litografiavedoksia

UUSIN LITOGRAFIATYTTÖSENI

Pääsin jatkamaan syksyllä aloittamaani litografiaprojektia.  Kivi oli vedostusvaiheessa.  Sain avuksi graafikkoystävät Kukan ja Paulan, sillä vedostaminen superraskaalla prässillä vaatii fyysisiä voimia.  Jouduin tekemään kaksi typpihappoetsausta lisää, ennen kuin kuva rupesi saamaan sävyjä.  Olin käyttänyt piirrosvaiheessa vahakynien lisäksi vesiliukoista tussia.  Se näytti kivellä hyvältä, mutta toistui huonosti vedostettaessa.

 

SYÖVYTETTY KUVA LITOGRAFIAKIVELLÄ

Olimme kaikki aivan hiessä, ennen kuin urakka saatiin valmiiksi.  Sitten oli vielä jäljellä suurikokoisen telan ja lasialustan puhdistus.  Pähkäilimme pitkään, miten se hoidetaan, kun lamppuöljy oli yllättäen loppu.  Onneksi löysimme pullollisen rypsyöljyä.

Litografiamenetelmä on työläs, raskas ja haastava.  Mutta vanhana menetelmänä niin kiehtova.  Suunnittelen jo innolla seuraavaa aihetta.

SARJA NEITOKAISIA VÄRIPOHJIEN KERA

Vietin tänään aurinkoisen pakkaspäivän Paperihuoneella.  Telasin neitokaisille väripohjat.  Jätin katseen suuntaan kurkistusaukon.  Kun saan vedokset paspoihin, saan niistä näyttävän sarjan.

ORANSSI NEITOKAINEN

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.