sadepäiviä

la 8.10.2022

SADEPILVIÄ SUOMEN KASARMIN YLLÄ

Olen uhmannut puuskaista tuulta ja hyppinyt lätäköiden yli. Sadetta on vihmonut lähes joka päivä tällä viikolla.

Vietin tänään laatuaikaa työhuoneella maalaamalla pitkästä aikaa temperaväreillä.

TEMPERAVÄREJÄ, SIIS PIGMENTTEJÄ JA SIDOSAINEENA PELLAVAÖLJY-KANANMUNA-VESISEOS

Minulla on mittava tilaustyö. Mittava siksi, sillä ystävät Terttu ja Immo toivovat uuteen kotiinsa isoa taulua. Ostin kaksi 100 x 120 cm pohjaa. Terttu toivoo ruskan värejä, mutta aihe on vapaa.

PUNAVÄRIÄ

Koska vettä tuli kaatamalla, hyppäsin 2U bussiin ja pääsin sillä kätevästi Visamäkeen. Jussi istui vielä ruokapöydässä, kun ravistelin vettä takista. Vein hänet pyörätuolilla omaan huoneeseen ja tarjoilin jälkiruokia. Soittelimme Annalle, joka oli pihatalkoissa. Hommat olivat hyvällä mallilla ja meneillään oli makkaranpaistoa.

Kävelin sateenvarjon kera takaisin kaupunkiin ja sain kunnon saderyöpyn niskaani. Syksy on täällä.

su 9.10.2022

AAMUAURINKO VALAISI KASARMIN PUUT, KUN LÄHDIN TYÖHUONEELLE

Vaikka sunnuntaipäivä on ollut vaihteeksi aurinkoinen, ostajien viesti loi synkkiä varjoja. Pelkäsin jo hetken, että kauppa peruuntuu. Tein pahan virheen, kun luovutin avaimet jo ennen pankkitapaamista. Haluan aina ajatella ihmisistä hyvää, mutta petyin.

Ostajapappa oli käynyt tyttärensä kanssa siivoamassa ja löytänyt jos jonkinlaisia vikoja. Hän kirjoitti tosi ikävästi, että asunto ei ollut hänen mielestään tarpeeksi siisti, induktioliedessä oli naarmu, saunan lattialämpö (jota ei esitteessä ollut) puuttui, samoin saunan lamppu. Keittiön vesiletku vuoti, vaikka kalliissa kosteusmittauksessa ei todettu mitään vikaa.

Pahus, hän vaati 2000 euron hyvitystä tulevista korjauksista. Kiinteistövälittäjä soitti ja piti pyyntöä kohtuuttamana. Tässä nyt väännetään kättä. Suostun lähes kaikkeen, jotta kauppa toteutuu, mutta harmittaa!

LINNANPUISTOSSA

Puhisin kiukusta, kun kävelin työhuoneelta kotiin linnanpuiston kautta. Sadesää olisi totta tosiaan sopinut paremmin tunnelmaan.

ti 11.10.2022

AAMUAURINGON SÄTEITÄ PIHAPIIRISSÄ

Tänään on vaihteeksi sadepäivä, mutta minulle paistaa aurinko. Suostuin alentamaan asunnon myyntihintaa, sillä haluan todellakin saada myyntiprojektin loppuun. Pankkitapaaminen on päivällä. Välittäjä Riitta lähetti illalla kauppakirjaluonnoksen, jossa kaikki oli kohdallaan.

Eilen oli yllätyksellinen päivä. Jussin siskonpoika Tero soitti olevansa Hämeenlinnassa ja kysyi, lähdenkö hänen kanssaan Visarantaan. Lupasin lähteä heti, kun saan hommat freskopajassa valmiiksi. Tapasimme lounasaikaan. Hain kaupasta molemmille miehille tuoreet berliininmunkit. Tarjosin Terolle maittavan lounaan kerhoravintola Seiskassa.

TERO VIERAILULLA VISARANNASSA

Jussi oli juuri syönyt, kun ehdimme hänen luokseen. Jussi tunsi Teron ja naureskeli tämän kanssa samalla, kun söi munkin, banaanin, mokkajuoman ja lakuja. Käynnistä jäi hyvä mieli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.