dieettimuistoja

_IGP0634Mikähän siinä on, ettei ihminen ole koskaan tyytyväinen ulkonäköönsä.  Pitäisi olla hoikempi ja piukeampi.  Kun katselen vanhoja valokuvia, ne näyttävät ihan hyviltä.  Jussikin oli laiha poika, kun tapasimme anno domini 1970.  Sain häneltä ensimmäisenä yhteisenä jouluna lahjaksi kevytruokakeittokirjan!  Mutta ei se niin mene, että terveellinen kokkaus riittäisi.  Miehellä on paha tapa herkutella munkkipossuilla ja makeisilla.  Kun Anna-tytär oli pieni, hän ihmetteli, miksi autosta löytyi karkkipapereita.  ”Isin työkaveri oli kyydissä”, Jussi puolustautui.  Kunnes tyttö keksi ”Isin työkaveri on isi itse”.  Minulla ei ole makean syntiä, mutta iltaisin television äärellä tuhti voileipä ja olut maistuvat.

Olemme vuosien varrella kokeilleet kaikki muotidieetit.  Kirjahyllystä löytyy niin Montignacia kuin Atkinsia.  Suuri idolini oli Marika Burton, joka kirjoitti kutkuttavasti kasvisruokavaliosta.  Kun karppaus tuli muotiin, luin Antti Heikkilän keittokirjat kannesta kanteen.  Kotikeittiöstä jätettiin kevyttuotteet pois ja tilalle tuli kermaa ja voita sekä paljon proteiinia.  Hiilihydraatit olivat pannassa.  Kokeilin jopa karppausleipää, mutta se oli oikeasti pahaa.

Työelämän aikaan – kauan sitten – innostuimme porukalla kokeilemaan mehupaastoa.  Suolihuuhtelut tuntuivat epämiellyttäviltä, mutta mitäpä nainen ei tekisi kauneutensa eteen.  Toinen toistamme tukien selvisimme viikosta.  Muistan, miten ensimmäinen ateria – bulgarian jogurttia ja mustikoita – maistui taivaalliselta.  Paasto toi ihmeesti energiaa.  Silloin siivosin kodin komerot ja taisin pestä ikkunatkin.  Tai ainakin olin Jussin apuna.

Pikku hiljaa into laantui ja palasimme normaaliin päiväjärjestykseen.  Vietämme edelleen pari kertaa vuodessa kevytruokaviikon.  Silloin keittelen kaalisoppaa.  Hyväähän se on, mutta sellerinvarsista en ole oppinut pitämään.

Nyt keväällä 2015 innostuimme testaamaan vanhan tehodieetin, jonka nimesimme aikoinaan ”suuri kala, suuri liha” kuuriksi.  Se tarkoittaa, että kahden viikon ajan pitää syödä kurinalaisesti ohjeen mukaan.  Listalla on kahvia, suuria pihvejä, kalaa, kasviksia, hedelmiä, jogurttia ja raejuustoa.  Kaikki siis terveysruokaa (paitsi pihvit, jotka minä vaihdoin tofuun).  Nälkä ei yllätä, mutta välipalat ja alkoholi ovat kiellettyjä.  Tämä sairaaladieetti on tehnyt meille hyvää, sillä matkojen myötä viinin ja oluen kulutus on ollut nousujohteinen.  Tosin ilo loppuu lyhyeen, sillä lähdemme runsaan viikon kuluttua Georgian kiertomatkalle.  Siellä saamme ruokaa ja juomaa yllin kyllin.  Mutta ehkä tuoreet dieettimuistot auttavat pysymään kohtuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.