tampereella sairaalassa

ma 4.10.2021

TAYS

Tänään on kauan odotettu päivä. Kävimme Jussin kanssa heinäkuussa Tays:issa neurokirurgin vastaanotolla. Hän oli sitä mieltä, että sunttileikkauksesta voisi olla Jussille apua. Kiireellisyysluokka oli yhdestä kahteen kuukautta. Saimme jo kolme viikkoa sitten leikkausajan, mutta Jussilla oli hammashoito kesken ja sen vuoksi aika siirtyi. Onneksi ei tämän pitemmälle.

Ajelimme päivällä Kela-taksilla Hämeenlinnasta Tampereelle ja kävimme pikaisella lounaalla, ennen kuin Jussin oli aika ilmoittautua B-rakennuksen kuudennen kerroksen vuodeosastolle 6B.

POTILAS NEUROKIRURGIAN OSASTOLLA

Ystävällinen hoitaja Niina otti hänet hoteisiinsa. Vaihtoi sairaalavaatteet ja huolehti, että miehellä oli mukava olo. Iltapäivän mittaan hoitajat kävivät mittaamassa verenpaineen, ottamassa sydänfilmin ja verikokeet. Olin vieressä, kun lääkäri kävi. Leikkausaika on huomenna ja jos kaikki sujuu hyvin, Jussi kotiutetaan keskiviikkona.

POTILASHOTELLI NORLANDIA

Minä vietän laatuaikaa hotelli Norlandiassa silloin, kun en ole sairaalassa. Tämä ei ole mitään halpaa lystiä, mutta hotellin plussana on loistava sijainti sairaalan vieressä. Opin kyselemällä oikotien R-käytävää pitkin hotellille. Sairaala-alue on tosi iso ja sokkeloinen, mutta hyvin viitoitettu.

ti 5.10.2021

Tänään tuli reippaasti takapakkia. Lääkäri kertoi eilen, että Jussi on leikkausvuorossa kakkosena ja hänet noudetaan heti puolen päivän jälkeen. Syödä ei saanut. Istuin sängyn vieressä erinomaisen herkullisen hotelliaamiaiseni jälkeen. Kerroin miehelle, että tarjolla oli mm. hänen herkkujaan mustaa makkaraa ja pekonia.

Kello tuli kaksitoista, sitten yksi ja kaksi. Nuori lääkäri porhalsi lopulta sairaalahuoneeseen ja valitti, että heillä oli ollut niin vaativa leikkaus, että Jussin pitää odottaa huomiseen. Toivottavasti se onnistuu, sillä aamulla on tiedossa toinen iso leikkaus. Olin hetken epätietoinen, lähdenkö huomenna kotiin, vai varaanko ekstra hotelliyön. Jussin viereinen sänky on ollut eilisestä asti tyhjillään, mutta hoitajat eivät luvanneet majoittaa minua. Mitä tuhlausta.

Tyttö hotellin respasta kertoi, että vuorokausihinta on 189 euroa, jos varaan sen tiskiltä. En varannut, vaan menin Booking.comin sivuille ja sain huoneen huomattavasti edullisemmin 114 eurolla. Kyllä sekin kirpaisi, mutta Jussi oli sitä mieltä, että rahaa on säästetty pahan päivän varalle ja tänään oli sellainen.

KARKUMATKALLA TAMPEREEN KESKUSTASSA

Uskaltauduin iltapäivällä liikenteeseen. Hyppäsin Tays:in pysäkiltä ykkösen raitiovaunuun ja ajoin Tampereen keskustaan. Pankkikortin lähimaksu toimi sen jälkeen, kun ymmärsin, mihin kortti piti tökätä.

ENSIKERTALAISENA TAMPEREEN RAITIOVAUNUSSA

Paluumatka sujui jo rutiinilla.

ke 6.10.2021

Tänään menee paremmin. Aamuaurinko pilkisteli harsopilvien takaa, kun kävelin aamulla hotellista vuodeosastolle.

VALOA NÄKYVISSÄ

Olo oli kuin elokuvassa Päiväni murmelina. Jussi lepäili ilman aamiaista sängyssä. Lääkäri oli ehtinyt jo käydä kertomassa, että leikkauksen pitäisi onnistua puolen päivän aikaan. Tosin niin hän kertoi eilenkin.

Kun mies nukahti, lähdin pienelle lenkille. Palatessani hoitajat olivat Jussin sängyn vieressä. Toinen puki hänelle leikkaussalipaidan ja toinen antoi esilääkityksen. Siinä vaiheessa halusin uskoa, että leikkaus toteutuu.

Tuijotimme molemmat kelloa ja se auttoi. Kymmentä vaille kaksitoista hoitaja tuli viemään Jussin sängyn kanssa leikkaussaliin. Olin enemmän kuin helpottunut. Lupasin mennä neljän aikoihin katsomaan, miten mies on selviytynyt. Jännittää.

Jussi palautettiin viideltä. Leikkaus oli onnistunut hyvin, mutta mies oli aika voipunut. Hänellä oli tippa kädessä ja puoli päätä ajeltu. Huomenna ohjelmassa on heti aamulla lääkärikierros sekä röntgenkuvien otto. Jos kaikki on kunnossa, meidät kotiutetaan puolen päivän aikaan.

to 7.10.2021

Päivä oli harmaa ja sateinen. Kävin jo seitsemältä aamiaisella ja luovutin huoneen, sillä tiesin lääkärikierroksen alkavan kahdeksalta. Ehdin sopivasti kuulemaan, että Jussi lähetetään jatkohoitoon Hämeenlinnaan. Puhuin pontevasti Ilveskodin puolesta, mutta se ei onnistunut.

JUSSI PÄÄSI LEPOASENNOSSA HÄMEENLINNAAN

Jussi pakattiin paareille ja ajoimme läpi sateisen syysmaiseman Vanajaveden sairaalaan. Siis terveyskeskuksen vuodeosastolle. Osuimme iltapäivällä huonoon aikaan, kun hoitajilla oli palaveri ja vuoron vaihto. Jussi sai petipaikan, mutta kenelläkään ei ollut aikaa tutustuttaa meitä talon tavoille. Lopulta sain pyydystettyä yhden hoitajista, joka kertoi, että vierailuaika on kello 15-18 ja paikalla saa olla vain puoli tuntia. Aikamoinen yllätys Tampereen vapaiden vierailuaikojen jälkeen. Tuntui kurjalta jättää Jussi yksin, mutta soittelimme illan mittaan. Toivottavasti huomenna on parempi päivä.

There are 2 comments

  1. Terttu &Immo

    No on siellä teillä nyt varsinaiset täpinät. Kiva kuulla, että leikkaus meni hyvin ja on nyt takanapäin. Voimia nyt kuntoutukseen! Kiva, jos olet päässyt testaamaan uuden ratikankin turistina. Minä olin Iidan ja lasten kanssa eli Aamos, 3 v ja Iines 5kk , viikko sitten Tampereen retkellä. Majoituimme pienessä airbnb- yksiössä juuri siinä viimeisen ratikkapysäkin luona (oli sekin jotain satasen luokkaa kuulemma). Syksyn keltainen Koskenranta on kaunis. Ja patsaatkin oli palanneet sillalle. Toipumisiin ❣🎶⚘

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.