jussin juhlaviikko ja leenan vapaaviikko

ke 8.9.2021

SYYSKUUN VÄREJÄ GALLERIA PAPERIHUONEEN IKKUNAN TAKAA KUVATTUNA

Tänään on Jussin syntymäpäivä ja meillä syytä juhlaan. Katoin aamulla brunssin.

JUSSIN SYNTYMÄPÄIVÄBRUNSSI

Suunnittelemme juhlalounasta läheiseen Popino-ravintolaan, jonka vahvuutena on hulppea salaattipöytä. Tänään tarjolla on lounasaikaan Jussille lehtipihvi ja minulle kampelaa.

POPINOSSA GOURMETLOUNAALLA
JÄLKIRUOKAHERKKU CREME BRULEE PUOLUKOIDEN KERA

Olemme tottuneet jo kaupunkielämään. Lenkkeilemme lähimaastossa ja minä kokkaan meille arkisin kotiruokaa. Vaihteeksi kaupan valmisannoksetkin maistuvat hyviltä. Anna ja pojat tulevat viikonloppuna juhlistamaan Jussin syntymäpäivää. Menemme porukalla mökille ja toivottavasti pääsemme sienimetsään.

Jussi lähtee sunnuntaina viettämään pappaviikkoa Helsinkiin. Minulla on suunnitteilla viikon verran taiteen tekemistä. Mitä syntyykään, sitä en vielä tiedä, mutta raportoin aikanaan.

pe 10.9.2021

Hihkuin eilen ilosta. Odotettu puhelinsoitto Tampereen keskussairaalasta kirkasti päivän. Jussi pääsee leikkaukseen jo kahden viikon kuluttua! Päähän asennetaan suntti, joka tasaa painetta. Hänen Eila-äidilleen tehtiin aikoinaan samanlainen leikkaus ja se paransi huomattavasti liikuntakykyä. Toivon todella, että poika pärjää jatkossa paremmin. Jeeee!

ma 13.9.2021

Vietimme sateentihkuisen viikonlopun mökillä.

AAMULLA MAISEMA OLI KADOKSISSA

Järvi oli tyyni ja salaperäisen usvainen.

SYYSVÄREJÄ
OHRAPELTO ODOTTELEE LEIKKUUPUIMURIA

Kävelin lauantaiaamuna sienimetsässä. Syysvärit olivat kauneimmillaan. Löysin ilokseni karvalaukkuja, jotka sopivat mainiosti sienisalaattiin.

SIENISALAATTIAINEKSIA

Lähdimme sunnuntaina jo aamiaisen jälkeen kaupunkiin. Anna, pojat ja pappa kävivät katsomassa elokuvissa Ryhmä Haun ja jatkoivat sen jälkeen matkaa Helsinkiin.

Minun lomaviikkoni alkoi. Juhlistin sitä Bio Rexissa Isä elokuvan merkeissä. Anthony Hopkins oli upea muistisairaan isän roolissa. Suosittelen.

Tänään kokeilen uutta Waltti-korttiani ja suunnistan HAMKiin kirjoitustyöpajaan. Keväällä Zoomissa alkanut kurssi jatkaa nyt lähiopetuksena Taija Tuomisen johdolla.

ti 14.9.2021

VASTOINKÄYMISIÄ

Iloni viikon kuluttua tapahtuvasta leikkauksesta ja meneillään olevasta lomaviikosta olivat ennen aikaisia. Molemmat peruuntuivat. Syynä oli, että Jussilla on hammashoito kesken. Tarkistin lääkäriltä, onko se este leikkaukseen. Hän otti asiakseen neuvotella neurokirurgin kanssa.

He päättivät yhteistuumin, että tulehtunut hammas kannattaa poistaa ennen leikkausta. Sen jälkeen pitää odotella vähintään kaksi viikkoa ennen uutta leikkausaikaa. Jussi sai huomiseksi hammaslääkäriajan. Anna palauttaa hänet tänä iltana kotiin ja minun lomani loppuu ennen kuin se kunnolla alkoikaan. Olen pettynyt, vaikka ymmärränkin, että tämä on turvallisin vaihtoehto.

to 16.9.2021

Nyt kuuluu jo parempaa. Jussin hammas on poistettu ja tänään tuli Tampereelta kirje, jossa oli uusi leikkausaika 4.10. Olen helpottunut. Varasin itselleni hotellihuoneen sairaalan vierestä, jotta voin olla potilaan tukena. Tämä taitaa olla nyt sitä suosittua kotimaanmatkailua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.