taidemuseokierros helsingissä ja tampereella

WP_000446

”Taide ylevöittää”, tapasi taidehistorianopettajani Eeva sanoa.  Helsingissä Amos Anderssonilla näin viime viikolla kaksi hienoa näyttelyä.  Esko Tirrosen fotorealismia ja Anita Snellmanin aurinkoisia ja aistillisia maalauksia Ibizalta.  Varsinkin jälkimmäiset puhuttelivat.

 

WP_000463

Tampereella olen käynyt nyt parin päivän välein.  Osallistuin sunnuntaina Hämeenlinnan Taiteilijaseuran toisena edustajana SKjL:n syyskokoukseen.  Ääntenlaskenta venyi niin pitkäksi, etten ehtinyt Pirkkahalliin taidemessuille.  Tämän päivän retki YLEn taidekerholaisten hyvässä seurassa Sara Hildenille Marika Mäkelän näyttelyyn oli elämys.  Pääsimme kurkistamaan pintaa syvemmälle hänen taiteeseensa opastuksen siivittäminä.  Lehtikullan ja glitterin käyttö lumosi.  Minulle jäi päällimmäiseksi elämykseksi se, että taidetta voi todellakin tehdä omista lähtökohdista.  Ei esittävää vaan mielikuvien ja kiinnostuksen pohjalta.  Tätä täytyy miettiä.

 

NÄKYMÄ SKYBARISTA TAMPEREEN YÖHÖN

NÄKYMÄ SKYBARISTA TAMPEREEN YÖHÖN