pimeä marraskuu

su 13.11.2022

ISÄNPÄIVÄKAKKU

Sain viikonloppuvieraita heti Rooman matkan jälkeen. Jussin Esko veli ja Arja tulivat komean isänpäiväkakun kera.

VIERAITA POHJANMAALTA

Kävimme perjantaina kolmestaan katsomassa Jussia.

KAKKUKAHVIT MINUN LUONANI

Anna tuli lauantaina Samun ja Miskan kanssa. Miika sai mukaansa vain Ulpun, sillä Otso ja Visa olivat sairastelleet. Viikonlopun ilonaihe oli, kun Miika asensi lamppuja karkoittamaan marraskuun pimeyttä.

JUSSI ILAHTUI TUTUISTA VIERAILIJOISTA

”Onpa teitä paljon”, hoitajat Visaranassa ihmettelivät, kun veimme kakkua kahdeksan hengen joukkueella. Kysyimme Jussilta, onko liikaa meteliä, kun pikkuväki keikkui moottorisängyllä. ”Juuri sopivasti”, Jussi tuumi.

KIITOKSET TULIAISKUKISTA

Arja ja Esko jatkoivat tänä aamuna matkaa Tampereen kautta kotiin pohjanmaalle. Minä lupasin käydä tänäänkin Visarannassa kuohuviinipullon kanssa. Onhan nyt isänpäivä.

ma 14.11.2022

Matkan jälkeinen väsymys iski yllättäen. Kurkku on karhea ja nenä vuotaa. En uskaltanut lähteä maanantairientoihin. Kaupassa oli kuitenkin pakko käydä, sillä jääkaappi oli surullisen tyhjä. Ei ollut kakkua eikä virvokkeita.

MUISTOJA ROOMASTA, PELASTIN MURUTARRAT RIKKINÄISESTÄ MATKALAUKUSTA

Hain valmisruokaa ja virvokkeita. Suunnittelen, että kietoudun torkkuhuopaan ja katselen jonkun romanttisen elokuvan. Eläkkeellä olossa on puolensa.

ke 16.11.2022

Olen toipunut. Olin eilen aamuyhdeksältä Vanajaveden opistolla maalaamassa ja puolen päivän aikaan kuntosalilla. Tasapainoklinikka juhli matkani aikana viisivuotista taivalta. Tarjolla oli kuplavettä ja suklaata.

PARANNAMME ILMAN KANSSA MAAILMAA AMARILLOSSA

Vaihdoimme ystävä Ilman kanssa kuplaveden valkoviiniin, kun istahdimme treenien jälkeen kantapaikkaamme Amarilloon. Kerroin Rooman kuulumisia.Tänään Visarannassa käydessäni hoitajat kyselivät, miten matka meni. He kertoivat olleensa vihreinä kateudesta ja miettineet Jussin kanssa, mitä ihanuuksia näenkään.

PIHAPIIRI OLI AAMULLA VALKOINEN

Joulukuun näyttelyni lähestyy uhkaavan nopeasti. Kävin työhuoneella viimeistelemässä uusimpia töitä. Oli pakko panna jo tukevammat kengät, sillä ensilumi yllätti.

NÄYTTELYJULISTEET VALMISTUIVAT

Kävin matkalla valokuvaamossa tilaamassa näyttelyjulisteet. Yritin olla säästäväinen ja tyytyä vain A4 kokoisiin. Omistaja hymyili, kun menin hakemaan niitä. ”Pojalle sattui paha virhe. Hän tulosti vahingossa A3-kokoiset. Saat ne ilmaiseksi”, hän kertoi. En ollut ollenkaan pahoillani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.