ruokakokemuksia costa del solilla

marraskuussa 2014 Fuengirolassa

IMG_0015

Hintataso Fuengirolassa on mukavan edullinen. Ensimmäisenä iltana herkuttelimme El Riossa. Tuore meriantura oli herkullista, samoin tukevat pihvit. Toisena päivänä söimme Jussin kanssa lähiravintola La Picaditassa päivän lounaan. Russian salaatti oli uusi kokemus, hyvä ja turhankin täyttävä.

 

IMG_0016

RUSSIAN SALAATTI OLI UUSI KOKEMUS

Iltapäivällä tapasimme Tertun kummityttären Annin. Hänen uuniperunansa oli muhkean suuri.

 

REILUNKOKOISIA ANNOKSIA

REILUNKOKOISIA ANNOKSIA

 

ÄYRIÄISPAELLAA

ÄYRIÄISPAELLAA

Málagan vanhassa kaupungissa tapas-annos mereneläväpaellaa viinilasillisen kera maksoi viisi euroa. Siitä innostuneena tilasimme vielä valkosipulirapuja ja caesar-salaattia, lisää viiniä ja juustolajitelman. Jälkiruuaksi kupillinen vahvaa kahvia. Herkullista.

 

tarina jatkuu joulukuussa

VAHVAA KAHVIA

VAHVAA KAHVIA

Olemme kolmen viikon oleskelun aikana maistelleet tasapuolisesti aurinkorannikon herkkuja. Seudun parasta antia on tapas-annokset. Suosikkipaikkamme on kotikorttelin pieni El Caspar, joka tarjoaa 1:50 eurolla lasillisen olutta tai viiniä sekä päivän tapan. Sen lisäksi kuppilassa on erinomaisen nopea nettiyhteys. Käymme siellä lähes joka päivä kannettavan tietokoneemme kanssa.

 

PAELLAA TAPAKSINA

PAELLAA TAPAKSINA

 

SIMPUKOITA JA FRITEERATTUJA MUSTEKALARENKAITA SEKÄ PIKKUKALOJA

SIMPUKOITA JA FRITEERATTUJA MUSTEKALARENKAITA SEKÄ PIKKUKALOJA

Minä olen mieltynyt meren antimiin. Olen maistellut merikaloja, simpukoita ja mustekalaa, nam. Lihansyöjätkään eivät ole valitelleet. Aamiaistarpeiksi kotikeittiöömme haemme läheisestä Mercadonasta juustoja, Iberian kinkkua ja oliiviöljyä, hedelmäkaupasta ja torilta makoisia avocadoja ja tomaatteja, pullakaupasta tuoreita sämpylöitä ja patonkia.

 

TOMAATTILEIPIÄ JA TORTILLAA

TOMAATTILEIPIÄ JA TORTILLAA

Kahvi on tummaa ja vahvaa ja maukasta. Terttu kokeilee innokkaasti erilaisia teelaatuja.

 

KYLMÄ GAZPACHO KEITTO LISUKKEINEEN

KYLMÄ GAZPACHO KEITTO LISUKKEINEEN

 

TIETOPAKETTI

TIETOPAKETTI

Immo osti suomalaisesta Hemingway-kirjakaupasta kunnon keittokirjan Culinaria Makujen Espanja. Siinä on ruokaohjeiden lisäksi kattava annos paikallista kulttuuria kuvien kera. Toinen mainio tietopakettimme on Kaija Petäjä-Haikolan kirja Aurinko, vuoret ja meri – Elämää Espanjan Aurinkorannikolla.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.