mökkiläiset kaupungin humussa

VAALEANPUNAINEN MALVA PUHKJESI VASTA ELOKUUSSA KUKKAAN

VAALEANPUNAINEN MALVA PUHKESI VASTA ELOKUUSSA KUKKAAN

ma 3.8.2015

Muistan kun lapsena lähinaapurit viihtyivät niin hyvin mökillä, että syksyllä heitä piti leipäpalalla houkutella kaupungin rientoihin.  Näin ainakin Annikin ja Jorman omien sanojen mukaan.  No, me käymme kyllä viikoittain Hämeenlinnassa, sillä matka on lyhyt.  Tänään meillä oli Tärkeitä Asioita.  Varasin molemmille hiustenleikkuun tutulta parturilta.  Jussilla oli viimeinen päivä katsastaa auto.  Pyykkikone pyörii parhaillaan iloisesti.

Eikä kaupunkipäivät tähän lopu, sillä huomenna olemme tulossa Hämeenlinnan Uuteen Kesäteatteriin HUK:iin ystäviemme Liin ja Kaizun kanssa.  Lupasin tarjota herkkulounaan kaupunkiresidenssissämme ennen iltaesitystä.  Mitä se on, sitä en vielä tiedä.  Tai tiedän sen verran, että löysin eilen mukavasti tuoreita kantarelleja ja mustikoita.

 

UUNITUORE MUSTIKKATORTTU

UUNITUORE MUSTIKKATORTTU

Leivoin piirakan aamulla ja käytin sienet pannulla.  Tästä on hyvä jatkaa.

Jussi myhäili kun tuli katsastuksesta.  Skoda-auto on hyvä auto, ei korjattavaa.  Minäkin myhäilin, kun emme ole enää pörrötukkaisia metsänpeikkoja.

 

PRINTTASIN TÄSMÄTIETOA GALLERIAN IKKUNAAN

PRINTTASIN TÄSMÄTIETOA GALLERIAN IKKUNAAN

Kävimme paluumatkalla galleriassa.  Minä printtasin uutta infoa ikkunaan.  Vaikkei se kovin tyylikkäältä näyttänytkään, tieto on valtaa.  Kuten selvästi näkyvät aukioloajat ja tieto, että galleriaan on vapaa pääsy – free entrance.  Kesätyöläisemme Ismo kertoi, että moni ei tohdi tulla sisälle ja jos tuleekin, kysyy ensimmäiseksi, onko tänne sisäänpääsymaksu.

 

VADELMANPUNAISTA JA SINIKELLOJEN SINISTÄ

VADELMANPUNAISTA JA SINIKELLOJEN SINISTÄ

ti 4.8.2015

Lämmintä luvassa.  Ei ehkä sentään hellettä, mutta yli 20 astetta kuitenkin.  Minä tein pienen metsäretken aamuauringossa.  Ensimmäiset vadelmat olivat jo kypsiä.  Ne päätyvät tänään mustikkatortun pinnalle.  Olemme siivonneet mökkiä ja pihapiiriä, jotta kesävieraiden on hyvä tulla.  Olen oikein oikein iloinen, että meidän ei tarvitse kärvistellä sisällä, vaan voimme nauttia kesäpäivistä luonnon helmassa.  Mutta ensin kaupunkikäynnille ja kesäteatteriin katsomaan ”Syntipukkia”, jonka pääosassa komeilee Mikko Kivinen.  Varasin jo matkaan lippalakin ja aurinkolasit.

 

KANTARELLIRISOTTOLOUNAS KAUPUNKIASUNNOLLA

KANTARELLIRISOTTOLOUNAS KAUPUNKIASUNNOLLA

Lii ja Kaizu tulivat täsmällisesti niin kuin aina.  Minä vietin sitä ennen hikisiä hetkiä risoton ääressä.  Vaikka ruokalaji näyttää yksinkertaiselta, sen tekemisessä saa olla tarkkana.  Minä poltin riisit parikin kertaa liian kuuman kattilan pohjaan ennen kuin homma rupesi sujumaan.  Oli pakko aloittaa alusta ja siirtyä käyttämään suurta paistinpannua.  Jussi tuli sopivasti kaupasta ja toi halpahintaista valkoviiniä antamaan ruualle hapokkuutta.  Viini virkisti myös kokkia.

 

IMG_1754

HÄMEENLINNASSA ON UUSI KESÄTEATTERI

 

KYLMÄ OLUT MAISTUI VÄLIAJALLA

KYLMÄ OLUT MAISTUI VÄLIAJALLA

Kesäteatteriesitys oli hulvattoman hauska.  Vaikka kappale oli vanha, taitavat esiintyjät herättivät sen uuteen kukoistukseen.  Suosittelen lämpimästi.

 

ILTA-AURINKOA RANTAKEINULLA

ILTA-AURINKOA RANTAKEINULLA

Ilta mökillä oli kuvankaunis.  Istuimme rannalla piknik-eväiden (patonkia, juustoa, tomaatteja ja mansikoita) ja syylerissä jäähtyvien piknik-juomien (kuohuviiniä, olutta ja punaviiniä) parissa pitkälti yli auringonlaskun.  Ja sen jälkeen vielä ylämökillä takkatulen äärellä.  Olisipa tällaisia iltoja jatkossakin ennen syksyn tuloa.  Esimerkiksi rapujuhla-aikaan.

 

ke 5.8.2015

BRUNSSI ON KATETTU

BRUNSSI ON KATETTU

Tänään on tiedossa lisää kulttuuria, kunhan maltamme siirtyä mökiltä takaisin kaupunkiin.  Esittelen vieraille tietenkin Galleria Paperihuoneen.  Sieltä jatkamme Hämeenlinnan taidemuseoon katsomaan Martta Wendelinin näyttelyn.  Ja sieltä jatkamme Aulangon kylpylään, sillä Liillä on kylpyläkaipuuta.  Yritin vakuuttaa, että järvi on vapaa, mutta kylpylä houkutteli enemmän.  Kyllä se meille sopii.  Varsinkin kun olemme hankkineet edulliset eläkeläissarjaliput.

No, ei se ihan niin mennyt.  Brunssin ja aamulenkin jälkeen istuimme keinulla virkistäytymässä.

KAHVIMYLLY TOIMI JATKOJOHDON VARASSA PIHAKEINULLA

KAHVIMYLLY TOIMI JATKOJOHDON VARASSA PIHAKEINULLA

Hämmästelimme porukalla meidän uushankintaa kahvimyllyä.  Se saatiin pelittämään ja papukahvi maistui erinomaiselta.  Tarjosin lounaaksi jo tuttuun tapaan tex-mex tortilloja asiankuuluvien lisukkeiden kera.   Tässä vaiheessa päivä oli jo niin pitkällä, että pelkistimme ohjelmaa.  Kävimme galleriassa ja polskuttelimme kylpylässä.  Oli ylellistä olla porekylvyssä ulkoaltaassa lämpimässä vedessä.

Kesävieraat jatkoivat matkaa kotia kohti, sillä Onni- ja Onneli-kissat odottelivat.  Minä ja Jussi palasimme kilpaa sadepilvien kanssa mökille.  Ehdimme onneksi ennen, sillä muuten keinunpäälliset olisivat kastuneet perusteellisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.