nostalgiatunnelmissa

KUVITETTUJA KLASSIKKOJA VUOSIEN TAKAA

KUVITETTUJA KLASSIKKOJA VUOSIEN TAKAA

Minä toivon aina kirpparilla käydessäni löytäväni aarteita.  Joskus löydänkin.  Mutta sitä en arvannut, että parhaat aarteet löytyvät mökiltä.  Siivosin saunamökkiä ja tyhjensin vanhaa kirjahyllyä.  Valittujen palojen kirjavaliot saivat kyytiä.  Samoin vanhat aikakauslehdet.  Pinon pohjalta löytyi minun lempilehtiäni.  Kuvitetut klassikot toivat kouluajat mieleen.

 

JÄNNITYSTÄ

JÄNNITYSTÄ

Mustanaamiot lienevät serkkupoikani Eeron kesälukemistoa.  Samoin Korkeajännitys-lehdet.

 

VIERASKIRJA VUOSIMALLIA 1948

VIERASKIRJA VUOSIMALLIA 1948

Paras löytö oli äidin ja isän vieraskirja vuosilta 1948 – 1952.  ”Vain päivänpaistetta, varjoa harvoin, alle kultaisen kurkihirren!  Paljon onnea hääparille 10.7.1948”  luki ensimmäisellä aukeamalla.  Kirja hersyi kiitoksia vieraanvaraisuudesta ja yleviä elämänohjeita raamatun lausein.

 

MARTTA-KUMMITÄDIN ELÄMÄNOHJEITA

MARTTA-KUMMITÄDIN ELÄMÄNOHJEITA

Martta-tätini kirjoitus ”Parhainkin onni täällä on täynnä surua” kertoo ajan hengestä.

Eniten minua kosketti kummieni kirjoitus: ”Olimme pientä tytärtänne ensi kertaa katsomassa.  Kyllä hän on liikuttavan pieni ja söpö.  Toivomme tyttärenne elämän polun valoisaksi ja kaikki hyvät haltijattaret kummeiksi.  Lahdessa Pajukadulla Kerttu ja Ilmari Lappalainen”. 

Kastetilaisuudessa 22.8.1949 kummitäti kirjoitti ”Sun lapsen uskos säilytä, se on sun paras ystävä, on maailman aarteet tomu vaan rinnalla lapsen uskossaan”.

SYLVI-TÄDIN JA KARI-SERKUN TERVEHDYS

SYLVI-TÄDIN, VÄINÖ-ENON JA KARI-SERKUN TERVEHDYS

Vieraskirjalle taisi käydä samoin kuin niille yleensäkin.  Alkuinnostuksen jälkeen merkinnät harvenivat ja loppuivat pian kokonaan.  Mutta nämäkin välähdykset menneisyydestä nostattivat kyyneleet silmiin.  Suurin osa kirjoittajista on jo kuollut, mutta he elävät muistoissa.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.