kotiviinimuistoja

 

OMA KOTIVIINIETIKETTI

Jussille ja minulle kotiviinistä on tullut hauska perinne.  Sain ensimmäisen kerran maistaa moista herkkua, kun olin tuore tyttöystävä 1970-luvulla.  Teekkaripojat kävivät syksyllä keräämässä ruusunmarjoja Tapiolan uimahallin kulmilta.  Niistä ja kuivista rusinoista he sitten käyttivät maukasta viiniä tarjottavaksi tyttösille.

Myöhemmin raaka-ainevalikoima laajeni kotimaisiin marjoihin.  Kotipuolesta löytyi herukoita ja karviaisia.  Kirkkain viini syntyi niihin aikoihin, kun hankimme omakotitontin Espoon Kurttilasta.  Pihapiiri oli heleän keltainen voikukista.  Mainio viini niidenkin terälehdistä syntyi, mutta se oli työn takana.  Terälehdet piti nyhtää käsityönä.

 

SATAVUOTISJUHLAKUTSU

Meidän yhteiset satavuotisjuhlat olivat ikimuistoiset.  Jussi valmisti kotiviiniä yli 100 vieraan iloksi.  Pidimme naapureidemme Arjan ja Sepon kanssa koemaistiaiset ennen juhlia.  Kelpuutimme noin kuusi parasta laatua laatujuhliin.  Nimesimme ne perheenjäsenten mukaan.  Suosituin oli ”antoisa emäntä”.   Musiikki soi nostalgiahengessä, vieraat viihtyivät, kermainen lohikeitto maistui ja  kotiviiniä kului enemmän kuin viinimestari arveli.  Jatkoimme siis juhlien jälkeenkin viininpanemista.  Eikä loppua ole näkyvissä…

 

LÄHEISIMMÄT TYÖTOVERIT, JOILLE VIINI MAISTUI

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.