tuoreita ruokamuistoja thassokselta

RUNSAS MEZE-VALIKOIMA

Olen kovasti ihastunut Välimeren keittiöön.  Thassoksen loma ei ollut poikkeus.  Herkuttelimme Jussin kanssa viikon matkallamme joka päivä tuoreilla auringonkypsyttämillä tomaateilla, sipulilla, oliiveilla ja fetalla sekä saaren omalla oliiviöljyllä.  Opastytön mukaan kreikkalaiset uskovat nimenomaan oliiviöljyn olevan pitkän iän salaisuus.

 

HUNAJAA KAIKILLA MAUSTEILLA

Toinen ihmeaine on hunaja.  Kävimme saarikierroksella maistelemassa lukemattomia eri makuyhdistelmiä, joissa hunajaan oli lisätty mm. saksanpähkinöitä (lisää potenssia), appelsiinia ja viikunoita.

Varhaisessa nuoruudessa Kreetan saarella tilasimme jälkiruuaksi jogurttia ja hunajaa, joka opaskirjan mukaan oli paikallinen herkku.  Tarjoilijatyttö oli hieman hämmästyneen näköinen, mutta otti tilauksen vastaan.  Hetken kuluttua näimme, miten talon pikkupoika vilisti juosten lähikauppaan ja palasi tuota pikaa jogurttipurkkien kera.

 

GRILLATTUJA SARDIINEJA JA LÄMMINTÄ PERUNASALAATTIA

Tilasimme tavernoissa salaatin lisäksi raikkaita mezeitä ja kokeilimme perinteisen keittiön tarjontaa.  Kuten mussakaa, zouzoukaki-lihapullia, suuria keltaisia perunoita, tuoretta kalaa, lammasta.  Emmekä pettyneet.  Annokset olivat niin suuria, että lounaaksi meille kahdelle riitti yksi salaatti ja yksi pääruoka.  Olut ja talon viinit olivat hyviä ja kohtuuhintaisia.

 

GRILLATTUJA RAPUJA JA LAMMASTA

Saarella jokainen taverna tarjosi jälkiruuan kaupan päälle.  Arvostimme sitä.  Tuoreet kirsikat, aprikoosit ja appelsiinit olivat mainioita rantaeväitä.  Samoin tukeva maalaisleipä, feta, oliivit, tomaatit ja kylmä retsina.  Niitä kelpaa Suomessa muistella.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.