näyttelyhuumaa

ti 3.11.2020

KORTTIHUUMAA

On ilo hehkuttaa omia töitä näyttelyn avajaisissa. Minulla ja graafikkoystävä Paulalla oli tänään sellainen päivä. Ripustimme sopuisasti Galleria Paperihuoneelle freskoja ja grafiikanpajan puolelle naiskuvia.

KIMONONEITOSIA

Minä olen askarrellut bonuksena kymmeniä toinen toistaan viehättävämpiä kimononeitosia. Tarvikkeita löytyi kotoa siinä määrin, etten joutunut hankkimaan muuta kuin tuoreen liimapuikon kuivuneiden tilalle. Viisi korttia pääsi avajaisten jälkeen uuteen kotiin. Niin ja muutama lähti kirjekuoressa Roomaan asti.

PAULA, MINÄ JA FRESKO-OPETTAJAMME ELINA AVAJAISISSA

Avajaisissa oli kotoinen tunnelma. Vieraita oli juuri sopivasti ja kaikki tuttuja. Tarjoilu oli pelkistetty, mutta viiniä riitti sitäkin enemmän. Päivystän tämän viikon, sillä vakituinen galleriatyöntekijämme Petri on vapaalla. Olen varautunut kertomaan freskotekniikasta kaikille kiinnostuneille.

to 5.11.2020

Päivystysurakkani alkoi eilen. Olin yllättynyt freskojen suosiosta. Kaksi kävijää jopa harkitsi niiden ostamista. Siis Paulan töiden, ei minun. Kimonokortit kiinnostivat myös. Se ilahdutti, sillä sormet syyhyävät jatkamaan askartelua.

VANAJAVEDEN RANNALLA

Marraskuu on ollut ennätyslämmin. Olen reippaillut Vanajaveden rannalla aamupäivisin.

SYKSYN SÄVYJÄ

Jussi innostui lähtemään vielä näin myöhään syksyllä yökylään mökille. Hänellä oli viikon verran puhelin hukassa. Hankimme uuden ja nyt yhteys taas pelittää.

pe 6.11.2020

Eilen galleriassa kävi monta tuttua. Marttasiskojakin. Päivystys on mukavaa, kun saa esitellä töitä ja rupatella kuulumisia. Päivystän vielä tänään. Toivottavasti kävijöitä riittää.

HÄIVÄHDYS PURPPURAA JA SININEN KIMONO KIRJASTON NÄYTTELYSSÄ

Galleria Paperihuone ei ole ainoa, jossa näkee töitäni. Hämeenlinnan pääkirjastossa on meneillään Hämeen Taidearttelin 40-vuotisjuhlanäyttely. Siellä on esillä pari tyttöstäni.

TAIKO taidekauppa verkossa ilahdutti pitkän tauon jälkeen iloisesti. Suurikokoinen temperamaalaukseni Usva pääsee uuteen kotiin. Taiteilija kiittää.

su 8.11.2020

Juhlistimme isänpäivää jo eilen. Lapset ja lapsenlapset pyrähtivät meille Palokunnankadulle. Koti tuntui heti pieneltä kymmenelle hengelle. Varsinkin keittiö, kun siellä hyöri apuemäntiä ja isäntiä. Olin laittanut aamulla blinitaikinan. Se kupli iloisesti, kun pääsin paistohommiin. Pikkväelle tortillat maistuivat paremmin kuin bliniletut. Laitoin heille oman kattauksen. Sen jälkeen me aikuiset pääsimme herkuttelemaan rauhassa.

ANNA JA LAURA TOIVAT TULIAISINA SUKLAAKAKUN JA ERIKOISPULLIA

Päivän kohokohta oli ilman muuta jälkiruokaherkut ja lahjat.

ISÄNPÄIVÄTUNNELMIA

Juhlimme samalla kerralla Miika-isän ja Jussi-papan lisäksi loka-marraskuun päivänsankareita Miskaa, Samua ja Visaa. Kaikki saivat isoja paketteja.

ATELJEE

Ehdimme käydä päivän aikana galleriallakin. Esittelin freskonäyttelyn ja alakerran työhuoneeni. Miika otti panoraamakuvan. Pitäisiköhän vähän siivota…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.