vihreä kaupunki

ma 24.5.2021

SYÖTÄVIÄ KUKKIA

Kevään vihreys on häikäisevää. Kävin aamulla kaupassa ja ihastelin heleää kaupunkia. Löysin ilokseni syötäviä kukkia. Oli ihan pakko ostaa, vaikka arvelin, ettei niitä raski syödä.

Sääennuste lupaa epävakaista. Tuuli oli kolea, mutta auringossa tarkeni. Kierrämme joka päivä Jussin kanssa korttelin ja istumme puistossa ja paluumatkalla kotipihalla aurinkoisilla penkeillä. Jussin mielestä parveke on kuitenkin paras, kun siellä on tarjoilua.

KAUPUNKI ON HELEÄN VIHREÄ

Minulla on tänään iltapäivällä viimeinen luovan kirjoittamisen työpaja tällä erää. Jo nyt tuntuu haikealta, kun tiemme eroavat. Vaikka olemme tavanneet vain zoom-yhteydellä, se on toiminut. Odottelen tietoa Ahlmanilta Tampereelta, toteutuuko kesäkuun kirjoittajakurssi livenä. Olen henkisesti varautunut verkkokurssiin, mutta toivon todellakin lähiopetusta. Annalla on silloin lomaviikko. Hän voi olla Jussin ja poikien kanssa mökillä ja minä pääsen vapaalle. Toivottavasti.

to 27.5.2021

Ahlmanilta tuli tieto, että kirjoittajakurssi järjesteään lähiopetuksena. Jee.

Juonen koukut on kesäinen kirjoituskurssi sinulle, joka tahdot kirjoittaa juonivetoisen romaanin. Miten rakennetaan tarinan kaari, miten luodaan jännite ja mistä tietää, mihin vihjeet ja viittaukset pitäisi upottaa? Mistä aloittaa, kun aloittaa suunnittelemaan romaanikäsikirjoitusta?

Viisipäiväisen kurssin aikana kirjoitetaan ahkerasti ja pureudutaan käsikirjoitustyön eri teemoihin, ja puntaroidaan erilaisia tapoja kertoa tarinaa. Henkilövetoinen vai juonivetoinen? Miten hallita käsikirjoituksen rakennetta?

Opettaja Laura Paloheimo on uusi tuttavuus. Aikoinaan maalauskursseilla korostettiin, että kannattaa vaihtaa opettajia. Arvelen saman pätevän myös kirjoittamisen suhteen.

LINNANPUISTON NARSISSEJA

Jussi yritti ehdottaa, että hän voisi tulla mukaan täysihoitoon. Tyrmäsin ajatuksen, sillä mikä lomaviikko se minulle olisi, jos joudun saattelemaan miestä ravintolaan ja viihdyttämään iltaisin. Olenko itsekäs? Olen.

ma 31.5.2021

Vietimme ihastuttavan aurinkoisen viikonlopun mökillä, mutta nyt olemme taas kaupungissa. Jussilla on tänään hammaslääkäri, huomenna Galleria Paperihuoneella on pitkästä aikaa avajaiset, keskiviikkona menen viimeistä kertaa tänä keväänä kuntosalille ja Jussilla on laboratorikokeita, torstaina päivystän pari tuntia, perjantaina Jussilla on vaihteeksi lääkäri, lauantaina saamme toisen koronarokotuksen. Ei siis ollut mitään saumaa jäädä mökille, vaikka luvassa on kesäinen viikko.

MISKA LÖYSI KOIVUNRUNGON, JOTA KANNISKELTIIN LADOLLE JA TAKAISIN

Anna ja pikkupojat uivat, vaikka vesi oli kylmää. Jussi ja minä emme uineet.

KUUSENKERKKIÄ, VUOHENPUTKIA JA NOKKOSIA

Anna on innostunut kevätversoista. Hän keräsi tuoreita kuusenkerkkiä ja laittoi ne muscovadosokerin kanssa tekeytymään. Minä kokkasin meille viherpaistosta, johon tuli ryöpättyjä nokkosia ja vuohenputkia. Maustoin sitruunapippurilla, valkosipulilla ja tilkalla kermaa. Hyvää, sanoi Anna.

to 3.6.2021

Helle hellii. Parvekkeella oli eilen suorastaan kuuma.

TERASSIKESÄÄ

Siirryimme terassille. Rantakasino on mukavan lähellä. Jussikin jaksaa kävellä sinne kylmän tuopin houkuttelemana.

TÄYDESSÄ KUKASSA

Paluumatkalla ihailimme sillan kupeessa hehkuvia alppiruusuja. Kyllä kaupunkikesässäkin on puolensa.

pe 4.6.2021

Helle hellii edelleen. Kävimme aamulla pyörätuolikyydillä terveyskeskuksessa. Tuli hiki, siis työntäjälle, ei kyydittävälle.

KUVANKAUNIS ÄÄNESTYSPAIKKA

Kävimme iltapäivällä kirjastossa äänestämässä. Taas tuli hiki. Toivuimme illan edellä varjoisalla parvekkeelle virvokkeiden äärellä. Ei tullut hiki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.