lähtöpäivän keitto

_IGP9225

TUOKSUVAA JUURESKEITTOA

Kun ihminen on lähdössä neljäksi viikoksi lomamatkalle, matkapäivä on yhtä tuskaa.  Yritimme viime päivät syödä kaikkea, mitä jääkaapista löytyy.  Tänään on vihonviimeinen mahdollisuus hyödyntää tuoreet ainekset.  Olo oli kuin Master Chefin yllätyslaatikon edessä.  Valikoimassa oli kaksi perunaa, pala juuriselleriä, iso palsternakka, kelta- puna- ja valkosipuleita, pussillinen porkkanoita sekä muutama tomaatti.  Oli myös puolikas nahistunut kaali, mutta sen hylkäsin.

Pilkoin kaikki ainekset kypsymisjärjestyksessä kattilaan.  Lisäsin vähän oliiviöljyä, vettä ja kasvisliemikuution.  Keittelin kypsäksi, maustoin ja soseutin.  Ei hassumpaa.  Nyt jääkaappi on kohtuullisen tyhjä.  Keittelin viimeiset kananmunat evääksi ja voitelin tukevat ruisleivänpalat mukaan.  Seuraavat neljä viikkoa syömme todennäköisesti aamiaisella vaaleaa paahtoleipää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.