hiljaiseloa mökillä

to 13.8.2020

Kesälomalaiset ovat lähteneet. Jussi ja minä mökkeilemme nyt kahdestaan. Kestää hetken tottua, etteivät pikkupojat vilistä aamuvarhaisella kyselemään, onko puuro valmista. Ohjelmassa on lenkkeilyä sienimetsässä, mustikoiden ja vadelmien poimintaa sekä auringosta nauttimista. Viikonlopuksi on luvattu helleasteita. Ihan vähän kirpaisee, kun kerrankin keskiaikafestivaaleilla on luvassa aurinkoisia poutapäiviä. Ehdimme parinakin kesänä värjötellä sadepäivinä pressujen alla. Mutta näin korona-aikana turvallisuus on ykkösasia. Siksi peruutimme paperihuonelaisten tämän vuoden osallistumisen.

TAROTTULKLITSIJA MAMA MADDALENA KESÄLLÄ 2019 HÄMEEN KESKIAIKAFESTIVAALILLA

Vietämme täällä Hämeessä taiteiden yötä perjantaina 28.8. Jotta Mama Maddalenan taidot eivät aivan ruostu, lupaan vain hyviä ennustuksia Galleria Paperihuoneella. Luvassa on myös eri taiteenlajien esittelyä työnäytöksin.

ti 18.8.2020

Hiljaiselo keskeytyi viikonloppuna, kun saimme kesävieraat kahden koulu- ja työpäivän jälkeen takaisin mökille. Se oli ilo, sillä kesä jatkui.

KESÄRUOKAILUA

Kokkasimme ja söimme ulkona. Miika sai siistittyä välimökin maaston rakennusjätteistä.

VÄLIMÖKIN YMPÄRISTÖ SIISTIYTYI

Peräkärrykuorma odottaa valmiina kaatopaikkakäyntiä. Me olemme Jussin kanssa vaihteeksi kaupungissa pikakäynnillä. Kuntosaliryhmämme Tasapainoklinikalla käynnistyi eilen. Oli mukava tavata tuttuja. Istuimme siitä ilosta Ilman kanssa hetken viinilasien äärellä Amarillossa ja päivitimme kesän kuulumiset.

AAMUSUMU

Olin tänään virkku ja kävelin jo aamukahdeksalta työhuoneelle. Hieno sumu leijaili Vanajaveden yllä. Luontoäiti oli kutonut upeita verkkoja.

Ehdimme mökille iltapäiväaurinkoon. Siellä odotti taas kerran ikävä yllätys. Vanha kattoon ruuvattu palovarotin uikutti. Ääni oli niin pistävä, että hermostuin oitis. Jussi lähti saman tien ajamaan Parolaan hakemaan siihen uutta patteria. Kumpikaan meistä ei suostunut kiipeämään tikkaille. Tuttu sähkömies Hannu naapurista pelasti tilanteen.

TUOREITA PANNUAHVENIA JA PERUNA-LEHTIKAALIPAISTOS

Kokkasin meille herkkuillallisen ihan vain siitä ilosta, että kesä jatkui. Totesimme, että pikkuahvenia ei kannata tarjota lapsille, sillä niissä riitti ruotoja. Maku oli kuitenkin herkullinen. Italialainen luomuvalkoviini herkisti tunnelman.

ke 19.8.2020

Meidän kahden mökkirutiinit ovat vakiintuneet. Käyn aamuisin pitkillä sauvakävelylenkeillä. Mökkipiha on silloin vielä varjossa. Jussi heräilee verkkaisesti. Käymme päivällä yhdessä lyhyellä lenkillä. Jussin askeleet ovat hidastuneet entisestään.

KESÄPÄIVÄN LAKKAHERKKU

Syömme ulkona. Siis ulkopöydän äärellä. Käytän sitä maalauspöytänä, mutta raivaan sujuvasti meille ruokailutilan.

Iltapäivisin istun ”keinulla” hyvän kirjan äärellä. Puhumme edelleen keinusta, vaikka sen tilalla on nyt tukeva rottinkisohva.

KESÄLUKEMISTA

Helppolukuinen kirja Punainen vaate vei taideväärennösten maailmaan. Samalla se kertoo kirjeenvaihdon muodossa Elin Danielsson-Gambogin ja Dora Wahlroosin ystävyydestä ja petoksesta. Siis oikein sopivaa kesälukemista.

JÄNNITTÄVIÄ PILVIÄ VANAJAVEDEN YLLÄ

Jos on kaunis ilta, istumme rantakeinulla. Keväällä valmistuneet portaat jyrkässä rinteessä tulivat tarpeeseen.

pe 21.8.2020

Kesäinen viikko on ollut todellista lomaa. Olemme ladanneet akkuja talveksi. Näyttää siltä, että tänä syksynä emme matkusta ulkomaille. Näyttää siltä, ette emme matkusta mihinkään. On ollut puhetta puolukkaretkestä pohjanmaalle, mutta sekin taitaa siirtyä tulevaisuuteen.

YLLÄTYSKIMPPU

Jussi yllätti eilen. Hän kävi kaupassa ja toi tullessaan kukkakimpun. Mikä miehen mielen herkisti, sitä en tiedä, mutta ilahduin.

PUHELUTAUKO

Nautimme aurinkoisesta päivästä, joka sääennusteen mukaan on tällä erää viimeinen. Huomiseksi on luvassa sadetta ja ensi viikoksi viileää. Elokuun helteet päättyvät rytisemällä, kertoi Radio Suomi.

TUULITUKAT

Minä sain kesäakvarellit viimeisteltyä. Tyttösiä on syntynyt urakalla.

YSTÄVÄT

Minulla ja graafikkoystävä Paulalla on marraskuussa yhteinen näyttely Galleria Paperihuoneella.

AURINKOHATUT

Ripustamme gallerian puolelle freskoja, mutta pajan puolelle voimme laittaa muutakin. Ehkä akvarelleja?

la 22.8.2020

Sääennuste lupasi sadetta ja sitä on saatu. Koko lauantaipäivän on satanut. Kävimme tihkussa lenkillä ja sen jälkeen olemme istuneet takkatulen ääressä sisällä.

SADEPÄIVÄN LETTUHERKKU

Jos sunnuntainakin sataa, lähdemme kaupunkiin.

There is one comment

  1. Terttu

    Terveisiä Järvenpäästä 🌸 Nyt alkoi teilläkin kesäloma! Elokuussa on vielä leppeät kelit ja sadonkorjuu parhaimmillaan. Immo kokoaa mökillä satoa, kanttarelleja ja mustikoita, minä täältä Kyrölästä. Koronakesä on hurahtanut ihan liki kotiympyröissä…. minä kun en ole käynyt Tamperetta pidemmällä, sinnekin eksyttiin Toukon kanssa juhannuksen mökkimatkalla. Pikkuväkeä on ollut täälläkin silloin tällöin…. Mutta ovatten he myös viilettäneet Lappia ja Savoa myöten reissuissaan. Täälläkin on Taiteiden Yö 28.8. joskus olimme kimpassa siellä. Nyt Otso lupasi tulla messiin. Toivotaan, ettei sade kiusaa juhlia.
    Rentoa syksyn alkua! Ladataan akkuja! Ehkä vielä ehdimme suunnitelmissa olevalle Rantatie-retkellemme ennen kun museot menee kiinni…..

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.