä otin takaluukusta sauvat ja lähdin reippailemaan eteen päin. Jussi lähti taakse päin. Ehdin kävellä noin viisi kilometriä, kun hän otti minut kyytiin. Se kelpasi, sillä aurinko paahtoi täysillä eikä minulla tietenkään ollut vesipulloa mukana. Askelmittari kiitti. ”Mieletöntä, askeleita 14000 ja kilometrejä 8,5. Kannatti.

ti 26.5.2020

Tänään oli uskomattoman aurinkoinen ja lämmin päivä. Haaveilin, että istun koko päivän kirjan kanssa keinulla. Se jäi vain haaveeksi niin kuin niillä on tapana. Aamulla vessa lainehti. Kirjaimellisesti. Vettä oli paljon. Seuraavaksi keittiö lainehti. Viemäri ei vetänyt. Katselin kauhuissani, kun vesiputous suihkusi lavuaarin alla sijaitsevaan kaappiin ja sieltä lattialle. Jussi epäili, että putkessa on tukos. Kirvesmies Pekka epäili että jätesäiliö on täynnä. Hän oli oikeassa. Kun sinne kurkisti, vesi oli yläreunassa. Soitimme Loka-Auto Känkäselle. Hän lupasi tulla tyhjentämään säiliön – viikon kuluttua. Tässä nyt kärvistellään. Käydään ruohikkopissillä ja kirmataan uusia rappuja alas puuseehen. Elämä on.

KESÄLUKEMISTA

Ehdin iltapäiväaurinkoon. Minulla on meneillään kolme kiinnostavaa romaania. Tosin kuvassa keskimmäinen Inka Nousiaisen kirja on silmilleni liian pientä fonttia. En huomannut sitä lainatessani. Täytyy olla jatkossa tarkempi. Margaret Atwood on kestosuosikkini. Löysin talvella divarista kolme kirjaa hänen varhaistuotannostaan. Säästin ne kesäherkuiksi. Nyt ensimmäinen on aloitettu. Olive Kitteridgestä kiinnostuin, kun facebookissa sitä moni ylisti. Varasin kirjan kirjastosta, mutta en malttanut odottaa, sillä olin sijalla 42 jonossa. Ostin kirjan, vaikka hinta kirpaisi.

Iltaisin luen e-kirjoja. Uusin ihastukseni on ollut Ruth Ware. Luin kaikki suomennetut. Viimeisin niistä oli Lukitut ovet. Suosittelen.

to 28.5.2020

Eilen ei aurinko pilkahtanut. Kävimme taas vaihteeksi lautatarhalla.

KAIDE ON VALMISTUMASSA

Kirvesmiehemme Pekka on ahkeroinut portaiden lisäksi kaidetta välimökin terassille. Yritämme saada lopputarkastuksen aikaiseksi mahdollisimman pian.

KUKKIVA KEVÄT

Minä tein pitkän kävelylenkin keväisessä metsässä. Täällä maalla on ilo seurata miten luonto pörhistyy päivä päivältä. Loppuviikoksi on luvassa taas hellettä.

la 30.5.2020

Tänään on suvivirren aika. Harjoittelimme Jussin kanssa autossa kauppareissulla. Olemme jo tottuneet mökkielämään. Vaikka päivät ovat olleet viileitä, auringonsäteet keinulla lämmittävät.

PYYKKIPÄIVÄ

Kävimme eilen pikaisesti kaupungissa. Minä pyöritin koneellisen pyykkiä ja toin ne tänne ulos kuivumaan. Hain työhuoneelta akvarellitarvikkeet.

MÖKKIATELJEE

Valloitin ulkopöydän ja maalasin iltapäivän auringossa. Toin akvarellipapereiden lisäksi peltilevyjä. Toivon, että niiden vedostaminen onnistuu parin päivän viiveellä. Tähän asti olen maalannut työhuoneella ja käyttänyt prässiä heti, kun pinta on kuivunut.

KAIDETESTI

Olemme tavattoman tyytyväisiä portaisiin. Eilen valmistuivat kaiteet. Kyllä nyt kelpaa kivuta jyrkkää mäkeä rantaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.