jos olisin rakennus


Kirjoituksia koneesta jatkui.  Vuorossa oli Jussi Juurisen puupiirrosnäyttely.  Se oli erilainen grafiikkanäyttely.  Taiteilija oli löytänyt vaarinsa rakennuspiirustukset ja kehitellyt niiden pohjalta näyttelyn.

Jaksan aina ihailla, miten opettajamme Päivi keksii meille inspiroivia kirjoitustehtäviä.  Aloitimme aiheella ”Jos olisin rakennus”.  Minä päätin olla leikkimökki.  Toinen harjoitus vei meidät näyttelysaliin sijoitetun työpöydän äärelle.  Siihen taiteilija oli koonnut japaninpaperille tekemiään vedoksia sekä työkaluja.  Listasimme ensin verbejä, substantiiveja ja adjektiivia työpöytään liittyvistä esineistä.  Sen jälkeen saimme kirjoittaa runon, aforismin tai pienen tarinan niiden pohjalta.  Kolmas harjoitus liittyi esillä olevaan ruutupaitaan.  Se näytti kankaalta ja tuntui kankaalta mutta oli oikeasti puupiirrosvedos.  Kuvittelimme ja kirjoitimme, millainen mies oli käyttänyt paitaa.

Palaan joka kerralla kirjoitustuokiosta virkistyneenä ja uusia ideoita pulppuillen.  Päivi-opettaja varmisteli jo tässä vaiheessa, että saamme jatkaa ensi syksynä hyvin alkanutta kirjoittelua.  Tässä projektissa poikkitaiteellisuus toteutuu hauskalla tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.