helppoa mökkiruokaa

KESÄN 2015 ENSIMMÄISET KANTARELLIT

KESÄN 2015 ENSIMMÄISET KANTARELLIT

Nyt kun saimme hellekelit, suosin mökillä vaivatonta kesäruokaa.  Se tarkoittaa kattilallista uusia perunoita, kalaa ja salaattia.  Heinäkuun toisena päivänä löysimme metsälenkillä kesän ensimmäiset pienet kantarellit.  Ne olivat pulleita, joten herkkukastike ruokakerman kera syntyi helposti.

 

UUSIA PERUNOITA, SINAPPISILAKOITA JA MOZZARELLASALAATTIA

UUSIA PERUNOITA, SINAPPISILAKOITA JA MOZZARELLASALAATTIA

Salaatit ovat kesäruokaa parhaimmillaan.  Jussin bravuuri on coleslow, joka maistuu vaikka joka viikko.  Kun saamme kesävieraita, grilli kuumenee ja väki viihtyy ulkopöydän ääressä.  Pakastimesta löytyy jäätelöä.  Jussi sekoittaa pirtelöitä tuoreiden marjojen ja hedelmien kera.  Ne maistuvat pikkuväellekin.

 

JUSSIN HERKKUA - JAUHELIHAPIHVEJÄ MUURIKALLA

JUSSIN HERKKUA – JAUHELIHAPIHVEJÄ MUURIKALLA

Heinäkuun myötä meillä alkaa juhlakausi.  On syntymäpäiviä ja nimipäiviä ja vielä hääpäiväkin.  Minä pyöräytän mielelläni mansikkakakkuja.  Jos metsä suo hyvän mustikkasadon,  pullapohjainen piirakka paistuu mökkiuunissa.  Sitä odotellessa herkuttelemme tuoreilla herneenpaloilla ja toivottavasti pian myös tuoreilla kotimaisilla mansikoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.