kirjansidontaa kotikonstein

SIDOIN KUUSI UNIIKKIKIRJAA JOULUMYYJÄISIIN

Harjoittelimme taidekoulussa päivän verran kirjansidontaa.  Koska oppi oli tuoreessa muistissa, päätin kokeilla kotona, josko homma toimii.  Varsinkin kun minulla oli oiva apumies Jussi sähköporan kera käytettävissä.  Apumies leikkasi kätevästi paspaleikkurilla kansipahvit.  Minulle jäi luova osuus eli kansien päällystäminen kauniilla papereilla.  Käytin tapettikirjan sivuja, sillä tapetti on näyttävää ja joustavaa.  Sisäsivuiksi sommittelin kansiin sointuvia värejä, jotka täsmäleikkasin paperileikkurilla.

Koulussa sidonnan vaikein vaihe oli kansien ja sivujen rei’itys.  Teimme sen naulalla ja vasaralla.  Nyt homma kävi käden käänteessä – kiitos Jussin ja poran.  Talosta ei löytynyt tarpeeksi isoa parsinneulaa sidoslangan pujotusta varten.  Ei hätää, Jussi teki minulle parikin erikoistyökalua rautalangasta (kuvassa valkoisen kirjan päällä).  Punaiseen kirjaan halusin vihreää niintä sidokseksi, mutta pätkät olivat liian lyhyitä.  Ei hätää, Jussi käytti uistinsolmua, joka suostui menemään rei’istä läpi.

Tuon kirjat AkvArtin joulubasaariin, kun tulen juuri ennen joulua päivystämään.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.