temperamaalauskurssilla

ASETELMA

ASETELMA

Olen hakemassa Vanajaveden opiston temperamaalauskurssilta uskonvahvistusta.  Tekniikka on tuttu mutta pahasti unohduksissa.  Työhuoneellani on valikoima pigmenttejä.  Jotenkin en ole vaan saanut otetta niihin, vaikka temperan pehmeä jälki viehättääkin.  Olin ilahtunut, kun kurssi käynnistyi kahdeksalla osanottajalla.  Ja olin tosi hämmästynyt, kun Pasilasta tuttu tv-kuvaaja Kari S. sattui kurssikaveriksi.  Maailma on pieni ja yleläisiä taiteenharrastajia riittää jopa Hämeenlinnan kokoiseen kaupunkiinkin.

HAASTAVA ASETELMA

HAASTAVA ASETELMA

Aloitimme kurssin tehokkaasti perjantai-lauantai-sunnuntaimaalauksella.  Jatkossa kokoonnumme kerran viikossa maanantaisin.  Opettajamme Pilvi Ojala johdatti meidät aiheeseen taidekuvakatsauksella.  Sen jälkeen saimme kaikki kaksi mdf-levyä, jotka pohjustimme liimavesi-liitujauho-titaaninvalkoinen pigmenttiseoksella.  Pilvi rakensi värikkäiden kankaiden avulla taideluokkaan yksinkertaisen asetelman.  Siitä sai valita mieleiset elementit malleiksi.  Toiselle pohjalle sai maalata ikioman aiheen.  Minä jatkoin hyvin alkanutta naamioteemaa.  Paitsi että nyt otin omat mallit mukaan.  Temperalla on helppo tehdä aika tarkkaakin havaintoon perustavaa maalausjälkeä.

 

NAAMIOITA TEMPERAVÄREIN

NAAMIOITA TEMPERAVÄREIN

Olin tosi tyytyväinen kurssin antiin.  Tempera sopii hyvin pehmeytensä ja kuulautensa vuoksi käsialaani.  Vierustoverini oli samaa mieltä.  Hän kysäisi muina naisina ”myytkö töitäsi?”  Sanoin, että oikein mielelläni.  Niinpä sitten teimme kaupat asetelmasta :).  Taiteilija kiittää arvostuksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.