kesä tuli elokuussa

LOPPUKESÄN VÄREJÄ

LOPPUKESÄN VÄREJÄ

to 6.8.2015

Kesäkelit tulivat – ja oikein rutkasti myöhässä.  Eilen ja tänään lämpömittari on näyttänyt piirun verran yli 20 astetta ja vesimittari on lähes tyhjä.  Se ei tarkoita etteikö sataisi.  Pieniä kuuroja tulee herkästi, mutta ilmanala tuntuu pitkästä aikaa kesäiseltä.

Meillä on riittänyt mökkivieraita koleista säistä huolimatta.  Nyt olemme hetken kahdestaan.  Jääkaappi pursuaa ruuanjämiä.  Mikä sen mukavampaa.

 

KESÄKATTAUS KAHDELLE

KESÄKATTAUS KAHDELLE

Minä lämmittelen meille kantarellirisotonloppua ja tex-mex versioita.  Salsakastiketta ja juustodippiä on jäljellä.  Niistähän voisi syntyä vaikka mainio pastakastike.

VILLIVIINI ON VIELÄ KESÄISEN HELEÄ

VILLIVIINI ON VIELÄ KESÄISEN HELEÄ

On tässä kesässä ollut paljon hyvääkin.  Luonto on rehevä eikä pihakukkia ole tarvinnut kastella.  Pihajasmiini on kukkinut jo kolme viikkoa.  Hyttysiä ei ole näkynyt eikä kuulunut.  Marjasadosta on tulossa parempi kuin vuosiin.  Olen vaihtanut Liisa K:n kanssa kuulumisia, miten mustikat kypsyvät.  Hän on tulossa ämpärien kanssa pikapuoliin.  Saamme hänestä taas korttipeliseuraakin, sillä into syttyi Lauran ja Miikan kanssa pelatessamme.  Järvivesi ei ehtinyt tänä kesänä lämmetä uimakelpoiseksi.  Olemme toki kastautuneet saunomisen yhteydessä, mutta uimisesta ei voi puhua.

Päivä oli suloinen.  Pääsin kuin pääsinkin nauttimaan auringonsäteistä pihakeinulle.  Istuin korituolissa hellemekko päällä, luin dekkaria ja virkistyin kylmällä omenasiiderillä.  Se oli onnea, josta voisin nauttia vaikka joka ikinen kesälomapäivä.  Meneillään on Jo Nesbøn ”Isänsä poika”.  Se koukutti kerralla.

 

MUSTIKKAROSVOT

MUSTIKKAROSVOT

Istuimme illalla rannalla.  Näimme sorsaparven.  Niitä ei ole juuri näillä vesillä näkynyt.  Lähinaapurit Maiju ja Timo kertoivat, että sorsat olivat rantautuneet heidän rinteeseensä ja syöneet mustikat.  Kas, tässä ne rosvot nyt uivat muina sorsina.

Mietimme auringosta huumaantuneina ensi talven ohjelmaa.  Syys-lokakuun vaihteessa meillä on uuden vierasmajan pystytystalkoot.  Marraskuussa lennähdämme Bangkokiin ja minne sieltä, se on vielä auki.  Kyllä me jotain keksimme.  Joulunajan vietämme tietenkin Suomessa.  Keväällä on sitten vuorossa uudet haasteet.  Minusta lomamatkojen suunnittelu on kiehtovaa.

 

pe 7.8.2015

JUHLAPIIRAKKA LÄHTEE ESPOOSEEN

JUHLAPIIRAKKA LÄHTEE ESPOOSEEN

Meillä on tiedossa juhlaviikonloppu.  Otso ja Otson perhe juhlivat sukulaisten ja ystävien kanssa huomenna neljävuotista sankaripoikaa.  Pakkasin aamulla lahjakassin ja leivoin – pyynnöstä – suolaisen feta-pinaattipiirakan.  Olen ilmeisesti onnistunut aikaisemmissa juhlapiirakoissa, kun tilauksia satelee.  Toinen suosikkini on metsäsienipiirakka.

Palaamme lauantaina, sillä Hämeenlinnassa on elomessut.  Tänä vuonna ne pidetään verkatehtaan alueella.  Galleria Paperihuone sijaitsee lähistöllä, joten päätimme – tai minä päätin – pitää gallerian sunnuntaina auki.  Niin kuin aina, ehdottaja joutuu hommiin.  Menen mielelläni, sillä meillä on viimeiset viikot meneillään.  Kesägallerian viimeinen aukiolopäivä on 15.8.  Nopeasti aika on mennyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.