juhannustunnelmia

AKILEIJAT OLIVAT PUHJENNEET KUKKAAN

AKILEIJAT OLIVAT PUHJENNEET KUKKAAN

Juhannus 2015 oli kolea ja sateinen.  Ajelimme aattona kostean rehevässä maisemassa Hämeenlinnasta Hattulaan.  Tien vierillä kukki koiranputkea, villejä lupiineja ja heleän keltaista kanankaalia.  Toivottavasti ne saavat kukkia rauhassa.  Viime kesänä harmittelin, kun koko ihanuus niitettiin.

Perillä kukkapenkit rehottivat ja ruoho oli pitkä.  Juhannusruusut olivat vasta nupulla.  Jussi aloitti mökkijuhannuksen viikatoimalla pihan.  Juhannuskoivuista ja tuoreesta vastastakin oli puhetta.  Saimme tavarat purettua ja saunan lämpiämään sopivasti, ennen kuin kesävieraat Lii ja Kaizu saapuivat.  Sateessakin oli luova tauko.

 

MALJAT SUOMEN SUVELLE

MALJAT SUOMEN SUVELLE

Kilautimme maljat Suomen suvelle.  Sen jälkeen siirryimmekin sisätiloihin takkatulen lämpöön.  Jussi viritti saunan, lipstikkakylvyn ja uinnin – hrrrrr – jälkeen kitaran.  Laulu raikui aamuyön puolelle.  Onneksi naapurit olivat kuuloetäisyyden ulkopuolella.

 

VISA JA OTSO RETKELLÄ

VISA JA OTSO RETKELLÄ

Miikan perhe vietti kotijuhannusta Espoossa.  Kuvaviestit kertoivat, että pikkupojat olivat päässeet luontoretkelle.  Siskoltakin tuli kuvaviesti, vähän toisenlainen.  Hän oli loukannut kätensä ja pikkurilli on nyt paketissa seuraavat neljä viikkoa.

 

SAIMME TULIAISIKSI RETRO-KASTELUKANNUN

SAIMME TULIAISIKSI RETRO-KASTELUKANNUN

 

JUHANNUSSÄÄ OLI KOSTEA

JUHANNUSSÄÄ OLI KOSTEA

Juhannuspäivänä oli edelleen koleaa, mutta sade oli lakannut.  Lenkkeilimme brunssin jälkeen peltotiellä vesilätäköitä kierrellen.  Kielot kukkivat ja metsä oli raikas.

 

MALTOIMME OTTAA KUVANOTON AJAKSI VILLATAKIT POIS

MALTOIMME OTTAA KUVANOTON AJAKSI VILLATAKIT POIS

Nautimme lounaan ja päiväkahvit ulkosalla – talvitakit päällä.  Että tällainen juhannussää tänä vuonna.

 

JUHANNUSILTA 2015 NÄYTTI TÄLLAISELTA

JUHANNUSILTA 2015 NÄYTTI TÄLLAISELTA

Kun juhannusvieraat olivat lähteneet, juhlimme juhannusta lämmittämällä saunan.  Istuimme mökkiverannalla saunapuhtaina ja joimme viimeisen kuohuviinipullollisen kahteen pekkaan.  Sade ropisi ja järvi oli tyyni.  Taivaanranta kirkastui lupaillen kaunista sunnuntaipäivää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.