onnistunut uppomuna

KELPO AAMUPALA

KELPO AAMUPALA

Kaikkea oppii, kun etsii ohjeet netistä ja kokeilee.  Minulle uppomunien valmistaminen ei ollut tuttua.  Toki olen niitä syönyt ja ihastunut.  Valmistus oli yllättävän helppoa, kun toimi rauhallisesti.  Idea on, että vesi kuumennetaan laakeassa kattilassa poreilevaksi, lisätään etikkaa (0,5 dl litraan vettä) ja tehdään pyörre vaikkapa puukauhan varrella.

Kananmunat kannattaa rikkoa ensin kuppiin, valuttaa ne yksitellen varovasti pyörteen sekaan ja vot – valkuainen kääriytyy siististi keltuaisen ympärille.  Keittelin munia noin neljä minuuttia, jolloin keltuainen jäi valuvaksi.  Helppoa ja maukasta!  Meidän perheessä syödään uppomunia jatkossakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.