uusi yritys

ma 20.9.2021

SYKSYN 2021 ENSIMMÄISET SUPPILOVAHVEROT

Jussin juhlat jatkuivat viikonloppuna mökillä. Anna ja pojat olivat leiponeet herkkukorvapuusteja ja Miikan perhe toi pöytään marmoroidun suklaakakun.

JUSSIN JUHLAVIIKOT JATKUIVAT

Lauantai ja sunnuntai olivat viileitä ja poutaisia. Kävimme kukin vuorollamme sienessä.

TERVEISIÄ METSÄSTÄ

Löysin syksyn ensimmäiset suppilovahverot ja Miika kunnostautui paistamalla lampaankääpäpihvejä. Lapset touhusivat punaposkisina ulkoleikeissä.

MISKA UITTAA KAARNALAIVAA

Sunnuntaina Anna palautti minut Hämeenlinnaan ja jatkoi pojat ja Jussi kyydissä Helsinkiin. Edellisen viikon vapaapäiväni keskeytyivät Jussin hammaslääkärikäynnin vuoksi. Nyt uusi yritys näyttää onnistuvan. Anna tuo miehen keskiviikkona takaisin. Jatkan parin päivän ajan kesken jääneitä maalauksia.

to 23.9.2021

Kotiarki jatkuu. Luulimme jo hetken, että joudumme koronakaranteeniin, kun lähipiirissä ilmeni altistus. Kävimme eilen testissä ja aamuyöllä saimme tekstiviesteinä tiedon, että näytteet olivat negatiiviset.

AAMUSUMU

Minulla en edelleen maalaustarvikkeet levällään, sillä uudet työt ovat viimeistelyä vaille valmiit. Jussi pujottelee sujuvasti kaiken keskellä. Kuvia on luvassa heti, kun maltan jättää työt kuivumaan.

Kuvia neitoperhoista löytyy täältä.

KOIVUT VANAJAVEDEN RANNALLA OLIVAT SAANEET SYYSVÄRITYKSEN

Kahden tuulisen päivän jälkeen oli ilo lenkkeillä sateentihkuisessa linnanpuistossa. Meillä on tiedossa kotiviikonloppu.

SYYSKUKKIA

Osallistuin keväällä kasvien kontaktivärjäyskurssille. Nyt syksyllä kokoonnumme uudelleen. On aina jännittävä nähdä, mitä syntyy.

la 2.10.2021

Kontaktivärjäyskurssi sujui huonosti, vaikka syyskasveja oli tarjolla runsaasti. Värit tarttuivat vain haaleasti paperille. Olin oikein pettynyt.

SYYSVÄREJÄ KASVIVÄRJÄYKSEEN

Alkuviikko sujui arkiaskareissa. Ryhdistäydyin keskiviikkona ja imuroin ja pesin lattiat. Tämä ryhtiliike johtui siitä, että saimme pitkästä aikaa yövieraita.

Lii ja Kaizu tulivat vuodevaatteet mukanaan. He ilmeisesti arvelivat, että meillä riittää pyykkiä omasta takaa.

BLINIT ON KATETTU

Tein blinitaikinan ja hankin lisukkeet ennen vieraiden tuloa. On ylellistä tarjota lettuja melkein suoraan pannulta. Mietin jälkiruokaa, mutta Jussin mielestä viimeiset blinit voi valella hunajalla ja suu jää makeaksi. Lii ja Kaizu toivat tuliaisiksi mehevää mustikkapiirakkaa, joten suut olivat todella makeat aterian jälkeen.

Perjantaina lenkkeilimme linnanpuistossa. Jussi lepäili kotona sen ajan. Lounas oli yksinkertainen mutta herkullinen. Kokkasin Suvelan herkkutateista kerman kera kattilallisen sienikeittoa ja tarjosin sen kanssa Ullan ruisleipää ja vihreää salaattia.

Kun vieraat lähtivät kylläisinä kotimatkalle, riensin hoitamaan Galleria Paperihuoneelle avajaistarjoilua. Se oli kerrassaan mainio. Vieraita oli enemmän kuin koskaan, kun koronarajoituksia ei enää ollut. Kaatelin koko illan kuohuviiniä ja täytin suklaakonvehtikulhoja. Tuntui, että elämä palautuu vähitellen normaaliksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.