vuosi 2021 alkoi harmaana

la 2.1.2021

TAMMIKUUN KALPEA VALO

Vettä, räntää ja loskaa. Vuoden ensimmäiset päivät ovat olleet tasaisen harmaita. Olemme lenkkeilleet urhoollisesti, mutta kaipaamme auringonpilkahdusta. Syömme purkista D-vitamiinia ja odotamme kevättä, joka on turhan kaukana. Olemme viettäneet jo useana vuonna maalis-huhtikuun Aasian auringossa. Tänä vuonna sitä iloa ei ole näkyvissä.

Googlasin, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Olemme Jussin kanssa härkiä. Näin Valitut Palat:

Jokainen kiinalainen eläinradan vuosi määritellään yhdellä viidestä elementistä. Vuosi 2021 tulee olemaan metallihärän vuosi, ja sen sanoma on päivänselvä: menestys odottaa niitä, jotka työskentelevät ahkerasti. Hyvin ahkerasti. Siinä missä toiset kiinalaiset horoskooppimerkit saavat paiskia kovemmin töitä tulevana vuonna, härälle koittaa aika nauttia vuosittaisen raadantansa hedelmistä.  Kova työ palkitaan ja vuodesta tulee valoisa ja tuottelias.

Erityisesti sanat valoisa ja tuottelias kolahtivat. Kävin aamulenkillä. Taivas oli musta ja jalkakäytävät liukkaat. Tulisipa kesä ja kärpäset. Kotona on hiljaista. Jouluvieraiden vilske on muisto vain. Onneksi meillä on kirjat ja elokuvat.

HUUMORIA JA JÄNNITYSTÄ

Sain joululahjaksi täsmätoivekirjan Pintaremontti. Se on seuraava lukupiirin kirja ja jono kirjastossa oli järkyttävän pitkä. Miika Nousiaisen kerronta vie mennessään. Toinen joulunajan suosikkini oli Jääkaksoset. Luin sen e-kirjana muutamassa päivässä, sillä tunnelma oli huikea. Lukupiirimme kokoontuu kerran kuukaudessa. Se on sopiva väli, jos onnistuu saamaan kirjan ajoissa. Olen edelleen innoissani, sillä olen saanut loistavia vinkkejä.

Sain palautetta kirjoittamisen perusopintojen fakta- ja fiktiojaksosta. Opettaja Taija Tuomisen kommentit olivat kannustavia! Kolme etäopiskeluviikonloppua on takana ja kolme edessä. Ensimmäisestä sain arvosanan 3, toisesta eli runojaksosta, jota jännitin, sain 4 ja nyt komeasti 5. Paremmin ei voisi mennä.

ma 4.1.2021

Lunta, lunta. Nyt sitä ihanuutta on saatu. Maisema on valkoinen. Ei puutu kuin auringonsäteet. Lumi narskuu mukavasti kenkien alla. Jalkakäytävät on aurattu. Vain suojatiet ovat liukkaat.

LUNTA

Reippailin Goodmanilla. Tilasin Elisa-kaupasta tarjouksessa olevan lukulaitteen. Häikäistyin, kun luin mitä kaikkia ihania kirjoja valikoimasta löytyykään. Olen tähän asti lukenut Vanamo-kirjaston e-kirjoja, mutta uutuuksia saa jonottaa käsittämättömän pitkän ajan. Kävin myös gallerialla katsomassa, miten Ulla Niskasen uuden näyttelyn ripustus sujuu. Galleriatyöntekijä Petri oli saanut urakan lähes valmiiksi. Joimme Ullan kanssa kahvia ja rupattelimme. Avajaiset ovat huomenna. Täsmätarjoilu on suunniteltu. Se sisältää viiniä ja Marianne-karkkeja. Mielenkiintoisia nämä korona-ajat.

ke 6.1.2021

Galleria Paperihuoneen kevätkausi on nyt avattu. Meitä oli vain yhdeksän paikalla, kun Ulla esitteli töitään. Kaikki tuttuja. Toivottavasti kävijöitä riittää jatkossa. Galleria on normaalisti avoinna ja päivystäjämme Petrin työsuhde jatkuu vielä kuukauden.

TAPETTIRUUSUKORTIT KEHYKSISSÄ

Olen iloinen, että hän on vielä paikalla avustamassa, kun on aika ripustaa oma näyttelyni helmikuussa grafiikanpajan puolelle. Kehystin tänään kolme tapettiruusukorttia. Muut työt ovat lähes valmiit. Olen aina innoissani, kun on jotain uutta haastetta luvassa.

to 7.1.2021

Mukava pieni pakkanen ja jalkakäytävät hyvin hiekoitettuja. Lenkkeilin Hämeensaaren postiin noutamaan tilaamani lukulaitteen. Hemmottelu tuntui ansaitulta, sillä Taiko yllätti myymällä akvarellini Hortensian. Taiteilija kiittää.

LUKULAITE JA ENSIMMÄINEN LATAUKSENI

Tietotekniikkataitoni olivat äärirajoilla, ennen kuin onnistuin kytkemään laitteen wifi-verkkoon ja rekisteröitymään Elisa-kirjaan. Nyt mukavan kevyt lukija kuitenkin pelittää ja minä olen onnellinen, kun sain sen toimimaan ennen kuolemaani.

There are 2 comments

 1. Terttu ja Immo

  🌷 Jes! Kukkia teille alkaneelle vuodelle💐 Sehän on alkanut oikein mojovasti kirjoitus-kehuilla. Ei kait me nyt muuten näitä blogejakaan luettaisi, jos niissä ei olisi sisältöä ja kiintoisaa luettavaa eri teemoista. Varmasti kannattaa koota tekstit kansiin …. Ja kuvat myös! Ne loistaa aina väreissä, niitä kelpaa katsoa 💐❄ Mikä lienee se tulevaisuuden media, jossa säilyisi kaikki piiitkälle ja monelle? Sinä olet niitä käyttänyt jo monia,; tv:stä tauluihin ja blogeista paperiin..? Onneksi kirjatkin nyt saa digimuotoon,….josko siihen voi luottaa…🤔
  Meillä täällä satoi lunta ❄Kaikki on puhdasta ja valkoista. ….Nyt voidaan aloittaa ihan ”puhtaalta pöydältä”…tai pikemminkin polulta. Eiköhän kohta päästä jo pirtistä pidemmälle ja museot, kahvilat, leffat..ym aukeaa käyttöömme. Ja kevätaurinko kohta pilkistää meille, ihan jo toinen oli tänään valo tuolla kävelyretkellä. Oikein valoisaa vuotta ! Terttu ja Immo

  Liked by 1 henkilö

 2. marjaleenaetula

  Tervehdys teille lumen keskelle. Sitä iloa riittää tälläkin korkeudella. Vain auringonvalo puuttuu. Jatkan kirjoittelua, se vie ajatukset koronasta ja harmaista päivistä mielikuvituksen maailmoihin. Paperikirjaa tuskin syntyy, mutta näitä digitaalisia tarinoita kyllä:)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.