luomuohraa

MAUKASTA LUOMUOHRAA

MAUKASTA LUOMUOHRAA

Ostimme Oriveden opistolta pussillisen kokonaisia luomuohraryynejä.  Ne unohtuivat mökin kaappiin.  Kunnes löysin ne jotain muuta etsiessäni.  Jussi otti elämäntehtäväksi keitellä ohrapuuroa.  Ryynejä sai nimittäin keitellä toista tuntia, vaikka ne olivat liossa yön yli.  On hyvä olla lähistöllä, sillä keitosta pitää hämmentää ja vettä pitää lisätä tarpeen mukaan.  Loppuvaiheessa myös maitoa.  Lopputulos oli vaivan arvoinen, sillä maku oli herkullinen.

 

KAALILAATIKKOA, PUOLUKKASURVOSTA JA METSÄSIENISALAATTIA

KAALILAATIKKOA, PUOLUKKASURVOSTA JA METSÄSIENISALAATTIA

Otin osan kypsästä ohrasta sivuun.  Jääkaapista löytyi puolikas kaali.  Sipuleita meiltä löytyy aina.  Kaapista löytyi myös pussillinen vaaleaa soijarouhetta, sillä perheeseen kuuluu runsaasti kasvissyöjiä.  Näistä aineksista syntyi pitkästä aikaa kunnon kaalilaatikko.

Näin sen tein.  Imeytin soijarouheen ohjeen mukaan kuumaan veteen.  Kuullotin pannulla sipulisilppua oliiviöljyssä.  Lisäsin soijarouheen ja pari kuutioitua tuoretta tomaattia.  Maustoin soijakastikkeella, suolalla, pippurilla ja tuoreyrteillä.  Suosikkini on timjaminoksa, joka antaa hienon aromin.

Kiehautin kaalisilpun ja yhdistin ainekset.  Lorautin joukkoon desin verran ruokakermaa ja pinnalle hunajaa.  Siirappikin käy, mutta sitä ei ollut.  Paistoin laatikkoa miedossa lämmössä puolitoista tuntia.  Tarjosin sen puolukkahillon kera.

OHRARYYNILETTUSIA

OHRARYYNILETTUSIA

Jussin teki illalla mieli lettuja.  Keksin kokeilla, miten keitetty ohra toimisi lettutaikinan kera.  Voin vakuuttaa, hyvin!

OHRAHELMISÄMPYLÄT OLIVAT ERITYISEN MAUKKAITA

OHRAHELMISÄMPYLÄT OLIVAT ERITYISEN MAUKKAITA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.