kolmas viikko 5:2 dieettiä

VÄRI-ILOA DIEETTIAAMIAISELLA

VÄRI-ILOA DIEETTIAAMIAISELLA

Täytyy tunnustaa, että olemme ottaneet tämän hittidieetin aika kevyesti.  Viime viikolla kevytruokailuilu onnistui vain yhtenä päivänä talkookiireiden keskellä.  Eilen Galleria Paperihuoneen avajaisten jälkeen Jussilla on masu täynnä perunalastuja, vaahtokarkkeja ja viiniä.  ”Huomenna pidämme dieettipäivän”, hän ilmoitti.  Se sopi mainiosti, sillä jääkaappi oli lupaavan tyhjä, mutta perusaineksia löytyi.

Katoin meille kauniin aamiaisen.  Tarjolla oli kuumaa kahvia, pala paahtoleipää ja juustoa, uppomuna molemmille, paistettu tomaatinpuolikas sekä nopeasti kiehautettuja parsakaalinnuppuja.  Tästä taitaa tulla hyvä päivä.

 

MUSTAJUURIKEITON AINEKSET

MUSTAJUURIKEITON AINEKSET

Kaupassa käydessäni ajattelin ostaa kasviskeittoaineksia.  Mielessä välkkyi palsternakkasosekeitto.  Mutta kun näin hyllyssä mustajuuret, päätös oli helppo.  Ne ovat työläitä kuoria, mutta maku korvaa vaivan.  Kuoritut mustajuuret kannattaa laittaa kylmään veteen, etteivät ne tummu ikävän näköisiksi.

 

MUSTAJUURIKEITTOA

MUSTAJUURIKEITTOA

Laitoin vettä kiehumaan ja pilkoin mustajuurten kaveriksi muutaman perunan ja ison keltasipulin.  Halusin pitää maun pelkistettynä enkä lisäillyt valkosipulia enkä chiliä.  Soseutin kypsät kasvikset keitinliemessä ja maustoin aromisuolalla sekä pippurilla.  Lisäsin mausteeksi ja koristeeksi tuoretta basilikaa.  Tarjosin maistuvaisen keiton raejuuston kanssa.  Kermakin olisi sopinut, mutta ei kevytruokapäivänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.