kaupunkipäiviä

ma 24.8.2020

SYYSHORTENSIAT OVAT TÄYDESSÄ KUKASSA

Ilmassa on jo syksyn aavistus. Tulimme eilen Hämeenlinnaan. Olen ahkeroinut koko aamun grafiikanpajalla kehystämällä syyskuun näyttelyn maalauksia. Meillä on jokamaanataiseen tapaan kuntosalivuoro iltapäivällä. Jäämme vielä toiseksi yöksi kaupunkiin, sillä Jussi kunnostautui varaamalla tiistaiaamuksi labraan ajan.

ELÄINSARJANI ON ESILLÄ ARVI KARISTONKADULLA HÄMEENLINNASSA

Perjantaina vietetään taiteiden yötä. Galleria Paperihuone on illalla avoinna ja Mama Maddalena pääsee kuin pääseekin ennustamaan. Vieläkin vähän kismittää, kun Hämeen keskiaikafestivaali jäi väliin.

TERVETULOA AVAJAISIIN ke 2.9.2020 klo 18-19

Ensi viikolla alkavat syksyn haasteet. Riputamme Kangasalalle graafikkojen näyttelyn ja vietämme omassa galleriassa syyskuun taiteilijan näyttelyn avajaisia. Freskokurssi alkaa, samoin vesijumppa. Arvaan, että sukkuloimme mökin ja kaupunkikodin väliä.

ti 25.8.2020

Hämeenlinnassa on yksi gourmetravintola ylitse muiden. Olemme suosineet Uomaa ja hyväksi havainneet. Lounaslista on suppea, mutta annokset ovat erinomaisia.

TYYLIKKÄITÄ JA MAUKKAITA ANNOKSIA RAVINTOLA UOMASSA

Herkuttelimme tänään basilikarisotolla ja maalaiskanan rinnalla. Olimme tyytyväisiä. Jatkoimme matkaa mökille ja ehdimme sadekuuron jälkeen iltapäiväaurinkoon. Lämpötila oli vajaat 20 astetta, mutta keinulla tarkeni.

ke 26.8.2020

Kiersin toista tuntia metsässä. Minne sienet ovat kadonneet? Kuvittelin, että parin sadepäivän jälkeen niitä löytyisi runsaasti. Mutta ei.

POUTAPILVIÄ – PUOLEN TUNNIN KULUTTUA SATOI

Ilmassa on syksyn henkäys. Vietimme illan takkatulen ääressä, sillä ilma viileni parin sadekuuron jälkeen. Huomenna on vielä mökkipäivä, mutta perjantaina ajelemme taas kaupunkiin. Tiedossa on taiteiden yö ja Mama Maddalena pääsee – toivottavasti – ennustamaan grafiikanpajalla.

pe 28.8.2020

Ihmeen hieno päivä. Aamulla oli suorastaan viileää, kun kävin lenkillä. Päivän mittaan lämpeni. Kaatopaikalla tuli suorastaan kuuma, kun purimme nuorison tekemän roskakuorman. Nyt kärry on tyhjä. Mökillä riittää rakennusjätettä pariin seuraavaankin kuormaan.

KAATOPAIKALLA

Jussi lähti paluumatkalle kärry perässään. Minä jäin kaupunkiin kaunistautumaan iltaohjelmaa varten. Juuri kun olin lähdössä Galleria Paperihuoneelle, sähköposti kilahti. Hämeenlinnan taidelainaamosta tuli viesti, että pari vuotta sitten maalaamani taulu ”Sininen hetki” oli myyty. Hämmästyin ja ilahduin, sillä taidelainaamon suunnalla on ollut kovasti hiljaista sen jälkeen, kun korttimyynti loppui.

Paperihuoneella oli vilkas ilta. Graafikkotoverit esittelivät meneillään olevien näyttelyiden lisäksi eri taidemenetelmiä. Tiina-Katriinalla oli suurikokoinen puulaatta kaiverrettavana ja Petri maalasi näyteikkunan ääressä akvarellia.

MAMA MADDALENA TAROTTULKINNAT KIINNOSTIVAT

Minä vetäydyin takahuoneeseen tarotkorttien kanssa. Ilta oli menestys. Sermin taakse muodostui jono, sillä sana kiiri hyvistä ennustuksista. Puhuin ääneni käheäksi runsaan kolmen tunnin ajan. Olin varautunut korona-aikaan niin, etten antanut kenenkään vieraan koskea kortteihin. Levitin ne vihkaksi pöydälle ja asiakkaat osoittivat sormella, minkä kortin valitsivat. Se toimi yllättävän hyvin. Kaikki olivat tyytyväisiä. Moni ensikertalainen sai elämyksen. Lähes kaikki sanoivat, että ennustus osui kohdalleen. Mama Maddalena kiittää. Kortit tietävät.

su 30.8.2020

Mökkiviikonloppumme jäi lyhyeksi. Jussi haki minut eilen kaupungista. Mökillä odotti taas kerran järkytys. Niitä on toden totta riittänyt tälle kesälle. Hellan levyt eivät lämmenneet. Ihmettelin, miksi perunakattila ei kiehunut. Ilmeisesti sulake oli palanut ja uusia ei löytynyt. Onneksi uuni toimi. Kokkasimme sujuvasti uunilohta ja uuniperunoita.

Seuraava järkytys oli, että pakastin oli saman palaneen sulakkeen perässä. Jussi pelasti tilanteen vetämällä jatkojohdon pakastimen pistikkeeseen. Helpotti. Pakastin oli nimittäin pullollaan mansikoita, mustikoita ja sieniä.

AAMUPALA ILMAN HELLAA ONNISTUI

Aamulla mietin, että puuronkeitto ei onnistu. Entä kananmunat? Kiehautin pari kertaa vettä vedenkeittimessä ja haudutin munia noin 15 minuuttia. Ne kypsyivät yllättävän hyvin. Vähempikin aika olisi riittänyt.

TUMMIA PILVIÄ VANAJANSELÄN YLLÄ

Päivä oli pilvinen ja sateentihkuinen. Kävimme lenkillä ja päätimme sen jälkeen suunnistaa takaisin kaupunkiin. Nyt perunakattila porisee iloisesti.

Osallistuin Hämeenlinnan kirjaston järjestämään kirjoituskilpailuun. Tulokset julkistettiin taiteiden yössä.

En päässyt voittajien joukkoon, mutta sain sentään otteen tekstistäni kirjaston diaesitykseen. Kilpailuun tuli 118 sivua tekstiä. Voittaja oli graafikkoystävä Pirjo. Vilpittömät onnittelut. Tapaamme taas syksyn aikana pienessä Kynäilijät -ryhmässämme.

to 3.8.2020

Kaupunkielämä on alkanut vilkkaana. Ripustimme tiistaina viiden hengen porukalla grafiikannäyttelyn Kangasalalle. Päivä oli pitkä ja raskas, sillä töitä oli 71, huoneet korkeat ja ripustussysteemi hankala. Ehdimme hädin tuskin takaisin Galleria Paperihuoneelle, jossa juhlistimme syyskuun näyttelyjen avajaisia.

PITSIHELMATYTTÖSET OVAT ESILLÄ SYYSKUUN AJAN KANGASALALLA

Keskiviikkona ajelimme uudestaan Kangasalalle, nyt oman näyttelymme avajaisten merkeissä. Ilta oli tunnelmallinen, sillä vieraita tuli mukavasti ja parasta kaikesta, sain Kimono -työn myytyä. Elämän tähtihetket jatkuvat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.