kirjasarja joka sävähdytti

_IGP0649

Vaikka luenkin paljon ja kaikenlaista, en ole paljon hehkuttanut tällä saralla.  Mutta nyt oli pakko.  Aamun Helsingin Sanomissa 2.6.2015 oli koskettava artikkeli kirjailija Margaret Atwoodista.  Hän on saanut  valmiiksi Maddaddam-trilogian.  ”Millainen maailma on sadan vuoden kuluttua?  Onko kirjallisuutta?  Onko ihmisiä?  Onko elämää?  Sarjan ensimmäinen osa on Oryx ja Crake, toinen Herran tarhurit ja kolmas pari viikkoa sitten suomeksi ilmestynyt Uusi maa.

Minä ostin teoksen Oryx ja Crake viime talvena Fuengerolasta Hemingway-kirjakaupasta pokkarina.  En muista, koska mikään kirja on koukuttanut niin tehokkaasti.  Kirjan lopussa tarina jäi kesken.  Siksipä riemastuin, että jatkoa löytyy.  Kävin lähikirjastossa ja siellähän kakkososa oli odottamassa hyllyssä.

Lehtiarkikkeli kertoo, että trilogiasta on tekeillä HBO:n tuottama tv-sarja.  ”Maddaddam-trilogian mieleen jäävimpiä henkilöitä ovat crakelaiset, lempeät alastomat humanoidit.  Miespuolisten tunnusmerkki on suuri sininen penis.”  Kas, siinäpä maskeeraajalle töitä – tai kai nekin tehdään nykyään elokuvissa digitaalisesti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.