kesäkurssilla vanajaveden opistossa

VANAJAVEDEN OPISTO LÖYTYY VERKATEHTAALTA

VANAJAVEDEN OPISTO LÖYTYY VERKATEHTAALTA

ma 1.6.2015

Tämä taitaa olla jo neljäs temperamaalauskurssini Hämeenlinnassa.  Ei se mitään, tempera on koukuttava tekniikka ja aina oppii uutta.  Tarkoitus oli maalata kesäkelissä ulkosalla, mutta ainakin ensimmäinen päivä oli kolea ja tuulinen.  Pohjustimme kaksi mdf-pohjaa ja aloitimme työt taideluokassa.  Kurssi käynnistyi kahdeksalla opiskelijalla, mutta paikalle ilmestyi vain kuusi.  Se tarkoitti, että saimme ylellisen paljon tilaa ja lähes yksityisopetusta.

 

ASETELMA

ASETELMA

Opettajamme Pilvi Ojala rakensi luokan keskelle asetelman, jossa oli laskeutuvia kankaita ja pikkuesineitä.  Kaikkea ei tarvinnut maalata, vaan sai pelkistää.

Minulla on tapana tehdä kahta työtä yhtäaikaa.  On hyvä antaa toisen kuivua rauhassa, kun työstää toista.  Poimin mökin kivikkotarhasta oransseja kukkivia oksia.  Toivoin, että joku tunnistaa, mikä kasvi on kyseessä.  Niin kävikin, kuulin että kukkani on japaninruusukvitteni.  Kursseilla oppii aina jotain hyödyllistä.

 

ti 2.6.2015

Vietimme toisenkin maalauspäivän sisätiloissa.  Minä jatkoin eilisiä yritelmiä.  Työn alla on asetelma, niin kuin kaikilla muillakin.

TEMPERAMAALAUSTA TAIDELUOKASSA

TEMPERAMAALAUSTA TAIDELUOKASSA

Sen rinnalla olen maalannut ruusukvittenin oksaani.  Poikkesin ruokatunnilla Hämeenlinnan torilla.  Siellä oli markkinat ja väkeä pilvin pimein.  Minä ostin kassillisen värikkäitä leijonankitoja, jotka sopivat malleiksi.  Kurssin jälkeen vien ne mökille.

 

LEIJONANKITOJA MALLEINA

LEIJONANKITOJA MALLEINA

Pohjustin kolmannen mdf-levyn ja aloitin siihen kukka-aihetta.  Tästä on hyvä jatkaa huomenna.

 

OPETTAJA RAKENTAA HEDELMÄASETELMAA

OPETTAJA RAKENTAA HEDELMÄASETELMAA

ke 3.6.2015

Sade alkoi juuri kun ehdin taideluokkaan.  Opettaja järjesteli parhaillaan meille kakkosasetelmaa.  Tarjolla oli tuoreita hedelmiä.  Minä ehdin käyttää jo kaikki mdf-pohjat, mutta onneksi kotoa löytyi kovalevyä.

 

HERKKUVÄREJÄ

HERKKUVÄREJÄ

 

MINUN ASETELMANI ON VIELÄ KESKEN

MINUN ASETELMANI ON VIELÄ KESKEN

 

TÄSSÄ VALMIS HEDELMÄASETELMA

TÄSSÄ VALMIS HEDELMÄASETELMA

Pohjustin sen ja ehdin päivän aikana viimeistellä eilisiä töitä ja aloittaa hedelmäasetelmankin.  Ja taas on kaikki pohjat käytössä.  Mitä huomenna ja ylihuomenna?  Sain taas kerran kuulla, oletpa sinä nopea.  En vaan jaksa nyhrätä yksityiskohtien kimpussa vaan maalaan suurella siveltimellä.  Sekin on luonnekysymys.

 

ENSIMMÄINEN ASETELMA ON VALMIS

ENSIMMÄINEN ASETELMA ON VALMIS

 

KUKKIVA OKSA

KUKKIVA OKSA

 

HEHKUVIA LEIJONANKITOJA

HEHKUVIA LEIJONANKITOJA

to 4.6.2015

Poikkesin eilen Goodmanilla ja ostin Clas Ohlsonilta kolme 50 x 50 cm kiilakehyspohjaa.  Kokeilin, miten tempera sopii kankaalle.  Maalasin valmiiksi pohjustetulle kankaalle imprimituurin.  Yhteen okran, toiseen luonnon umbran ja kolmanteen phtalovihreän.  Ehdin päivän mittaan luonnostella niille mosaiikkikuvioita.  Hauska nähdä, miten kuultavat kerrokset toimivat kunhan ehdin pitemmälle.  Leijonankidat valmistuivat, mutta hedelmäasetelma on vielä kesken.  Tein siihen valkokohotuksen, jonka pitää kuivua rauhassa ennen kuin jatkan.

 

PÄIVÄKAHVIYLLÄTYS

PÄIVÄKAHVIYLLÄTYS

Päiväkahvin aikaan kurssimme kaksi herrahenkilöä hemmottelivat meitä.  Taukotilassa oli tarjolla pannullinen kahvia ja komea unelmatorttu.  Minulla oli meneillään tiukan dieetin viimeinen päivä.  Unelmaan en koskenut, mutta yllätyskahvi maistui.  Kiitos pojat.

Huomenna meillä on viimeinen kurssipäivä.  Lopetamme puoli neljän aikoihin ja valmistaudumme Suureen Katseluun.  Minusta kurssien parasta antia on nähdä, miten monen näköisiä taideoksia syntyykään samoista asetelmista.

 

pe 5.6.2015

Viimeisenä maalauspäivänä into vain kasvoi.  Olisi ollut kutkuttavaa jatkaa vielä toinen viikko, mutta eihän se ollut mahdollista.  Paitsi kotona, mutta se onkin jo kokonaan toinen juttu.  Katselussa ihastelimme viikon aherrusta.  Kaikkien kädenjälki oli oman näköinen.  Minä yllätin itseni maalaamalla lupaavia pohjia kankaalle.  Kaikki kolme ovat vielä kesken, mutta niistä voi kehittyä jotain uutta.  Aika näyttää…

 

ABSTRAKTI 1

ABSTRAKTI 1

 

ABSTRAKTI 2

ABSTRAKTI 2

 

ABSTRAKTI 3

ABSTRAKTI 3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.